Er du i tvivl om, om din hund vejer for meget? Så skal du bare selv hoppe op på vægten og tage et kritisk blik på din egen vægt. For er du selv overvægtig, så har hunden en meget større risiko for også at være overvægtig. Det viser ny dansk forskning, skriver Videnskab.dk.
Det er Charlotte Reinhard Bjørnvad, Peter Sandøe og Thomas Bøker Lund alle fra Københavns Universitet, der står bag forskningen, som konkluderer, at hunde med overvægtige ejere er to gange så ofte overvægtige sammenlignet med hunde, der har slanke eller normalvægtige ejere.
Studiet er det første større danske studie af, hvilke faktorer der fører til overvægt hos hunde. 268 sjællandske hunde blev undersøgt. Heraf var 26,1 procent overvægtig, derudover var 20,5 procent af hundene tunge, hvilket var kategorien over overvægtig, kraftigt, eller svært overvægtige.
Det vil altså sige, at hele 46,6 procent af de testede hunde vejede for meget, mens 53,4 procent befandt sig i kategorierne tynd, slank/ideel og normalvægtig/ideel.
Forskerne fandt i studiet, at overvægtige ejere havde en større tendens til at have overvægtige hunde. Men hvorfor er det sådan? Det har de også forsøgt at svare på.
Her fandt de, at hundenes vægt var betydeligt højere hos personer med svær overvægt, hvis hundene får hyggegodbidder. Det samme gælder ikke for personer med normal vægt. Her er altså en forskel på de to grupper af ejere.
Ifølge forskerne er der ikke forskel på, hvor ofte normalvægtige og overvægtige giver deres hunde hyggegodbidder, og derfor mener de, at de overvægtige måske har en tendens til at give flere eller mere energirige 'hyggegodbidder', når der hygges. Dette har forskerne dog ikke kunnet bevise ud fra det datasæt, de har, og derfor må det stadig opfattes som en teori.
Vi vil gerne vide, om man har kigget på forholdet mellem motionsvanerne hos de normavægtige og overvægtige hundeejere, og når vi har et svar på dette, som kunne være en stærk årsag til sammenhængen mellem overvægtige hunde og ejere, så opdaterer vi jer naturligvis.
Vi er blevet kontaktet af TV2, som gerne vil i kontakt med en hundeejer, der har en overvægtig hund. Er du sådan en, og vil du gerne deltage hos TV2, så skriv til mig på bkn@wiegaarden.dk, så formidler jeg kontakten videre
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.