Som faste og opmærksomme læsere måske har opdaget, har vi indtil videre kun skrevet om to af de tre modtagere af Dansk Kennelklubs højeste udmærkelse, Opdrætterprisen.
Nu er turen endelig kommet til Annette Pedersen og hendes kennel Goldline, som var tredje modtager af prisen.
Der er ingen falsk beskedenhed over Annette Pedersen, når hun skal fortælle om sine følelser, da hun modtog prisen i store ring i Fredericia. For hun var overrasket, godt og grundigt overrasket.
– Jeg vidste godt, jeg skulle være til stede ved store ring på det tidspunkt, men jeg anede ikke, hvad der skulle foregå. I virkeligheden vidste jeg slet ikke, at kennelklubben havde sådan en pris, så jeg kan ærligt sige, at det kom noget bag på mig, fortæller hun.
Selvom det er ved at være nogle dage siden, så er det tydeligt, at Annette Pedersen stadig bliver en smule rørt over at tale om prisen, og der var da også en masse tårer under og efter overrækkelsen 10. februar.
– Det var bare så fantastisk at modtage prisen. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sætte ord på det. Jørgen Hindse holdt også en fantastisk tale, hvor han blandt andet fik nævnt min afdøde mand, så trillede tårerne jo, og det gjorde de også, da jeg kom ud til de andre efter overrækkelsen. Der var mange tårer, men det var glædestårer, så det var bare dejligt, siger hun.
En beaglekennel
Siden starten tilbage i 1979 har Goldline gjort sig i beagler. Men det var ikke alle, der tog Goldline seriøst i starten.
– Vi fik vores første han tilbage i 1979, og nærmest med det samme købte vi også kennelnavnet. Vi købte et par hanhunde mere, og så var vi ellers en kennel med tre hanhunde, og folk var ved at kaste op af grin, fortæller hun.
Annette og hendes mand Jesper fandt dog også et par steder at købe tæver, og så begyndte eventyret. Det viste sig, at de havde været heldige med at få nogle gode hunde at starte op på, hvilket var med til at give parret gode oplevelser på hundeudstillinger.
– Vores første han viste sig at være en rigtig god hund. Han blev også årets veteran tilbage i 90/91. Derudover har vi haft årets avlshund 3 gange og blevet årets opdrættere et par gange, lyder det stolt fra Annette Pedersen.
At det netop blev beaglen for Annette Pedersen, er sådan set ikke nogen tilfældighed. Der lå grundige overvejelser bag valget.
– Vi havde et meget godt vennepar, som også skulle have hund. De ville have en beagle, og så blev vi enige om, at vi også skulle have beagle, fordi så kunne vi passe hinandens hunde, når vi ikke var hjemme. Vores venners nabo havde en stor og tyk beagle, som vi alle syntes var noget så flot, men i dag kan jeg godt se, at den nok ikke levede op til de klassiske skønhedskrav, indrømmer Annette Pedersen.
Udover beagler har de hos Goldline haft en enkelt grosser schweizer sennenhund. Det var dog ikke den store succes.
– Han troede, han var en beagle og var alt for vild. Det kunne vi ikke lige have med at gøre, så han kom til et godt hjem i Randers i stedet, fortæller hun.
De mange år i branchen har givet Annette Pedersen mange hundevenner. Og hos Goldline bliver beaglerne ikke kun afsat i Danmark. Der findes beagler fra Goldline i det meste af Europa og i USA, Brasilien og Argentina.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis
Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Rally er en hyggelig og sjov hundesport for stort set alle typer hunde og mennesker. Det er en form for orienteringsløb for hunde, hvor hund og ejer/fører går rundt på en bane opbygget af skilte, der hver symboliserer en øvelse
Søndag overrakte Lise Nørgaard sit legat, der uddeles til en person, som i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen. Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til STH – Servicehunde til handicappede
I et telt bevogtet af spøgelser, holder DKK’s mentalbeskrivelsesudvalg til. Det er første gang, de er repræsenteret ved en udstilling
I Hal C kan besøge en helt ny stand på DKK's udstillinger. Standen ejes af Magtor, og her kan man få testet hundens bevægeapparat
I den kommende uge modtager alle medlemmer af DKK medlemsmagasinet HUNDEN. Her kan du se, hvad du kan glæde dig til
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.