Ikke alle hunde er så heldige, at de bliver hos den samme familie hele deres liv. Nogle bliver opgivet og ender på internater – og for nogle betyder det at de ikke har helt så meget kontakt med mennesker, som da de var en del af en familie, på trods af det store arbejde der lægges ude på internaterne.
Hunde der lever på internater har stor gavn af menneskelig kontakt i deres dagligdag, det har tidligere studier vist, og flere internater lader frivillige besøge hunde, og gå tur med dem, for at øge hundenes livskvalitet – men hvor meget skal der til før den menneskelig kontakt har en positiv effekt på hundene? Det spørgsmål har et amerikansk forskerhold forsøgt at svare på, og undersøgte i den forbindelse om korte femten minutters sessioner med en ukendt frivillig, overhovedet havde en effekt på hundene.
Gruppen undersøgte 55 internathunde, der hver blev placeret i et rum med en ukendt frivillig person. Personen var instruereret i at agere roligt og snakke i et roligt og venligt toneleje til hunden. Under sessionen målte forskerne blandt andet hundenes puls, og optog videoer af deres adfærd, så de efterfølgende kunne analyseres.
Forskergruppens resultater viste at hundenes puls faldt i løbet af den tid, den havde kontakt med den frivillige, og de viste tydelige tegn på afslappethed og velvære.
Ud fra undersøgelsen mener forskerne at kunne vise, at selv kortvarig kontakt – også med en helt fremmed – kan have en positiv effekt på internathundenes livskvalitet, og dermed understeger resultatet vigtigheden af det arbejde, som de mange frivillige rundt omkring på internater udfører.
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
Nyt studie viser, at hunde ligesom fugle orienterer sig efter jordens magnetfelt
Tirsdag morgen kørte en bil galt ved Blenstrup. I bilen var to hunde. Den ene fik ejeren kaldt til sig, mens den anden stak af
På trods af sine ti år er Tiger en af den slags hunde, man skal lige skal holde lidt ekstra øje med, da han arbejder i højt tempo
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.