12 gravhunde overdraget til Dyrenes Beskyttelse

13-12-2017 13:06, af Pressemeddelelse/ Dyrenes Beskyttelse

Opgaven var vokset ejeren over hovedet. 12 gravhunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelse, hvoraf to hvalpe var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto Dyrenes Beskyttelse

På baggrund af henvendelser fra flere bekymrede borgere til Dyrenes Vagtcentral 1812, rykkede Dyrenes Beskyttelse i sidste måned ud til en ejendom i det nordlige Jylland. Her fandt man et større antal gravhunde, hvor der var både hvalpe og voksne hunde, som gik under forhold, der ikke var egnede til det store antal dyr, som var på stedet. Sagen blev anmeldt til Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, som for tiden har fokus på hvalpefabrikker.   

Fødevarestyrelsens besøg på ejendommen medførte, at 12 af gravhundene blev overdraget til Dyrenes Beskyttelse. To hvalpes tilstand var så dårlig og stod ikke til at kunne bedres, at de derfor er blevet aflivet.

- Vi har at gøre med en sag, hvor antallet af hunde er vokset ejeren over hovedet. På trods af de forhold, de har levet under, var størstedelen af hundene heldigvis i acceptabel stand. Men to hvalpe var desværre så dårlig forfatning, at dyrlægen vurderede, det var bedst at give dem fred. De var begge afmagrede og med udtalt svind af muskulatur. Den ene med store problemer med deforme knogler, som både gav gang- og vejrtrækningsbesvær, siger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse har anmeldt de to aflivede hvalpe til politiet. Forholdene omkring hvalpenes opvækst har ikke været i orden, og derfor har de ikke udviklet sig som de burde. 

Fødevarestyrelsen, som var på ejendommen, har tilset de tilbageblivende hunde, og de vil lave et opfølgende besøg. 

De 10 hunde er i dag på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Nogle af gravhundene er klar til at blive formidlede til nye hjem, mens andre kræver en del mere tilvænning til mennesker, trafik og det at gå med halsbånd og i sele. De vil blive formidlet efterhånden, som de er klar. 

// Pressemeddelelse 

Se Dyrenes Beskyttelses video om gravhundene her: 

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Smukke gravhunde i smukke omgivelser i weekenden

16-05-2018 13:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Gravhundeklub DGK Midtjylland afholder igen i år dobbelt hundeudstilling i de smukke omgivelser Lunden i Silkeborg

Depression rammer også kæledyr

16-12-2017 19:26, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Kæledyr får os i bedre humør, når vi er triste. Men kæledyr kan også selv blive nedtrykte. Derfor udskriver danske dyrlæger antidepressiv medicin. Men medicin er dog ikke den eneste mulighed for at muntre kæledyret op, forklarer dyrlæge. Ofte er små ændringer i hverdagen nok

Sådan får du en god start som hundeejer, selvom landet er lukket ned

05-03-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne blev mere end vanligt hundeglade i 2020, da coronakrisen ramte landet, og mange danskere skal nu vænne sig til et liv med hund, gåture og godbidder. Men det kan være svært at vide, hvordan man får en tryg og glad hund, når man er helt ny i hundefaget, og køen til en plads på hundeskolerne er blevet længere på grund af corona. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre, mens man venter. TrygFonden Besøgshunde og deres hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved hjælper de nye hundeejere på vej

Fredagsquiz: Hvad ved du om gravhunde

02-03-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Som et lille minde om Prins Henrik har vi valgt, at ugens fredagsquiz skal handle om gravhunde

Agria uddeler 6,4 millioner til forskning i hund og kat

27-01-2022 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr)  Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

Galleri: Så er der gravhunde

24-09-2018 14:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Denne flinke kvinde gjorde lørdag opmærksom på, at vi alt for sjældent har gravhundebilleder. Det skal ikke hedde sig. Derfor får du her et galleri med billeder af gravhunde fra udstillingen i Ballerup

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.