Da danskerne blev sendt hjem sidste år, blev der pludselig frigivet en masse tid og overskud. Det resulterede i at interessen for hunde steg og det kunne mærkes på Dyrenes Beskyttelses Internater. Der kom færre hunde ind på internaterne, og dem, som kom, fik hurtigt nye hjem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
- I 2020 havde vi halvt så mange hunde på vores internater som året før. Vi ved, at hundene er derude, men noget tyder på at folk sagtens kan komme af med deres hund af andre veje end ved hjælp af internatet. Vores bekymring er, om hundene ender med at have mange forskellige hjem på meget kort tid, og derfor bliver så stressede, at de ikke kan fungere i et hjem igen, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.
Og netop denne problematik har vist sig at bliver højaktuel de seneste måneder. Flere gange om måneden bliver der indleveret helt unge hunde, som har haft op mod 4 hjem, allerede inden de er fyldt 1 år. Det kan i værste tilfælde resultere i aflivninger, simpelthen fordi hundene er så mentalt ødelagte af alt for mange omvæltninger i de forskellige hjem, de allerede har oplevet.
Sæt hundens behov først, også når den skal have et nyt hjem
En hundehvalp er vidunderlig og sød, men den er også en stor mundfuld, som kræver tid og overskud. En hvalp skal ligesom et barn lære alt fra begyndelsen, og hvis der ikke er forståelse for denne proces, så bliver det hurtigt udfordrende at være hundeejer.
Karina Fisker ser hellere, at nye hundeejere kaster håndklædet i ringen og giver hunden videre til nogen der ved noget om adfærd, frem for at de krampagtigt fastholder en situation, der ikke har udsigt til at blive bedre eller sælge hunden til den første og den bedste på nettet.
- Vi er glade, når folk indser, at en hund er for stor en opgave, som de ikke magter. Vi får hunde ind, der har levet med kun at blive lukket ud i haven, og det er alt for lidt. Det er stort at kunne erkende, at man ikke magter det. Det er ikke noget, som nogen synes er sjovt, siger Karina Fisker.
Søg professionel hjælp
På Dyrenes Beskyttelses internater er der et helt hundeteam af trænere og adfærdsterapeuter som kortlægger de problemerne, hunden har, og finder et nyt hjem, der kan magte opgaven og sørge for at den får et godt liv.
- Selvom det lige nu er nemt at komme af med sin hund, så håber vi alligevel at folk vil kontakte os og få en snak om de muligheder, vi kan give hunden, så den får den bedste nye start. Selvom man sagtens kan få flere tusinde kroner for sin hund lige nu, så burde det ikke handle om penge men om hundens mentale helbred, når den skal have et nyt hjem, afslutter Karina Fisker.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Nu sker det! De fleste af os forlader så småt hjemmekontoret eller det ufrivillige ophold på sofaen og vender igen tilbage til kontoret og kollegerne. Og dér sidder vores hund tilbage og har vænnet sig til at have os hjemme. Det gælder selvfølgelig især alle de hvalpe, der er blevet anskaffet under corona. Derfor har Agria Dyreforsikring samlet de bedste råd om, hvordan du vænner hunden til at være alene igen
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
Savnet til hinanden og en lidende klubkasse er nogle af de ting, der får Grand Danois Klubben til at tænke ud af boksen, og nu har de gjort det igen
Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne
Herhjemme tyder meget på, at der er sket en stigning i antallet af hundetyverier under coronakrisen. I England har man tal på stigningen
Corona begrænser og corona gør os kreative. Nu byder Lilleskov Slot op til Danmarks første virtuelle K9 løb for alle
Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?