Fra 1. april - 1. oktober: Hunden skal i snor på stranden

26-03-2021 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Vil man tage hunden med på stranden, er det godt at kende til de gældende regler. Det er f.eks. ikke alle strande, hvor hunde må færdes. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at det ikke er tilladt at have hund med på strande med blåt flag, mens det mere og mere udbredte hvide flag ofte betyder, at man godt må have hund med. Læs om flagene på Friluftsrådets hjemmeside og tjek hos kommunen, hvad det hvide flag konkret indebærer der, hvor du gerne vil lufte hunden.  Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse. 

 

En rigtig vandhund
Hvis din hund ikke kan se vand uden straks at hoppe i det, er der flere ting, det er godt at holde sig for øje. Tine Antvorskov forklarer: “Hunde, der ofte går i vandet, løber en risiko for fugteksem eller den såkaldte “vandhale”. Skyl hunden efter med ferskvand og tør den grundigt.” 

 

Eksem og “vandhale”
Agria Dyreforsikrings dyrlæge Mogens Brix forklarer om de to diagnoser: “Våd og fugtig pels kan føre til fugteksem (også kaldet hotspot), der gør hundens hud rød, øm og irriteret. Får hunden hudbetændelse, skal den tilses af en dyrlæge, der typisk vil behandle betændelsen med antibiotika. “Vandhale” eller ”watertail” er betegnelsen for en ikke infektiøs betinget inflammation i halerodens nerver, der opstår, hvis hunden i længere tid er kold eller nedkølet på bagdelen. Det kan også opstå, hvis hunden har opholdt sig lang tid i vandet, da halen derved er i fuld aktion og således overbelastes. Får din hund vandhale, skal den altid tilses af dyrlægen, da det er ganske smertefuldt for den. Her behandles den med smertestillende, og du må fortsætte behandling hjemme med varme og hvile.”

 

Hundeskove
I landets mange hundeskove, må din hund løbe frit. Hvis du søger på “hundeskov” i din telefons kortfunktion, kan du se, hvor der er hundeskove nær dig. Naturstyrelsen har 246 hundeskove, dertil kommer et antal i privatskov. På Naturstyrelsens side om at have hunden med i naturen, findes der et klikbart kort, hvor oplysninger om alle hundeskovene kan findes.

Bor du nær en privat skov, skal du vide, at det er skovens ejer, der bestemmer. Hvis der ikke er opsat tydelige skilte, er hovedreglen, at hunden altid skal være i snor. Men vil du være helt sikker på reglerne i en privat skov kan du kontakte skovens ejer og spørge – der findes adskillige privatskove, hvor hunde må slippes løs.

 

Og så er der flåterne
Desværre er flåter en irriterende bivirkning, når man går i naturen med hunden. Det bedste er forebyggelse, som fås i forskellige udformninger, men du må også kigge hundens pels og hud efter hver aften, når I er tilbage fra dagens udflugter.

Læs også

Om lidt skal hunden i snor på stranden

30-03-2025 07:46, af Cecilie Friis Amstrup

Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Inspiration og fællesskab ved årets DKK inspirationsdage

23-03-2025 13:15, af Cecilie Friis Amstrup

Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer

NU må hunde igen være løse på stranden

01-10-2024 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.

Måske Danmarks bedste hundejob

04-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan man få penge for at lufte og lege med hunde. Det er Hellerup Dog Walk, der har slået stillingen som hundelufter op, da stedet snart åbner ny hundehave. 

Må min hund spise blommer og mirabeller?

18-08-2017 16:33, af Anne Ekenberg

Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?

Australien: Bøde for ikke at lufte hund

15-01-2020 09:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt

V: Hundeloven virker efter hensigten

04-06-2019 08:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven

Angreb i hundeskov

17-08-2011 11:30, af Tine Luther
Hundeskoven bør uden tvivl være et sted, hvor både hunde og mennesker kan færdes trygt og sikkert. Desværre sker der alligevel fra tid til anden angreb, fordi visse hundeejere ikke opfører sig ansvarligt.

Må min hund spise svampe?

01-08-2017 13:15, af Anne Ekenberg

Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.

Hundeejere: Mange hundeejere har ikke styr på deres hunde

06-05-2019 15:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være lidt af en udfordring at gå en tur med sin hund. Ikke mindst når man møder andre hunde, som ikke kan styres af ejeren

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Mit sværeste farvel blev ikke accepteret

13-04-2025 07:55, af Mette Søndergård

Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Velkendt jagthundehjerte gæstede Danmarks første hundekro

14-04-2025 07:38, af Cecilie Friis Amstrup

Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?