Snart rammer nytåret os, og vi står med det ene ben på badevægten, en cigaret i den ene hånd og en øl i den anden, mens vi forsøger at finde ud af, hvilken ladt der skal lide døden ved årets nytårsforsæt. Men hvad med hunden? Burde vi ikke lave et nytårsforsæt til glæde for den?
3 gode nytårsforsæt
1. Mere motion!
Det klassiske nytårsforsæt for hundeejeren, men det er bare så vigtigt, at det fortjener en gentagelse: I 2022 vil jeg gå længere ture med min hund, hvor vi afprøver nye og spændende ruter i stedet for altid at gå den samme tur igen og igen. Jeg vil aktivere min hund og lege med den. Jeg vil lære min hund små tricks og introducer nyt legetøj for den.
2. Mere kærlighed!
Det evigtgyldige nytårsforsæt: Nus og nærvær er vigtigt for både mennesker og dyr. I 2022 vil jeg være til stede sammen med min hund og lægge mobilen væk, når den logrende kommer løbende mig i møde efter endt arbejdsdag. Jeg vil klø hunden på dens yndlingssted og tale med den i løbet af dagen.
3. Mere træning!
Det udfordrende nytårsforsæt: I 2022 vil jeg være mere udenfor hjemmet med min hund. Jeg vil forsøge at starte til en hundesportsgren. Eksempelvis agility, rally eller Nose Work. For måske er det den perfekte kombination af mental stimulans, fysisk aktivitet og samvær med mig, som styrker forholdet mellem mig og min hund.
God fornøjelse!
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt