Husk reflekser til din hund

11-10-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er usynlig for bilisterne.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Der findes et væld af reflekser på markedet til hunde og deres ejere – alt fra diskrete reflekser integreret i hundesnoren til lysende halsbånd, refleksveste og blinkende lygter. Når der nu findes så mange forskellige reflekstyper, kan det være svært at beslutte sig for, hvad der er bedst. Lad ikke bare type og udformning afgøre, hvilke reflekser du vælger – Agria Dyreforsikring understreger, at det vigtigste er, at reflekserne skal være synlige.


Reflekser kan redde liv

En god refleks skal kunne ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle. Hvis du ikke har refleks på, er du først synlig ved ca. 20 meters afstand, og det efterlader ikke meget tid for bilisten til at reagere.
 

De fleste ulykker, hvor hunde bliver påkørt, sker faktisk i tætbebyggede områder, hvor der er gadebelysning de fleste steder. Det er derfor vigtigt med en refleks på hunden, uanset hvor du bor og færdes.

 

Reflekser bliver hurtigt slidt

Noget, som mange ikke tænker på, er, at reflekser bliver slidt ret hurtigt. De fleste holder kun et års tid og skal så skiftes ud. Bliver refleksvesten hyppigt vasket, hundesnoren udsat for vind og vejr, og ligger reflekserne i lommen sammen med dine nøgler, skal de skiftes ud med jævne mellemrum.

Gør det derfor til en vane at kontrollere gamle reflekser ved at lyse på en gammel og en ny refleks med ca. fire meters afstand. Sammenlign forskellen mellem den gamle og den nye refleks, og skift den gamle ud, hvis den ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks.

Info

Råd om reflekser

Både en lygte og reflekser på hunden. Refleksen ses tydeligt, når den bliver ramt af lys, mens lygten ses, når det er helt mørkt.

Der findes mange LED-halsbånd til hunde, som kan blinke eller lyse. De ses godt i mørket, og de er lette at lade op derhjemme.

Hvis din hund går løs uden snor, er det lettere at se, hvor hunden er, hvis den har en lygte eller et blinkende halsbånd på. Hold dog altid hunden i snor, hvis I går nær trafikerede veje - særligt i mørke.

Hunde med stor pels er mere synlige, hvis de går med refleksvest, end hvis de går med reflekshalsbånd, da pelsen kan dække for halsbåndet.

Bruger du refleksvest på din hund? Husk at tænke på, at refleksen kun ses fra siden og altså ikke forfra eller bagfra.

Katte kan også med fordel bære reflekshalsbånd. Et reflekshalsbånd på en udekat kan redde liv. Husk at vælge et, der går op, hvis katten sidder fast.

Sørg for, at du også selv bærer reflekser. Med refleksbånd rundt om håndleddene og traditionelle hængende reflekser bliver du også lettere at se i mørket. Du ses bedst, hvis du kombinerer refleksvest, hængende reflekser og en lygte.

Læs også

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Firbenede trafikanter er ekstra udsatte i efterårsmørket

16-10-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.

Antallet af påkørte hunde stiger i efteråret

23-09-2022 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring

Hund skaber frygt i nabolag

11-02-2013 08:49, af Maja Golles
Hundeejere på en villavej i Glostrup er bange for at lufte deres hunde i området - stor agressiv hund skaber frygt.

To nye hundeparker i Aarhus

22-07-2022 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeejere i Aarhus midtby kan snart lufte deres firbenede bedste venner i nye hundeparker på Pier 2 og ved Vestervang.

Fra 1. april - 1. oktober: Hunden skal i snor på stranden

26-03-2021 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove

Må min hund spise svampe?

01-08-2017 13:15, af Anne Ekenberg

Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.

Folk undgår at lufte hund på Islands Brygge

29-06-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund

Diego forsvundet: Ejer tror stadig på at finde ham

02-02-2022 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

9. december 2021 forsvandt hunden Diego fra en gåtur i Hareskoven. Siden er han kun set samme aften. Alligevel tror hans ejer på at han nok skal komme hjem

Tag på gåtur med Agria og støt Dyreværnet

08-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet