Hundens poter består af tæerne, hvor trædepuderne er placeret på undersiden. Huden mellem hundens tæer er typisk dækket af lidt pels som varierer efter race. En Cocker Spaniels har f.eks. mere pels end en Mops. I denne pels kan is og sne samle sig. De bløde trædepuder er heller ikke lavet til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne, når der saltes.
– Det kan være man oplever, at hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Det har dog sjældent noget med sløvhed at gøre, men derimod har hunden nok ømme poter. Den salt der spredes på vejene, udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.
Smerten kan undgås
Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får, sår og sprækker på trædepuderne.
– Potevoksen skal på så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:
– Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger
Med en lun januar efterfulgt af en fugtig februar har den danske vinter skabt perfekte vilkår for flåterne. Sådan holder du dine kæledyr fri for blodsugerne.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Så er billederne fra forårsudstillingen i Roskilde kommet på hjemmesiden.
Dorthe Madsen og hendes tollere, Diva og Ronja, tager ud og finder folks briller, høreapparater, nøgler og andre vigtige ejendele. Det frivillige arbejde i DcH’s Eftersøgningstjeneste handler både om næser med superkræfter og om glæden ved at hjælpe andre.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I disse dage udkommer majnummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.