Dagene bliver kortere, og der bliver flere og flere af de mørke timer. Med mørket følger en øget risiko for uheld, når du bevæger dig ud på dine daglige gåture. Heldigvis kan du gøre en masse for at øge sandsynligheden for at du bliver set – her får du tre gode råd til en sikre gåtur.
1. Brug pangfarver
Pangfarver virker i dagtimerne, men kan også hjælpe i tusmørket. Pangfarver, der også kaldes for fluorescerende eller selvlysende farver, virker ved at omdanne ultraviolet lys til synligt lys, som kan opfattes med øjet, hvilket får farverne til at se selvlysende ud. Øjets nethinde er særligt følsomme overfor stærke gule, orange og grønne farver. Det betyder at der lægges mere mærke til dem, og dermed bliver du også hurtigere set, når du er iført stærke pangfarver.
2. Brug lys
Så snart det bliver mørkt, skal der lys på både dig og hunden. Selv steder med gadelys, kan I være svære at se, hvis I ingen lys har på. Tjek hvor synlige dine lygter er, og overvej hvor du sætter lyset på hunden - sørg for at lyset på hunden kan ses fra alle sider.
3. Brug reflekser
Reflekser øger muligheden for at blive set i tusmørket og mørket betydeligt, og med en godkendt refleks kan du ses på mindst 140 meters afstand. Sæt både reflekser på dig selv, på hunden og på linen for at øge synligheden mest muligt.
KILDER:
Rådet for Sikker Trafik (sikkertrafik.dk)
TrygFonden (trygfonden.dk)
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
For mange børn står et kæledyr øverst på ønskesedlen. De græder sig i søvn og plager efter alt fra en hamster til hund eller hest. Det, at vokse op i en familie med dyr, kan være en berigende oplevelse for børn, som lærer at omgås andre levende væsener med respekt, omsorg og ansvarlighed, men som forældre skal man have samme store ønske om et nyt familiemedlem, for klichéen holder skam endnu: Kæledyr er stadig den voksnes ansvar.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Kulde og mørke får mange hundeejere til at blive hjemme fra gåturen, men det er vigtigt, at hunden bliver luftet hele året. AniCura Dyrehospitaler giver her fem tips til at gøre gåturen lettere i de kolde måneder
Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen
Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal
Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund