Da der for et par måneder siden var en annonce for Venstre i HUNDEN, skabte det noget røre blandt flere af vore læsere. De var oprørte over, at et parti, som går ind for hundeloven og forbuddet mod visse racer, kunne få annonceplads i HUNDEN.
I sidste uge modtog vi et opkald fra Kristian Pihl Lorentzen. Han fortalte, at han skulle til Bjerringbro i weekenden for at gå tur med hunde og deres ejere.
Vi besluttede, at vi ville udnytte chancen for at få nogle kommentarer til hundeloven fra et af de prominente medlemmer af regeringspartiet. Her får I spørgsmål og svar:
Hvorfor vælger I at bruge hunde i valgkampen?
- Vi har valgt at gøre brug af hunde i valgkampen, fordi det i alle valgkampe handler om at mobilisere frivillige og som parti har vi brug for at nå ud til flere end dem, som er i vores egen medlemsbase. Det ligger i tiden, at folk gerne vil engagere sig ad hoc, en begrænset indsats over et begrænset tidsrum, uden at skulle være medlem. Med vores kampagne har vi kombineret en ny form for mobilisering med humor. Vores annoncetekster lød således ”Må vi låne en hund – eller gi’ en hund”. Resultatet har været, at en hel del har valgt at overføre 100 kr. til Venstre efter vi har indført denne kampagne. Venstres hundepatrulje har derfor været en stor succes. Vi modtager dagligt billeder, som lægges op på vores Flickr konto. Men folk har også lagt deres billeder op på FB og andre SoMe medier. Derved har vores initiativ og Venstres logo på hundedækkene har fået god eksponering.
Hvad har I gjort for hundene i Danmark, mens I har siddet i regering, og hvad kan man forvente af jer i næste periode?
- I Venstre har vi kæmpet for hundene ved at styrke Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812, som udfører et stort og vigtigt arbejde for dyr i nød – herunder også for hunde. Vagtcentralen modtager 110.000 opkald årligt fra borgere om nødstedte dyr. Vi har prioriteret flere midler til Dyrenes Vagtcentral, så indsatsen kan styrkes yderligere i 2019.
Men vi har også kæmpet for hundene ved at indføre en hundelov. Hundeloven skulle finde den rette balance, da der var mange interesser at tage højde for. På den ene side har formålet været at tage hensyn til borgernes sikkerhed og tryghed. På den anden side skulle både hundenes og hundeejerens rettigheder respekteres.
Er der lempelser på vej i hundeloven?
- Hundeloven fastsætter derfor regler om indgreb over for hunde, der skaber frygt eller forvolder skade. Loven regulerer også herredømme over hunde og strejfende hunde, og stiller desuden krav om ansvarsforsikring til hunde. Herudover fastsætter hundeloven regler af dyrevelfærdsmæssig karakter ligesom hundeloven indeholder et forbud mod 13 hunderacer og krydsninger.
Loven er igennem årene blevet revideret flere gange. Sidste gang var i 2017.
En evaluering af hundelovens forbudsordning har deraf vist, at ordningen har medført et fald i antallet af forbudte hunde, og at hundeloven har haft en positiv effekt på borgernes opleves af sikkerhed og tryghed.
Vi er opmærksomme på, at vi løbende er nødt til at kigge loven efter i sømmene. Men vi mener, at hundeloven i dag virker efter hensigten og har derfor ikke planer om at ændre loven yderlige på nuværende tidspunkt
Hvorvidt hunde bruger deres højre eller venstre pote mest, kan måske sige noget om deres tilgang til livet
Hvad er bedre end en tur i skoven med sin allerbedste ven? Billedet er taget af Caroline Høyer fra Ikast. Hunden til højre er en berner sennen og hunden til venstre er en blanding
Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier
Er det okay at tage sin hund med, når man bliver inviteret på date? Er det okay, at hunden sover med i dobbeltsengen? Er det okay, at man prioriterer hundetræningen fremfor en kærestetur i biografen? Swiper vi til højre eller til venstre, når profilbilledet er af en kvinde eller mand, der kysser sin hund
Ideen med den tyske lov om, at hunde skal luftes mindst to gange om dagen, er god, men det er ikke den rigtige måde at gøre det på, mener engelske eksperter
Ejeren har ti dage til at bevise, at hunden er lovlig
To hunde sidder på en hundepension på tredje måned, mens politiet vurderer, om de skal aflives
Ny forskning viser, at man kan bruge såkaldte DNA-markører til at vise om en hund tilhører en forbudt race. Opdagelsen er en stor hjælp for de hundeejere, der ikke kan gøre rede for hundens præcise race
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.