På baggrund af henvendelser fra flere bekymrede borgere til Dyrenes Vagtcentral 1812, rykkede Dyrenes Beskyttelse i sidste måned ud til en ejendom i det nordlige Jylland. Her fandt man et større antal gravhunde, hvor der var både hvalpe og voksne hunde, som gik under forhold, der ikke var egnede til det store antal dyr, som var på stedet. Sagen blev anmeldt til Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, som for tiden har fokus på hvalpefabrikker.
Fødevarestyrelsens besøg på ejendommen medførte, at 12 af gravhundene blev overdraget til Dyrenes Beskyttelse. To hvalpes tilstand var så dårlig og stod ikke til at kunne bedres, at de derfor er blevet aflivet.
- Vi har at gøre med en sag, hvor antallet af hunde er vokset ejeren over hovedet. På trods af de forhold, de har levet under, var størstedelen af hundene heldigvis i acceptabel stand. Men to hvalpe var desværre så dårlig forfatning, at dyrlægen vurderede, det var bedst at give dem fred. De var begge afmagrede og med udtalt svind af muskulatur. Den ene med store problemer med deforme knogler, som både gav gang- og vejrtrækningsbesvær, siger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse har anmeldt de to aflivede hvalpe til politiet. Forholdene omkring hvalpenes opvækst har ikke været i orden, og derfor har de ikke udviklet sig som de burde.
Fødevarestyrelsen, som var på ejendommen, har tilset de tilbageblivende hunde, og de vil lave et opfølgende besøg.
De 10 hunde er i dag på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Nogle af gravhundene er klar til at blive formidlede til nye hjem, mens andre kræver en del mere tilvænning til mennesker, trafik og det at gå med halsbånd og i sele. De vil blive formidlet efterhånden, som de er klar.
// Pressemeddelelse
Se Dyrenes Beskyttelses video om gravhundene her:
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr) Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?
Denne flinke kvinde gjorde lørdag opmærksom på, at vi alt for sjældent har gravhundebilleder. Det skal ikke hedde sig. Derfor får du her et galleri med billeder af gravhunde fra udstillingen i Ballerup
Hunden er menneskets bedste ven, men hvordan sikrer vi os, at vi også er hundens bedste ven? Det gør vi bl.a. ved at hjælpe hunden til at holde sig sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt hundeliv. Det lyder let, men en gang i mellem kan det være rart for hundeejeren at få tips og tricks udefra
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.