Selv siger Anne, at hun har ”hund på hjernen og hund i blodet".
Under sin uddannelse til journalist skrev hun sin hovedopgave i Grønland, hvor hun med egne ord blev smittet med ”polarhundefeber”. I dag deler hun matrikel og (stor!) sofa med verdens nok mest fældende hunderace, Alaskan Malamute. Og fordi polarhunde er som popcorn - én er ikke nok - er én blevet til flere, bl.a. efter eget opdræt.
De sidste 10 år har Anne holdt fingrene på "hundepulsen" med ekstern kommunikation og interessevaretagelse som omdrejningspunkt i Dansk Kennel Klub og har derfor holdt sig up to date indenfor alle hundeverdenens kroge, bl.a. aktiviteter, træningsmetoder, adfærd, sundhed og ”hundepolitik”.
Sidste år slog Anne dørene op til sit eget kommunikationsbureau, hvor der ifølge hende selv ”heldigvis også lugter lidt af hund” grundet en række kunder med tilknytning til hundeverdenen. Anne er i øvrigt uddannet eksteriørdommer for (indtil videre) en række af spidshunderacerne og har desuden uddannelse og eget firma indenfor manuel behandling og fysioterapi til hunde.
— Vi er meget glade for at have fået Anne ombord. Hun har en bred viden og erfaring indenfor hundeverdenen, så vi glæder os meget til at se hvad samarbejdet byder på, siger Helle Lyngfeldt.
Anne Orholt har planer om at bruge sin baggrundsviden og sit netværk indenfor hundeverdenen, til at få lavet et spændende program for hundeafdelingen på Store Hestedag. Det skal være et program der favner alle, da grundtanken altid har været, at der skal være plads til alle ved denne sommerlige begivenhed.
— Sidste år var der godt 30.000 besøgende, og jeg ved, at de ikke forventer færre i år. Derfor skal det være et program, som giver folk lyst til at komme, og som man har lyst til at tage sin hund med til. Der skal være opvisninger, aktiviteter man selv kan deltage i, klinikker og foredrag, så man kan komme og blive klogere. Og alle skal føle sig velkomne, ligger Anne fast.
Sidste år blev der introduceret en racering, hvor hundene skal vise racernes fortrin og færdigheder frem. Den har Anne tænkt sig at booste igen i år. Desuden tænker hun at der bliver plads til en overraskelse eller to.
— Jeg håber at jeg kan trække på det netværk jeg har, og kan få hundefolket til at bakke op. Mange af specialklubberne har allerede tilkendegivet at de kommer med en stand, så nu mangler jeg bare nogen, der har lyst til at komme og holde nogle fede foredrag, siger Anne Orholt og slutter:
— Jeg føler mig som en fisk i vandet i den her rolle, at være tilknyttet som konsulent og kunne drive mit firma med den ene hånd og løse den her opgave med den anden, er et drømmescenarie.
Man må gerne kontakte Anne Orholt hvis man har ideer, har lyst til at holde foredrag, lave opvisning eller lign. Man kan finde hendes kontaktoplysninger her.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.