Dolph, en blandingshund af dansk svensk gårdhund, cavalier king charles og cocker spaniel, på 12 år er normalt en rolig og venlig hund. Men denne weekend tog han familien på en uventet rejse fyldt med frygt og bekymringer. Dolph skulle passes i weekenden hos et familiemedlem i centrum af Nr. Sundby i Nordjylland. Kort efter at han var blevet afleveret, skete det, som nok er enhver hundeejers værste mareridt. Dolph smuttede ud af en åben havedør - måske i forsøget på at følge efter sin ejer, Signe. Uheldigvis havde han ikke sit halsbånd på grundet en nylig operation, og dermed blev situationen straks endnu mere alvorlig.
Mareridtet begyndte
Dolphs flugt blev hurtigt et mareridt for familien.
- Det var helt forfærdeligt. At have ham på frie poter midt i en storby, hvor han kunne være blevet ramt af biler eller det, der var værre, fortæller Ulrikka Madsen, som er søster til Dolphs familie og var med til at eftersøge den lille hund, som normalt er en dejlig og rolig.
Nu var han alene og skræmt i et ukendt miljø. Familie efterlyste ham straks hos politiet og i forskellige lokale Facebook-grupper, og der kom løbende opdateringer om hans færden, men hver gang familien nåede frem til et tip, var de altid mindst 30 minutter bagud.
Hundens utrolige instinkt
Dolphs rute viste hurtigt, at han havde en helt utrolig evne til at finde vej. Han så ud til at søge sig mod de steder, hvor han havde nære familiemedlemmer. Først løb han mod Strubjerg, en udkant af Nr. Sundby, hvor et nært familiemedlem bor, men som desværre bortrejst. Derefter vendte han tilbage mod Aalborg, krydsede den travle Limfjordsbro og navigerede sig gennem byens farer. På et tidspunkt var han tæt på at blive ramt af en bus, men han undveg heldigvis i sidste øjeblik. Lørdag aften blev han sidst set omkring Grønlandstorvet og Gigantium. Familien ledte til klokken 04.00 om natten, men måtte derefter tage en kort pause.
Dolph fandt helt selv sin ejer
Søndag morgen kl. 07.00 begyndte opkaldene at tikke ind igen. Dolph var blevet set flere steder i Aalborg centrum, og ejeren Signe, som netop var kommet hjem fra Århus, sluttede sig til eftersøgningen. Ved middagstid blev Signe sat af ved Karolinelund, og mens hun gik de sidste få hundrede meter mod sin lejlighed for at skifte tøj, hørte hun en velkendt pibelyd bag sig. Der, mod alle ods, stod Dolph. Han var tydeligt lettet over at finde sin ejer igen og løb straks hen imod hende, hvor han kravlede ind i hendes favn.
Familien er dybt imponeret
- Vi er simpelthen så imponerede over, at Dolph kunne finde Signe midt i en storby med tusindvis af mennesker og trafik, lyder det fra Ulrikka Madsen, som fortsætter: - Han må have været drevet af sin stærke forbindelse til sin familie. Det var som om, han hele tiden havde en plan om at lede efter nogle af os.
Det var en uventet og rørende genforening, og familien er stadig overvældet over, hvordan han kunne finde vej så langt og gennem så mange farer.
Det var også en uvurderlig hjælp for familien, at de blev kontaktet af professionelle hundesøgere, som tilbød deres hjælp gratis.
- Deres støtte og viden gjorde en kæmpe forskel, og det var virkelig rørende at opleve så stor hjertevarme, fortæller familien.
En hyldest til en klog hund
Dolphs utrolige instinkter og vilje til at finde sine kære viser, hvor stærkt båndet mellem en hund og dens familie kan være.
- Han har kun boet i byen i et par år, ellers har han levet hele sit liv på landet, forklarer Ulrikka Madsen. Hans rejse gennem Aalborgs travle gader viser, at selv den mest forsigtige hund kan have en utrolig beslutsomhed, når det gælder om at finde hjem.
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Pandemien har haft en vis effekt på de britiske hunde, der i gennemsnit har taget 3,3 kilo på under coronaen
Der har været gang i den i Aarhus siden torsdag, hvor 500 hunde har været samlet til agility
Tandproblemer er hyppige hos hunde i Danmark – men kender du symptomerne? Vi ser på hvad du skal kigge efter hos din hund
Nyt internationalt studie tyder på at smerte i muskler eller led kan forstærke lydfølsomhed hos hunde, og forskerne bag studiet peger på at hunde med lydfobier derfor altid bør undersøges for ikke-opdagede smerteproblemer, især hvis fobien opstår senere i livet
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet