Sæt hunden først, hvis den skal have nyt hjem

19-05-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Da danskerne blev sendt hjem sidste år, blev der pludselig frigivet en masse tid og overskud. Det resulterede i at interessen for hunde steg og det kunne mærkes på Dyrenes Beskyttelses Internater. Der kom færre hunde ind på internaterne, og dem, som kom, fik hurtigt nye hjem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- I 2020 havde vi halvt så mange hunde på vores internater som året før. Vi ved, at hundene er derude, men noget tyder på at folk sagtens kan komme af med deres hund af andre veje end ved hjælp af internatet. Vores bekymring er, om hundene ender med at have mange forskellige hjem på meget kort tid, og derfor bliver så stressede, at de ikke kan fungere i et hjem igen, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.

Og netop denne problematik har vist sig at bliver højaktuel de seneste måneder. Flere gange om måneden bliver der indleveret helt unge hunde, som har haft op mod 4 hjem, allerede inden de er fyldt 1 år. Det kan i værste tilfælde resultere i aflivninger, simpelthen fordi hundene er så mentalt ødelagte af alt for mange omvæltninger i de forskellige hjem, de allerede har oplevet.

 

Sæt hundens behov først, også når den skal have et nyt hjem

En hundehvalp er vidunderlig og sød, men den er også en stor mundfuld, som kræver tid og overskud. En hvalp skal ligesom et barn lære alt fra begyndelsen, og hvis der ikke er forståelse for denne proces, så bliver det hurtigt udfordrende at være hundeejer.

Karina Fisker ser hellere, at nye hundeejere kaster håndklædet i ringen og giver hunden videre til nogen der ved noget om adfærd, frem for at de krampagtigt fastholder en situation, der ikke har udsigt til at blive bedre eller sælge hunden til den første og den bedste på nettet.

- Vi er glade, når folk indser, at en hund er for stor en opgave, som de ikke magter. Vi får hunde ind, der har levet med kun at blive lukket ud i haven, og det er alt for lidt. Det er stort at kunne erkende, at man ikke magter det. Det er ikke noget, som nogen synes er sjovt, siger Karina Fisker.

 

Søg professionel hjælp

På Dyrenes Beskyttelses internater er der et helt hundeteam af trænere og adfærdsterapeuter som kortlægger de problemerne, hunden har, og finder et nyt hjem, der kan magte opgaven og sørge for at den får et godt liv.

- Selvom det lige nu er nemt at komme af med sin hund, så håber vi alligevel at folk vil kontakte os og få en snak om de muligheder, vi kan give hunden, så den får den bedste nye start. Selvom man sagtens kan få flere tusinde kroner for sin hund lige nu, så burde det ikke handle om penge men om hundens mentale helbred, når den skal have et nyt hjem, afslutter Karina Fisker.

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Engelske hunde har taget på under pandemien

07-04-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pandemien har haft en vis effekt på de britiske hunde, der i gennemsnit har taget 3,3 kilo på under coronaen

Dyrlæger vil låne respiratorer til sundhedsvæsnet

19-03-2020 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

90 respiratorer fra dyreverdenen kan blive sendt til sundhedsvæsnet, hvis coronavirus bliver så slem, som man kan frygte. Formand for Den Danske Dyrlægeforening mener ikke det får store konsekvenser for dyrene

Glædelig jul

24-12-2020 14:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet juleaften, og vi vil gerne ønske alle vores læsere glædelig jul

Gratis hundeluftning for dem, der har mest brug for det

29-03-2020 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det

Finske hunde sporer coronasmitte

24-09-2020 14:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Finlands hovedstad har man nu også sat coronahunde ind i lufthavnen 

Nye restriktioner rammer hundesporten

21-09-2020 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.