Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

Copyright Ridehesten.com
Det overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere

Danske dyreejere bekymrer sig over de stigende udgifter for at have kæledyr. Stigende foderpriser er den største bekymring, fulgt af bekymringen om dyrlægeregningerne. Faktisk er det blevet så grelt, at mere end hver femte adspurgte (22 %) er inde i overvejelser om, hvorvidt de har råd til at beholde deres elskede kæledyr.

Og når man først har sagt A, er der som bekendt ikke langt til B. Derfor kaster undersøgelsen også lys over, hvad der skal ske med dyrene, hvis deres ejere ikke længere har mulighed for at beholde dem. Kun 13 % af dyreejerne overvejer at aflevere dyrene på et internat, mens 15 % overvejer aflivning.

– Jeg forstår, at det kan føles håbløst for mennesker, der lever med en anspændt privatøkonomi, men her er det vigtigt at man prioriterer dyrenes trivsel. Selvom det kan være en svær beslutning, har mange hunde og katte har fundet gode nye hjem ved omplaceringer, og også via et dyreinternat, lyder det fra Agria Dyreforsikrings hundeekspert, Lotte Evers.

 

Over halvdelen vil hellere skære et andet sted

I undersøgelsen kan man også læse, at hele 52% af de økonomisk trængte dyreejere hellere vil skære ned på andre omkostninger end skille sig af med deres dyr. Og det er noget, der får smilet frem på hundeeksperten:

- Det varmer mit hjerte at se, at så mange sætter deres dyr så højt på prioriteringslisten. Vi dyreejere strækker os langt for at give dyrene et godt liv hos os.

Mange gange kan man reducere udgifterne

På baggrund af undersøgelsen har Agria sammensat en række tips til, hvordan man i forhold til udgifter til kæledyr kan klippe en pels og skære en klo.

 

Otte gode spareråd

  • Køb stort ind
    Større er næsten altid bedre, og det gælder også foder, hvor det virkelig kan betale sig at købe ind i større mængder. Luft idéen om at købe foder ind sammen for dine venner, bekendte og naboer. I skal selvfølgelig tjekke holdbarheden og sørge for, I har plads. Tjek samtidig, om I bruger den billigste forhandler, eller om I kan få en fordelsordning ved at købe stort ind.
  • Børst tænder
    Ja, det er selvfølgelig vigtigt, at du børster dine egne tænder, men her tænker vi på hundens tænder. Tand- og mundhuleproblemer kan blive dyrt hos dyrlægen, og det meste kan faktisk forebygges. Særligt små hunde får meget hurtigt tandsten.
  • Digital rådgivning
    De fleste dyreforsikringsselskaber tilbyder digital rådgivning. Har du forsikret dit dyr, vil det i de fleste tilfælde være gratis at konsultere sådan en tjeneste, som potentielt kan spare dig for et besøg hos dyrlægen.
  • Køb brugt
    Næsten alt dyreudstyr kan købes brugt, det er også det bedste for planeten. Tænk også på, om du selv har noget udstyr liggende, som du kan sælge eller give videre.
  • Bliv din egen pelsfrisør
    Har du en hund, der har behov for hyppig trimning, kan det måske betale sig at tage et kursus, så du fremover kan gøre det selv.
  • Klip kloen
    Få lært din hund at få klippet kløer uden for meget ballade, så kan du gøre det selv. Du undgår også at hunden får kloskader, og sparer derfor penge på dyrlægeregninger.
  • Aktivér familie og venner i ferien
    Tal med familie og venner, hvis du har brug for at få passet dyr i en ferie. Og vær ude i god tid. Måske kan I prøve med et testbesøg? Hvis det falder heldigt ud, har du både sikret kæledyr og -passeren godt selskab under din ferie, og du sparer penge på dyrepension.
  • Sygeforsikring
    Dyrlægebesøg er blevet dyrere, så det kan nu bedre end nogensinde betale sig at tegne en sygeforsikring på dit kæledyr. Det giver desuden stor tryghed i hverdagen at vide, at I ikke risikerer at måtte aflive dyret, fordi der ikke er råd til behandling.

Læs også

Forbrugerrådet Tænk anbefaler Agria Dyreforsikring

23-07-2024 10:39, af Anne Cecilie Sohl

Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Go Dogo vinder flot pris

14-11-2020 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Jarmer og resten af teamet bag GoDogo har armene over hovedet i disse dage. Torsdag vandt de nemlig en People's Choice Award ved Nordic Women In Tech Awards

Hundeorganisationer donerer penge til ofre for orkanen Sandy

21-11-2012 13:03, af Tine Luther
Den amerikanske kennelklubs ”Humane Fund” og The Westminster Kennel Club har hver doneret $10.000, som skal gå til at hjælpe hundefolk. Desuden har orkanen foranlediget en ny fond: Sandy Fund.

Danskerne bruger flere penge på kæledyr i 2016

27-10-2015 09:19, af Tine Luther
Ny undersøgelse viser, at danske kæledyrsejere vil bruge flere penge på deres hund eller kat i det kommende år. Særligt ønsket om et sundere dyr vægter tungt.

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

Goldline: Fantastisk at modtage DKK-pris

20-03-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hold øje med efterårets farlige fristelser

23-10-2024 08:57, af Cecilie Friis Amstrup

Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.