Snart rammer nytåret os, og vi står med det ene ben på badevægten, en cigaret i den ene hånd og en øl i den anden, mens vi forsøger at finde ud af, hvilken ladt der skal lide døden ved årets nytårsforsæt. Men hvad med hunden? Burde vi ikke lave et nytårsforsæt til glæde for den?
3 gode nytårsforsæt
1. Mere motion!
Det klassiske nytårsforsæt for hundeejeren, men det er bare så vigtigt, at det fortjener en gentagelse: I 2022 vil jeg gå længere ture med min hund, hvor vi afprøver nye og spændende ruter i stedet for altid at gå den samme tur igen og igen. Jeg vil aktivere min hund og lege med den. Jeg vil lære min hund små tricks og introducer nyt legetøj for den.
2. Mere kærlighed!
Det evigtgyldige nytårsforsæt: Nus og nærvær er vigtigt for både mennesker og dyr. I 2022 vil jeg være til stede sammen med min hund og lægge mobilen væk, når den logrende kommer løbende mig i møde efter endt arbejdsdag. Jeg vil klø hunden på dens yndlingssted og tale med den i løbet af dagen.
3. Mere træning!
Det udfordrende nytårsforsæt: I 2022 vil jeg være mere udenfor hjemmet med min hund. Jeg vil forsøge at starte til en hundesportsgren. Eksempelvis agility, rally eller Nose Work. For måske er det den perfekte kombination af mental stimulans, fysisk aktivitet og samvær med mig, som styrker forholdet mellem mig og min hund.
God fornøjelse!
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse