Husk reflekser til din hund

11-10-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er usynlig for bilisterne.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Der findes et væld af reflekser på markedet til hunde og deres ejere – alt fra diskrete reflekser integreret i hundesnoren til lysende halsbånd, refleksveste og blinkende lygter. Når der nu findes så mange forskellige reflekstyper, kan det være svært at beslutte sig for, hvad der er bedst. Lad ikke bare type og udformning afgøre, hvilke reflekser du vælger – Agria Dyreforsikring understreger, at det vigtigste er, at reflekserne skal være synlige.


Reflekser kan redde liv

En god refleks skal kunne ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle. Hvis du ikke har refleks på, er du først synlig ved ca. 20 meters afstand, og det efterlader ikke meget tid for bilisten til at reagere.
 

De fleste ulykker, hvor hunde bliver påkørt, sker faktisk i tætbebyggede områder, hvor der er gadebelysning de fleste steder. Det er derfor vigtigt med en refleks på hunden, uanset hvor du bor og færdes.

 

Reflekser bliver hurtigt slidt

Noget, som mange ikke tænker på, er, at reflekser bliver slidt ret hurtigt. De fleste holder kun et års tid og skal så skiftes ud. Bliver refleksvesten hyppigt vasket, hundesnoren udsat for vind og vejr, og ligger reflekserne i lommen sammen med dine nøgler, skal de skiftes ud med jævne mellemrum.

Gør det derfor til en vane at kontrollere gamle reflekser ved at lyse på en gammel og en ny refleks med ca. fire meters afstand. Sammenlign forskellen mellem den gamle og den nye refleks, og skift den gamle ud, hvis den ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks.

Info

Råd om reflekser

Både en lygte og reflekser på hunden. Refleksen ses tydeligt, når den bliver ramt af lys, mens lygten ses, når det er helt mørkt.

Der findes mange LED-halsbånd til hunde, som kan blinke eller lyse. De ses godt i mørket, og de er lette at lade op derhjemme.

Hvis din hund går løs uden snor, er det lettere at se, hvor hunden er, hvis den har en lygte eller et blinkende halsbånd på. Hold dog altid hunden i snor, hvis I går nær trafikerede veje - særligt i mørke.

Hunde med stor pels er mere synlige, hvis de går med refleksvest, end hvis de går med reflekshalsbånd, da pelsen kan dække for halsbåndet.

Bruger du refleksvest på din hund? Husk at tænke på, at refleksen kun ses fra siden og altså ikke forfra eller bagfra.

Katte kan også med fordel bære reflekshalsbånd. Et reflekshalsbånd på en udekat kan redde liv. Husk at vælge et, der går op, hvis katten sidder fast.

Sørg for, at du også selv bærer reflekser. Med refleksbånd rundt om håndleddene og traditionelle hængende reflekser bliver du også lettere at se i mørket. Du ses bedst, hvis du kombinerer refleksvest, hængende reflekser og en lygte.

Læs også

Firbenede trafikanter er ekstra udsatte i efterårsmørket

16-10-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.

Antallet af påkørte hunde stiger i efteråret

23-09-2022 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring

Hvorfor skinner hundens øjne i mørket?

14-01-2022 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundes øjne kan reflektere lyset. Det gør dem bedre til at se, når der ikke er meget lys, og får deres øjne til at skinne, når man lyser på dem i mørket

Tilladt at lufte hund i forbudszoner

08-04-2020 12:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan politiet forbyde folk at opholde sig på visse offentlige områder, hvis der flere gange har været for mange samlet pågældende sted. Det er dog stadig lovligt at lufte hund på disse områder

Flere skraldespande løser ikke problemet

19-04-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En afstemning på Hunden.dk viste, at størstedelen af læserne tror på, at flere skraldespande vil kunne få flere til at samle hundelort op. Projektleder fra Hold Danmark Rent er ikke enig

Odense: Hund finder ti efterladte killinger

02-07-2020 11:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag viste en hund fornemt næsearbejde, da den på sin gåtur fandt ti efterladte killinger i en skraldespand

Diego forsvundet: Ejer tror stadig på at finde ham

02-02-2022 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

9. december 2021 forsvandt hunden Diego fra en gåtur i Hareskoven. Siden er han kun set samme aften. Alligevel tror hans ejer på at han nok skal komme hjem

12-årig hundelufter udsat for vold

04-03-2013 13:22, af Maja Golles
12-årig dreng blev grebet om struben, da han i går, søndag, var ude at lufte familiens hund.

Folk undgår at lufte hund på Islands Brygge

29-06-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund

Hund gad ikke shopperi

23-05-2021 09:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kvinde frygtede, at hendes hund var blevet stjålet, men sandheden var dog noget mindre dramatisk

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden