Vi går en tid i møde, hvor dagene hurtigt bliver mørkere og mørkere, og gadelygterne må tændes tidligere. Det kan være svært at se hinanden i trafikken og risikoen for at komme galt afsted øges. Men ligesom det er vigtigt, at man påfører sig reflekser - hvad enten man er ude at cykle, løbe en tur eller sågar bare går en tur - er det en ligeså god idé at give sin hund reflekser på, når man er ude at lufte den.
Tal fra Dyrenes Vagtcentral viser, at det er i vintermånederne november, december og januar, at flest henvendelser om påkørte hunde tikker ind. Således modtog Dyrenes Vagtcentral i 2016 alene i de tre måneder 109 henvendelser om påkørte hunde, hvilket dermed udgør mere end en tredjedel af årets samlede antal henvendelser.
Af den grund opfordrer Dyrenes Beskyttelse på det kraftigste, at man også sørger for at lyse hunden op, og dermed gør den synlig for billisterne. Det kan være i form af reflekser eller lygter, som kan påføres hundens vest eller halsbånd.
- I de mørke vinterperioder kan det være svært at se hunde i trafikken, og derfor sker der flere påkørsler af hunde i disse måneder. Det er ikke nok selv at holde hunden i snor og selv være synlig. Hunden skal også være lyst op, enten i form af refleks eller lygter, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.
/Pressemeddelelse, Dyrenes Beskyttelse
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Kæledyr får os i bedre humør, når vi er triste. Men kæledyr kan også selv blive nedtrykte. Derfor udskriver danske dyrlæger antidepressiv medicin. Men medicin er dog ikke den eneste mulighed for at muntre kæledyret op, forklarer dyrlæge. Ofte er små ændringer i hverdagen nok
Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Hunden er menneskets bedste ven, men hvordan sikrer vi os, at vi også er hundens bedste ven? Det gør vi bl.a. ved at hjælpe hunden til at holde sig sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt hundeliv. Det lyder let, men en gang i mellem kan det være rart for hundeejeren at få tips og tricks udefra
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.