Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

Copyright Ridehesten.com
Det overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere

Danske dyreejere bekymrer sig over de stigende udgifter for at have kæledyr. Stigende foderpriser er den største bekymring, fulgt af bekymringen om dyrlægeregningerne. Faktisk er det blevet så grelt, at mere end hver femte adspurgte (22 %) er inde i overvejelser om, hvorvidt de har råd til at beholde deres elskede kæledyr.

Og når man først har sagt A, er der som bekendt ikke langt til B. Derfor kaster undersøgelsen også lys over, hvad der skal ske med dyrene, hvis deres ejere ikke længere har mulighed for at beholde dem. Kun 13 % af dyreejerne overvejer at aflevere dyrene på et internat, mens 15 % overvejer aflivning.

– Jeg forstår, at det kan føles håbløst for mennesker, der lever med en anspændt privatøkonomi, men her er det vigtigt at man prioriterer dyrenes trivsel. Selvom det kan være en svær beslutning, har mange hunde og katte har fundet gode nye hjem ved omplaceringer, og også via et dyreinternat, lyder det fra Agria Dyreforsikrings hundeekspert, Lotte Evers.

 

Over halvdelen vil hellere skære et andet sted

I undersøgelsen kan man også læse, at hele 52% af de økonomisk trængte dyreejere hellere vil skære ned på andre omkostninger end skille sig af med deres dyr. Og det er noget, der får smilet frem på hundeeksperten:

- Det varmer mit hjerte at se, at så mange sætter deres dyr så højt på prioriteringslisten. Vi dyreejere strækker os langt for at give dyrene et godt liv hos os.

Mange gange kan man reducere udgifterne

På baggrund af undersøgelsen har Agria sammensat en række tips til, hvordan man i forhold til udgifter til kæledyr kan klippe en pels og skære en klo.

 

Otte gode spareråd

  • Køb stort ind
    Større er næsten altid bedre, og det gælder også foder, hvor det virkelig kan betale sig at købe ind i større mængder. Luft idéen om at købe foder ind sammen for dine venner, bekendte og naboer. I skal selvfølgelig tjekke holdbarheden og sørge for, I har plads. Tjek samtidig, om I bruger den billigste forhandler, eller om I kan få en fordelsordning ved at købe stort ind.
  • Børst tænder
    Ja, det er selvfølgelig vigtigt, at du børster dine egne tænder, men her tænker vi på hundens tænder. Tand- og mundhuleproblemer kan blive dyrt hos dyrlægen, og det meste kan faktisk forebygges. Særligt små hunde får meget hurtigt tandsten.
  • Digital rådgivning
    De fleste dyreforsikringsselskaber tilbyder digital rådgivning. Har du forsikret dit dyr, vil det i de fleste tilfælde være gratis at konsultere sådan en tjeneste, som potentielt kan spare dig for et besøg hos dyrlægen.
  • Køb brugt
    Næsten alt dyreudstyr kan købes brugt, det er også det bedste for planeten. Tænk også på, om du selv har noget udstyr liggende, som du kan sælge eller give videre.
  • Bliv din egen pelsfrisør
    Har du en hund, der har behov for hyppig trimning, kan det måske betale sig at tage et kursus, så du fremover kan gøre det selv.
  • Klip kloen
    Få lært din hund at få klippet kløer uden for meget ballade, så kan du gøre det selv. Du undgår også at hunden får kloskader, og sparer derfor penge på dyrlægeregninger.
  • Aktivér familie og venner i ferien
    Tal med familie og venner, hvis du har brug for at få passet dyr i en ferie. Og vær ude i god tid. Måske kan I prøve med et testbesøg? Hvis det falder heldigt ud, har du både sikret kæledyr og -passeren godt selskab under din ferie, og du sparer penge på dyrepension.
  • Sygeforsikring
    Dyrlægebesøg er blevet dyrere, så det kan nu bedre end nogensinde betale sig at tegne en sygeforsikring på dit kæledyr. Det giver desuden stor tryghed i hverdagen at vide, at I ikke risikerer at måtte aflive dyret, fordi der ikke er råd til behandling.

Læs også

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Blind dreng hjælper hund

20-12-2012 14:14, af Tine Luther
En blind dreng fra Massachusetts samler penge ind til operation, der skal redde en boston terriers syn.

Unge knægte samlede penge til hundevelfærd

22-08-2012 12:46, af Tine Luther
To brødre på henholdsvis 8 og 11 år tog fik idéen til en limonadebod, hvis overskud går til en organisation, der bl.a. sikrer ejerløse hunde gode, blivende hjem.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Bring Your Dog To Work Day

09-06-2014 11:44, af Tine Luther
England: Medarbejdere kan tage hunden med på arbejde den sidste fredag i juni – og være med til at samle penge ind til tre forskellige dyrevelfærdsorganisationer, der arbejder for hundenes ve og vel.

Hundekunst på auktion

11-08-2021 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne

Goldline: Fantastisk at modtage DKK-pris

20-03-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar

Måske Danmarks bedste hundejob

04-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan man få penge for at lufte og lege med hunde. Det er Hellerup Dog Walk, der har slået stillingen som hundelufter op, da stedet snart åbner ny hundehave. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader