Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

Copyright Ridehesten.com
Det overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere

Danske dyreejere bekymrer sig over de stigende udgifter for at have kæledyr. Stigende foderpriser er den største bekymring, fulgt af bekymringen om dyrlægeregningerne. Faktisk er det blevet så grelt, at mere end hver femte adspurgte (22 %) er inde i overvejelser om, hvorvidt de har råd til at beholde deres elskede kæledyr.

Og når man først har sagt A, er der som bekendt ikke langt til B. Derfor kaster undersøgelsen også lys over, hvad der skal ske med dyrene, hvis deres ejere ikke længere har mulighed for at beholde dem. Kun 13 % af dyreejerne overvejer at aflevere dyrene på et internat, mens 15 % overvejer aflivning.

– Jeg forstår, at det kan føles håbløst for mennesker, der lever med en anspændt privatøkonomi, men her er det vigtigt at man prioriterer dyrenes trivsel. Selvom det kan være en svær beslutning, har mange hunde og katte har fundet gode nye hjem ved omplaceringer, og også via et dyreinternat, lyder det fra Agria Dyreforsikrings hundeekspert, Lotte Evers.

 

Over halvdelen vil hellere skære et andet sted

I undersøgelsen kan man også læse, at hele 52% af de økonomisk trængte dyreejere hellere vil skære ned på andre omkostninger end skille sig af med deres dyr. Og det er noget, der får smilet frem på hundeeksperten:

- Det varmer mit hjerte at se, at så mange sætter deres dyr så højt på prioriteringslisten. Vi dyreejere strækker os langt for at give dyrene et godt liv hos os.

Mange gange kan man reducere udgifterne

På baggrund af undersøgelsen har Agria sammensat en række tips til, hvordan man i forhold til udgifter til kæledyr kan klippe en pels og skære en klo.

 

Otte gode spareråd

  • Køb stort ind
    Større er næsten altid bedre, og det gælder også foder, hvor det virkelig kan betale sig at købe ind i større mængder. Luft idéen om at købe foder ind sammen for dine venner, bekendte og naboer. I skal selvfølgelig tjekke holdbarheden og sørge for, I har plads. Tjek samtidig, om I bruger den billigste forhandler, eller om I kan få en fordelsordning ved at købe stort ind.
  • Børst tænder
    Ja, det er selvfølgelig vigtigt, at du børster dine egne tænder, men her tænker vi på hundens tænder. Tand- og mundhuleproblemer kan blive dyrt hos dyrlægen, og det meste kan faktisk forebygges. Særligt små hunde får meget hurtigt tandsten.
  • Digital rådgivning
    De fleste dyreforsikringsselskaber tilbyder digital rådgivning. Har du forsikret dit dyr, vil det i de fleste tilfælde være gratis at konsultere sådan en tjeneste, som potentielt kan spare dig for et besøg hos dyrlægen.
  • Køb brugt
    Næsten alt dyreudstyr kan købes brugt, det er også det bedste for planeten. Tænk også på, om du selv har noget udstyr liggende, som du kan sælge eller give videre.
  • Bliv din egen pelsfrisør
    Har du en hund, der har behov for hyppig trimning, kan det måske betale sig at tage et kursus, så du fremover kan gøre det selv.
  • Klip kloen
    Få lært din hund at få klippet kløer uden for meget ballade, så kan du gøre det selv. Du undgår også at hunden får kloskader, og sparer derfor penge på dyrlægeregninger.
  • Aktivér familie og venner i ferien
    Tal med familie og venner, hvis du har brug for at få passet dyr i en ferie. Og vær ude i god tid. Måske kan I prøve med et testbesøg? Hvis det falder heldigt ud, har du både sikret kæledyr og -passeren godt selskab under din ferie, og du sparer penge på dyrepension.
  • Sygeforsikring
    Dyrlægebesøg er blevet dyrere, så det kan nu bedre end nogensinde betale sig at tegne en sygeforsikring på dit kæledyr. Det giver desuden stor tryghed i hverdagen at vide, at I ikke risikerer at måtte aflive dyret, fordi der ikke er råd til behandling.

Læs også

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

Hunde- og katteejere: Er forskellene virkelig så store?

27-05-2024 14:40, af Anne Cecilie Sohl

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Unge knægte samlede penge til hundevelfærd

22-08-2012 12:46, af Tine Luther
To brødre på henholdsvis 8 og 11 år tog fik idéen til en limonadebod, hvis overskud går til en organisation, der bl.a. sikrer ejerløse hunde gode, blivende hjem.

Hund solgt for over 10 millioner kr.

19-03-2014 14:35, af Tine Luther
Efter sigende er verdens dyreste hund blevet solgt i Kina. Pris: 1.9 millioner dollar.

Gymnasieelev fældet af politihund

04-12-2014 09:57, af Tine Luther
En gymnasieelev ville lave penge på at sælge stoffer – det satte en politihund en stopper for.

Hundekærlighed kender ingen pris

16-11-2020 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Turkmenistan kæmper befolkningen en hård kamp for at skaffe mad. Imens har landets diktator fået opført en guldstatue af sin yndlingshund

Show of Winners arrangerer WINNER WALK AND RUN

03-09-2021 14:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt virtuelt arrangement fra Show of Winners samler penge ind til Hundesport mod Cancer

Stigning i antal sygeforsikrede hunde

28-04-2016 08:58, af Tine Luther
Flere og flere hunde er dækket af en sygeforsikring. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Stigningen glæder Dansk Kennel Klub, der sætter pris på, at danske hundeejere i stigende grad tager ansvar for deres kæledyr.

Glæde over udsigt til mere fokus på dyresager

05-12-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Både hos Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er der glæde over, at der er afsat penge i finansloven til at etablere dyreværnsenheder i politiet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt