Som faste og opmærksomme læsere måske har opdaget, har vi indtil videre kun skrevet om to af de tre modtagere af Dansk Kennelklubs højeste udmærkelse, Opdrætterprisen.
Nu er turen endelig kommet til Annette Pedersen og hendes kennel Goldline, som var tredje modtager af prisen.
Der er ingen falsk beskedenhed over Annette Pedersen, når hun skal fortælle om sine følelser, da hun modtog prisen i store ring i Fredericia. For hun var overrasket, godt og grundigt overrasket.
– Jeg vidste godt, jeg skulle være til stede ved store ring på det tidspunkt, men jeg anede ikke, hvad der skulle foregå. I virkeligheden vidste jeg slet ikke, at kennelklubben havde sådan en pris, så jeg kan ærligt sige, at det kom noget bag på mig, fortæller hun.
Selvom det er ved at være nogle dage siden, så er det tydeligt, at Annette Pedersen stadig bliver en smule rørt over at tale om prisen, og der var da også en masse tårer under og efter overrækkelsen 10. februar.
– Det var bare så fantastisk at modtage prisen. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sætte ord på det. Jørgen Hindse holdt også en fantastisk tale, hvor han blandt andet fik nævnt min afdøde mand, så trillede tårerne jo, og det gjorde de også, da jeg kom ud til de andre efter overrækkelsen. Der var mange tårer, men det var glædestårer, så det var bare dejligt, siger hun.
En beaglekennel
Siden starten tilbage i 1979 har Goldline gjort sig i beagler. Men det var ikke alle, der tog Goldline seriøst i starten.
– Vi fik vores første han tilbage i 1979, og nærmest med det samme købte vi også kennelnavnet. Vi købte et par hanhunde mere, og så var vi ellers en kennel med tre hanhunde, og folk var ved at kaste op af grin, fortæller hun.
Annette og hendes mand Jesper fandt dog også et par steder at købe tæver, og så begyndte eventyret. Det viste sig, at de havde været heldige med at få nogle gode hunde at starte op på, hvilket var med til at give parret gode oplevelser på hundeudstillinger.
– Vores første han viste sig at være en rigtig god hund. Han blev også årets veteran tilbage i 90/91. Derudover har vi haft årets avlshund 3 gange og blevet årets opdrættere et par gange, lyder det stolt fra Annette Pedersen.
At det netop blev beaglen for Annette Pedersen, er sådan set ikke nogen tilfældighed. Der lå grundige overvejelser bag valget.
– Vi havde et meget godt vennepar, som også skulle have hund. De ville have en beagle, og så blev vi enige om, at vi også skulle have beagle, fordi så kunne vi passe hinandens hunde, når vi ikke var hjemme. Vores venners nabo havde en stor og tyk beagle, som vi alle syntes var noget så flot, men i dag kan jeg godt se, at den nok ikke levede op til de klassiske skønhedskrav, indrømmer Annette Pedersen.
Udover beagler har de hos Goldline haft en enkelt grosser schweizer sennenhund. Det var dog ikke den store succes.
– Han troede, han var en beagle og var alt for vild. Det kunne vi ikke lige have med at gøre, så han kom til et godt hjem i Randers i stedet, fortæller hun.
De mange år i branchen har givet Annette Pedersen mange hundevenner. Og hos Goldline bliver beaglerne ikke kun afsat i Danmark. Der findes beagler fra Goldline i det meste af Europa og i USA, Brasilien og Argentina.
Opdrætsjournalen er opdrætteren-/tæveejerens bedste værktøj. Det er en bog, du selv skriver/udfylder efterhånden, som ”Projekt hundehvalpe” skrider frem.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis
I denne uge udkommer årets første nummer af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse om
Skal din DKK-racevinder 2017 med i racevinderkavalkaden i HUNDEN? Så kom og få den fotograferet på Wiegaardens stand på DKK’s store udstilling i Herning!
Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder
Ved Hund i Fokus kunne hundene prøve hundefitness. Noget som man altid kan prøve på Vilhelmsborg
I går holdt jeg, Tails by Ragno og DKK webinar om canicross. Her fik jeg lov at svare på en masse spændende spørgsmål om min store passion
Mens alle udstillinger er aflyst resten af året, består Hund i Fokus i en noget anderledes udgave
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.