Antallet af påkørte hunde stiger i efteråret

23-09-2022 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Alle, der har siddet bag rattet i en bil en mørk efterårsaften, ved, hvor vanskeligt det kan være at registrere bevægelser langs vejkanten. Det er derfor svært at se en hund, der lusker rundt i rabatten. I oktober 2018 år steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent. Det viser en skadestatistik fra Agria Dyreforsikring fra 2018. 

En god refleks i hundens halsbånd kan ses på helt op til 125 meters afstand. Når refleksen bliver ramt af bilens lys, kan bilisten nå at reagere, bremse og undvige dyret. Derfor anbefaler Agria Dyreforsikring, at man anskaffer sig en refleks til sin hund og/eller kat, når det bliver efterår og vinter. Ejer man allerede en refleks, så skal man sikre sig, at den stadig er brugbar, forklarer Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring:

— De fleste reflekser har en kort levetid. De holder i nogle år, hvorefter de skal udskiftes. Man kan foretage et kvalitetstjek af sine gamle reflekser ved at lyse på dem med en lygte på en afstand af fire meter. De skal lyse tydeligt. Udskift de reflekser, som virker slidte. Med en god refleks kan vi redde vores firbenede venner fra trafikulykker.

Tips til reflekser for både hunde og katte

Overvej følgende, når I skal gå tur i mørket:

  • Kombiner reflekser med en lille lygte på dyret. Det er smart, idet refleksen bliver synlig, når den bliver ramt af lys, mens lygten vil være synlig, når der er helt mørkt.
  • Har din hund stor pels, er en refleksvest den mest synlige reflekstype.
  • Husk at den reflekterende vest kun er synlig på dyrets sider og dermed ikke forfra og bagfra.
  • Brug en hundeline med reflekser i til gåturene i mørket.
  • Katte trives bedst med et refleks-halsbånd kombineret med en lille lygte.
  • Det er også  vigtigt at du selv bærer reflekser på tøjet, når du går tur i mørket.

Læs også

Fra HUNDEN: 3 trin til en roligere gåtur med din reaktive hund

08-06-2025 06:51, af Betina Sabinsky/DogWise

Oplever du, at din hund reagerer på gåturen over for mennesker, andre hunde, lyde eller trafik? Trækker din hund i linen, scanner den omgivelserne og ser det ud som om, din hund søger hen mod konflikterne i stedet for at undgå dem?

Firbenede trafikanter er ekstra udsatte i efterårsmørket

16-10-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.

3 gode råd til at blive set på gåturen

04-11-2019 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket

 

Pas på hunden: løbetiden er over os

21-02-2022 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Har du hanhund, er det nu, det er en god ide at holde godt fast i snoren. Når hunhundene først kommer i løbetid, glemmer hanhundene hurtigt alt det, de har lært om at komme, når ejeren kalder på gåturen. Selv det at blive i haven kan for nogle hanhunde også blive sat på prøve. Hundeekspert fra Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

Agria hundegåtur 2021

01-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ændrede familieforhold, dødsfald, børn, nyt job ... Årsagerne til, at Simba, Djargo, Loui og de andre hunde hos Dyreværnet leder efter nye hjem er mange. Fælles for dem alle er, at de har brug for en ny chance og et kærligt, livslangt 

Millioner til forskning i hunde og andre dyr

25-01-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.

Højsæson for hot spot - hunde med lang pels i risikogruppen

15-07-2022 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hot spot er inficerede sår der dukker op i varmt og badevenligt vejr. Hunde er især udsat, der hvor pelsen er tæt - på kinder, under ører, ved hals og på lænden

Påskemaden forgifter hunden

17-03-2016 08:26, af Tine Luther
Påsken nærmer sig med hastige skridt. Mange familier samles i helligdagene om frokostborde, der er fyldt med lækkerier. I et uopmærksomt øjeblik kan hunden få mulighed for at tage for sig af retterne. Men der er stor risiko for, at hunden kan blive forgiftet som følge heraf. Agria Dyreforsikring giver tips til en tryg påskeferie for din firbenede ven.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.