3 gode råd til at blive set på gåturen

04-11-2019 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Dagene bliver kortere, og der bliver flere og flere af de mørke timer. Med mørket følger en øget risiko for uheld, når du bevæger dig ud på dine daglige gåture. Heldigvis kan du gøre en masse for at øge sandsynligheden for at du bliver set – her får du tre gode råd til en sikre gåtur.

1. Brug pangfarver

Pangfarver virker i dagtimerne, men kan også hjælpe i tusmørket. Pangfarver, der også kaldes for fluorescerende eller selvlysende farver, virker ved at omdanne ultraviolet lys til synligt lys, som kan opfattes med øjet, hvilket får farverne til at se selvlysende ud. Øjets nethinde er særligt følsomme overfor stærke gule, orange og grønne farver. Det betyder at der lægges mere mærke til dem, og dermed bliver du også hurtigere set, når du er iført stærke pangfarver.

2. Brug lys

Så snart det bliver mørkt, skal der lys på både dig og hunden. Selv steder med gadelys, kan I være svære at se, hvis I ingen lys har på. Tjek hvor synlige dine lygter er, og overvej hvor du sætter lyset på hunden - sørg for at lyset på hunden kan ses fra alle sider.

3. Brug reflekser

Reflekser øger muligheden for at blive set i tusmørket og mørket betydeligt, og med en godkendt refleks kan du ses på mindst 140 meters afstand. Sæt både reflekser på dig selv, på hunden og på linen for at øge synligheden mest muligt.

 

KILDER:

Rådet for Sikker Trafik (sikkertrafik.dk)

TrygFonden (trygfonden.dk)

Læs også

Hunden som pioner

28-04-2024 11:30, af Anne Cecilie Sohl

I rumalderens begyndelse var Laika og Sputnik to af de mest bemærkelsesværdige pionerer. Laika, en modig og energisk hund af racen mongrel, blev valgt til at gå ned i historien som den første levende skabning, der rejste ud i rummet om bord på Sputnik 2. Hendes tapre rejse blev både en bedrift og et tragisk offer for videnskabens fremgang.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Fem gode råd til at få trænet med din hund

29-12-2020 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at komme afsted til hundetræning, men med lidt træning i hjemmet hver dag, kan du komme langt – her får du fem tips til at få inkorporeret træningen i din hverdag 

Lucy blev reddet fra voldelig ejer

28-06-2016 15:14, af Kasper Larsson
Det endte lykkeligt for den unge pitbull Lucy. Aktivister påstod overfor ejeren, at hun var død – nu er hun reddet i sikkerhed og har fået behandling for sine skader.

Norwegian forbyder kortnæsede hunde på fly

30-05-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer

Nye fund kaster lys over hundens domesticering

22-11-2017 16:04, af Astrid Gerd Holtet

Indgraveringer i sandsten fundet i det nordvestlige Saudi Arabien er måske de tidligste billeder af hunde i snor 

Skal din hund med i landsdækkende oplysningskampagne?

03-08-2012 14:31, af Tine Luther
En lang række firmaer/hundeorganisationer, heriblandt Dansk Kennel Klub, er gået sammen om en landsdækkende kampagne, der skal sætte fokus på det at bruge enten refleks eller lys på sin hund, når man går tur med hunden i vintertiden. Hver år koster mangel på lys flere hunde skader eller i værste fald livet, og nogle gange rammes en ejer også af en bil.

Hjælp en ulykkelig hundeejer

11-03-2020 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget en mail fra en læser, som søger hjælp. Vi tænker naturligvis, at vores læsere vil have nogle gode råd

Pas på odderne!

17-07-2017 15:18, af Anne Ekenberg

I går havde en af vores læsere en rædselfuld oplevelse, som Hunden.dk gerne vil dele med vores læsere, så I ved, hvad I også skal passe på med i forhold til jeres hunde: Odderne. Janes hund Molly var nemlig udsat for et meget uheldigt møde med en odder i Lyså.  Her er, hvad Jane postede på facebook tidligere i dag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.