Forholdet mellem dyr og mennesker er noget helt specielt. Det ved Tibbe Shamigo og Catja Vernal som sammen har startet virksomheden Team Servicehunden. De to kvinder har hver især mange års erfaring med træning af hunde og arbejde med mennesker med særlige behov. Denne særlige kombination har gjort at de to kvinder har slået sig sammen for at hjælpe de mennesker som er udfordret i deres hverdag.
Dette unikke projekt har gjort at Team Servicehunden både er løbet med prisen for Årets Dyreven og Årets Brobygger.
– Team Servicehundens arbejde bærer virkelig præg af, at de har en brændende indre passion for at hjælpe andre, og så har de en kæmpe respekt for alt levende, dyr, såvel som mennesker. Derfor er Team Servicehunden vinder af Årets Dyreven, fortæller Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Selv forstår de kvinder ikke, at de har vundet priserne. Tibbe Shamigo og Catja Vernal fælder begge to en tåre, da de får overrakt prisen.
– Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde, at få den her pris og det betyder så utrolig meget for os. Jeg tror slet ikke vi rigtig har forstået det endnu, siger en meget rørt Tibbe Shamigo fra Team Servicehunden.
Hjælper indsatte og internatshunde
Team Servicehunden brænder virkelig for at hjælpe andre. De fortæller selv, at man ikke bliver rig af at træne servicehunde, men det er så givende at arbejde med hunde og mennesker. Der ligger tusindvis af timer i at træne en servicehund, men for Catja og Tibbe er det det hele værd.
I efteråret 2019 startede de et samarbejde med Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor indsatte passer og træner hundehvalpe, som en del af et resocialiseringsprogram.
– Projektet er helt fantastisk. Både indsatte og ansatte fortæller os at det har skabt en helt ny atmosfære i fængslet. De indsatte har været med til at bygge en agilitybane så det har skabt en masse gode opgaver og mening. Og hundene har så meget glæde af det, fortæller Catja Vernal.
Team Servicehunden er en landsdækkende virksomhed med speciale i træning og udplacering af servicehunde. De har mange års erfaring som instruktører, og elsker at bygge bro mellem mennesker og dyr. De har de sidste år arbejdet sammen med Fyns Internat hvor de har fået otte hunde fra.
De har de sidste 6 år arbejdet professionelt med udplacering af servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicaps – bl.a. angst og autisme.
Traditionen tro kårer Dyrenes Beskyttelse Årets Dyreven, og man kan nu stemme på sin favorit blandt tre nominerede
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde