Vil man tage hunden med på stranden, er det godt at kende til de gældende regler. Det er f.eks. ikke alle strande, hvor hunde må færdes. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at det ikke er tilladt at have hund med på strande med blåt flag, mens det mere og mere udbredte hvide flag ofte betyder, at man godt må have hund med. Læs om flagene på Friluftsrådets hjemmeside og tjek hos kommunen, hvad det hvide flag konkret indebærer der, hvor du gerne vil lufte hunden. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
En rigtig vandhund
Hvis din hund ikke kan se vand uden straks at hoppe i det, er der flere ting, det er godt at holde sig for øje. Tine Antvorskov forklarer: “Hunde, der ofte går i vandet, løber en risiko for fugteksem eller den såkaldte “vandhale”. Skyl hunden efter med ferskvand og tør den grundigt.”
Eksem og “vandhale”
Agria Dyreforsikrings dyrlæge Mogens Brix forklarer om de to diagnoser: “Våd og fugtig pels kan føre til fugteksem (også kaldet hotspot), der gør hundens hud rød, øm og irriteret. Får hunden hudbetændelse, skal den tilses af en dyrlæge, der typisk vil behandle betændelsen med antibiotika. “Vandhale” eller ”watertail” er betegnelsen for en ikke infektiøs betinget inflammation i halerodens nerver, der opstår, hvis hunden i længere tid er kold eller nedkølet på bagdelen. Det kan også opstå, hvis hunden har opholdt sig lang tid i vandet, da halen derved er i fuld aktion og således overbelastes. Får din hund vandhale, skal den altid tilses af dyrlægen, da det er ganske smertefuldt for den. Her behandles den med smertestillende, og du må fortsætte behandling hjemme med varme og hvile.”
Hundeskove
I landets mange hundeskove, må din hund løbe frit. Hvis du søger på “hundeskov” i din telefons kortfunktion, kan du se, hvor der er hundeskove nær dig. Naturstyrelsen har 246 hundeskove, dertil kommer et antal i privatskov. På Naturstyrelsens side om at have hunden med i naturen, findes der et klikbart kort, hvor oplysninger om alle hundeskovene kan findes.
Bor du nær en privat skov, skal du vide, at det er skovens ejer, der bestemmer. Hvis der ikke er opsat tydelige skilte, er hovedreglen, at hunden altid skal være i snor. Men vil du være helt sikker på reglerne i en privat skov kan du kontakte skovens ejer og spørge – der findes adskillige privatskove, hvor hunde må slippes løs.
Og så er der flåterne
Desværre er flåter en irriterende bivirkning, når man går i naturen med hunden. Det bedste er forebyggelse, som fås i forskellige udformninger, men du må også kigge hundens pels og hud efter hver aften, når I er tilbage fra dagens udflugter.
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen
Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
Der er ikke mange syn, der er mere opløftende end en glad hund, der spurter afsted over grønne græsmarker uden snor om halsen. Men det er langt fra alle steder, det er tilladt at lufte hunden uden snor. Her får du et overblik
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Fredag 18. maj klippes den røde snor til den nye hundeskov på Oddervej i Aarhus
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.