Bør hundeskove deles op

03-06-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere uheldige oplevelser har fået Cemile Joanna Bonde til at foreslå, at der bør være en opdeling af, hvornår henholdsvis store og små hunde må færdes i hundeskove

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto af meget ømt ben

Da Cemile Joanna Bonde for nylig gik tur i Oxbjerget Hundeskov med sin malteser, fik turen en noget uheldig afslutning.

Mens Cemille havde al sin opmærksomhed på den lille malteser, kom to større hunde i fuld fart og torpederede Cemile.

– Hundene var i fuld leg ned ad en bakke, som jeg var på vej op ad. Da de ramte mig, fik jeg en flyvetur, og jeg var sikker på, at mit ben var brækket, fortæller hun.

Heldigvis kunne hun nøjes med en fibersprængning og en masse blå mærker og op til en måneds sygemelding.

– Jeg blev heldigvis hjulpet op af hundeejerne, som også var chokerede over, det der var sket, fortæller hun.

Oplevelsen, som ikke er den første uheldige oplevelse, hun har haft i en hundeskov, fik hende til at tænke på, hvad man kunne gøre for at gøre hundeskove mere sikre at færdes i.

– Jeg bebrejder absolut ikke nogen, og jeg synes der skal være plads til os alle. Derfor tænkte jeg, at det måske kunne være en ide at dele tiden i hundeskoven op, så små hunde måtte komme i et vist tidsrum og store i et andet. Jeg ved ikke præcist, hvor grænsen skulle gå, men jeg tror det ville kunne forhindre en del farlige situationer, siger hun og fortsætter:

– Jeg er godt klar over, at det lige så vel kunne have været en ejer af en stor hund, der var blevet ramt, men de, der er vant til store hunde, er måske også bedre til at reagere korrekt, når de kommer farende.

Derudover er Cemile som ejer af en mindre hund også bare mere nervøs for store hunde. Ikke fordi, hun tror store hunde generelt er farligere.

– Nej det er mere mødet mellem den store og den lille hund, som jeg kan være nervøs for nogle gange. Langt de fleste gange er der jo ikke nogen problemer, men hvis en større hund får fat i en mindre, er konsekvenserne bare værre, siger hun og uddyber:

– Jeg mødte engang en ejer af en større hund i en hundeskov. Ejeren sagde til mig, at det måske var en fejl, at hun havde givet sin hund et pivedyr, der lignede en lille hvid hund som min. Det var jo fint at der var noget opmærksomhed på problemet fra hendes side, men jeg oplevede hendes hund gik over stregen og vi skyndte os væk.

Vi er klar over, at der findes hundeskove rundt omkring i Danmark, som har små indhegninger til hvalpe og mindre hunde, men kunne det være en ide at opdele åbningstiderne, så der er nogle dage eller tidspunkter, hvor der kun måtte være små hunde i hundeskoven?

Læs også

To nye hundeparker i Aarhus

22-07-2022 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeejere i Aarhus midtby kan snart lufte deres firbenede bedste venner i nye hundeparker på Pier 2 og ved Vestervang.

Se billederne: Dejlig juletræsfest for golden retriever

09-12-2021 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lørdag blev der holdt juletræsfest for golden retrievere i Hedehusene hundeskov. Her kan du se lidt dejlige billeder

Hundeskov nummer 250 klar til bjæf og leg

02-11-2021 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et nyt skovområde nær Assens på Fyn åbner lågerne nu til hundeskov nummer 250. Her er både fri leg og gode forhold for hunde og deres tobenede venner

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.