Når det er koldt, og sneen daler ned, er det måske ikke så fristende med en gåtur med hunden. Gåturen er dog stadig nødvendig, men der er nogle forholdsregler, man skal tage.
Det er en god ide, at man som ejer sætter sig ind i disse udfordringer for hunden, inden man finder snoren frem og slipper hunden ud i snemasserne.
Den hårde kulde kan resultere i forfrysninger hos hunden. Derfor skal man blandt andet være opmærksom på, at der ikke sker misfarvning af ører, halespids eller poter, at hunden ikke har ondt og at den ikke får blister eller vabler.
Det vil være en god ide at gå kortere ture med hunden, når det er så koldt, og det er ikke en dum ide at give hunden lidt varmt tøj på.
Det er en god ide at give hunden potevoks inden gåturen. Når man kommer tilbage fra turen, skal man vaske hundens poter for salt. Man må gerne slutte af med en omgang potevoks for at give huden noget fugt.
Det er også en god ide at klippe hårene mellem trædepuderne, da der kan sætte sig små isklumper deri. Isklumperne kan give smerter i poterne på turen, og det er især et problem for hunde med meget hår mellem trædepuderne.
Så vidt muligt er det naturligvis en god ide at undgår steder med meget vejsalt. Det kan derfor være en god ide at gå lidt væk fra de mest befærdede fortove, som oftest saltes mest og tidligst.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Oplever du, at din hund reagerer på gåturen over for mennesker, andre hunde, lyde eller trafik? Trækker din hund i linen, scanner den omgivelserne og ser det ud som om, din hund søger hen mod konflikterne i stedet for at undgå dem?
Fra 1. april til 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden på stranden uden at have hunden i snor
Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.