50% flere hunde efterlades i sommervarme biler

30-06-2015 08:44, af Tine Luther
Markant flere hunde blev glemt i bilen sidste år, mens solen bagte, viser opgørelse. Og i år har Dyrenes Vagtcentral allerede modtaget 100 hunde-i-bil-opkald.
Copyright Ridehesten.com
Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler. 50 procent flere end året før.

Ikke alle hundeejere husker det allervigtigste, når de forlader bilen. Nej, vi taler ikke om at stille P-skiven, men om at få hunden med. For selvom der blot er tale om et mindre indkøb, en tur hos frisøren, så lider din hund efter kort tid i bilen. Det forklarer man hos AniCura Københavns Dyrehospital, som hver sommer modtager dehydrerede hunde efter en tur i en varm bil. "Folk overser, hvor hurtigt varmen tager til inde i en bil. Efter blot en time i solen på en dag med 22-23 grader udenfor, er temperaturen inde i bilen på vej mod de 50 grader. Og så hjælper det ikke meget at rulle vinduet på klem. Fordi hunden mangler luft og vand til at køle kroppen ned, overopheder og dehydrerer den,” siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau. 300 hunde efterladt i bilen Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler; En stigning på 50 procent sammenlignet med 2013. Det reelle antal hunde "glemt” i bilen er formentlig langt højere, da de fleste tilfælde ikke indberettes. Langt hovedparten af henvendelserne sker om sommeren og omhandler hunde, der er fanget i en skoldhed bil, oplyser Dyrenes Beskyttelse. Indtil videre har Vagtcentralen i årets første seks måneder modtaget 100 hunde-i-bil-opkald, men venter i juli og august at få markant flere i takt med, at vejret bliver varmere. Giv kunstigt åndedræt Flertallet af de efterladte hunde oplever en voldsom dehydrering og bør omgående have vand og nedkøles. I værste tilfælde mister de livet i en varm bil, selvom det er sjældent. Er der ingen livstegn, bør du forsøge at give kunstigt åndedræt – ligesom på mennesker. Det gør du ved at klargøre luftvejene og puste gennem hundens næsebor. "Ud over at hunden kun kan afkøle sig ved at halse, får hundens pels kun varmeproblemet til at vokse. Samtidig betyder pelsen, at det er svært at måle, hvor meget vand den har mistet. Er hunden ældre, og har den problemer med blodet, kan en alvorlig dehydrering medføre blodpropper,” siger Jens Eslau. Sådan hjælper du en hund med hedeslag 1. Få hunden ud af bilen og undersøg vejrtrækning 2. Giv hunden en skål vand og gør pelsen våd 3. Afkøl med vådt håndklæde 4. Er din hund apatisk så kør til nærmeste AniCura-dyrehospital 5. Få din dyrlæge til at afgøre om hunden skal indlægges med drop Kunstigt åndedræt til hunden 1. Ryd luftvejene for slim 2. Stræk halsen så der er fri passage 3. Giv 30 hurtige tryk på hjertet på 15 sekunder, følg op med to pust i næsen og fortsæt indtil dyret vågner. /Pressemeddelelse fra AniCura Københavns Dyrehospital VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE KAN DU SE, HVORDAN TEMPERATUREN STIGER FRA 19 TIL 85 GRADER PÅ FEM TIMER

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Farvel til Kathe Winther – en pionér inden for hundeverdenen

15-11-2024 08:02, af Cecilie Friis Amstrup

I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.

Støt borgerforslag om forbud mod nikotinposer og snus

19-11-2024 11:52, af Cecilie Friis Amstrup

Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Herning: Blue gjorde det igen!

09-11-2024 20:19, af Cecilie Friis Amstrup

Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling. 

Nu er billederne fra Herning online

15-11-2024 12:12, af Cecilie Friis Amstrup

Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.

Dramatisk eftersøgning af hunden Dolph

18-11-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.

Herning: Kronen på årsværket for Blue

10-11-2024 19:49, af Cecilie Friis Amstrup

Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Herning: Særlig hæder til de danske nationalracer

10-11-2024 20:30, af Cecilie Friis Amstrup

Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse