Som faste og opmærksomme læsere måske har opdaget, har vi indtil videre kun skrevet om to af de tre modtagere af Dansk Kennelklubs højeste udmærkelse, Opdrætterprisen.
Nu er turen endelig kommet til Annette Pedersen og hendes kennel Goldline, som var tredje modtager af prisen.
Der er ingen falsk beskedenhed over Annette Pedersen, når hun skal fortælle om sine følelser, da hun modtog prisen i store ring i Fredericia. For hun var overrasket, godt og grundigt overrasket.
– Jeg vidste godt, jeg skulle være til stede ved store ring på det tidspunkt, men jeg anede ikke, hvad der skulle foregå. I virkeligheden vidste jeg slet ikke, at kennelklubben havde sådan en pris, så jeg kan ærligt sige, at det kom noget bag på mig, fortæller hun.
Selvom det er ved at være nogle dage siden, så er det tydeligt, at Annette Pedersen stadig bliver en smule rørt over at tale om prisen, og der var da også en masse tårer under og efter overrækkelsen 10. februar.
– Det var bare så fantastisk at modtage prisen. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sætte ord på det. Jørgen Hindse holdt også en fantastisk tale, hvor han blandt andet fik nævnt min afdøde mand, så trillede tårerne jo, og det gjorde de også, da jeg kom ud til de andre efter overrækkelsen. Der var mange tårer, men det var glædestårer, så det var bare dejligt, siger hun.
En beaglekennel
Siden starten tilbage i 1979 har Goldline gjort sig i beagler. Men det var ikke alle, der tog Goldline seriøst i starten.
– Vi fik vores første han tilbage i 1979, og nærmest med det samme købte vi også kennelnavnet. Vi købte et par hanhunde mere, og så var vi ellers en kennel med tre hanhunde, og folk var ved at kaste op af grin, fortæller hun.
Annette og hendes mand Jesper fandt dog også et par steder at købe tæver, og så begyndte eventyret. Det viste sig, at de havde været heldige med at få nogle gode hunde at starte op på, hvilket var med til at give parret gode oplevelser på hundeudstillinger.
– Vores første han viste sig at være en rigtig god hund. Han blev også årets veteran tilbage i 90/91. Derudover har vi haft årets avlshund 3 gange og blevet årets opdrættere et par gange, lyder det stolt fra Annette Pedersen.
At det netop blev beaglen for Annette Pedersen, er sådan set ikke nogen tilfældighed. Der lå grundige overvejelser bag valget.
– Vi havde et meget godt vennepar, som også skulle have hund. De ville have en beagle, og så blev vi enige om, at vi også skulle have beagle, fordi så kunne vi passe hinandens hunde, når vi ikke var hjemme. Vores venners nabo havde en stor og tyk beagle, som vi alle syntes var noget så flot, men i dag kan jeg godt se, at den nok ikke levede op til de klassiske skønhedskrav, indrømmer Annette Pedersen.
Udover beagler har de hos Goldline haft en enkelt grosser schweizer sennenhund. Det var dog ikke den store succes.
– Han troede, han var en beagle og var alt for vild. Det kunne vi ikke lige have med at gøre, så han kom til et godt hjem i Randers i stedet, fortæller hun.
De mange år i branchen har givet Annette Pedersen mange hundevenner. Og hos Goldline bliver beaglerne ikke kun afsat i Danmark. Der findes beagler fra Goldline i det meste af Europa og i USA, Brasilien og Argentina.
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
En ny bekendtgørelse sætter vigtig ramme for sund hundeavl samt velfærd for avlstæver.
Fødevareminister Jacob Jensen viser vejen med ”den danske model for sund hundeavl”. – Vi skal have bedre dyrevelfærd for hunde, og det får vi bl.a. ved at fokusere på at vælge at bruge de sundeste avlsdyr samt at give avlstæven gode betingelser. Det skal gælde for alle hunde, der opdrættes i Danmark og ikke kun i den organiserede del af hundeopdrættet, lyder det resolut fra Jacob Jensen, minister for landbrug, fødevarer og fiskeri.
Her får du klummen fra vores februarnummer. Klummen er skrevet af Len Brøndum fra DKK's kreds 10
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
I går fik DKK nyheden om, at Søren E. Sørensen desværre er død. Her kan du læse Jørgen Hindses mindeord
Selvom det burde være børnelærdom, så er der stadig mange, der ikke forstår, at hunde ikke skal være i bilerne, når det er varmt
…vandt den imponerende bullmastiff Ali Honey Dynasty titlen som udstillingens bedste hund. Den fantastiske hund imponerede dommerne med sin fysik, sin udstråling og sit dejlige temperament.
Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet