Da danskerne blev sendt hjem sidste år, blev der pludselig frigivet en masse tid og overskud. Det resulterede i at interessen for hunde steg og det kunne mærkes på Dyrenes Beskyttelses Internater. Der kom færre hunde ind på internaterne, og dem, som kom, fik hurtigt nye hjem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
- I 2020 havde vi halvt så mange hunde på vores internater som året før. Vi ved, at hundene er derude, men noget tyder på at folk sagtens kan komme af med deres hund af andre veje end ved hjælp af internatet. Vores bekymring er, om hundene ender med at have mange forskellige hjem på meget kort tid, og derfor bliver så stressede, at de ikke kan fungere i et hjem igen, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.
Og netop denne problematik har vist sig at bliver højaktuel de seneste måneder. Flere gange om måneden bliver der indleveret helt unge hunde, som har haft op mod 4 hjem, allerede inden de er fyldt 1 år. Det kan i værste tilfælde resultere i aflivninger, simpelthen fordi hundene er så mentalt ødelagte af alt for mange omvæltninger i de forskellige hjem, de allerede har oplevet.
Sæt hundens behov først, også når den skal have et nyt hjem
En hundehvalp er vidunderlig og sød, men den er også en stor mundfuld, som kræver tid og overskud. En hvalp skal ligesom et barn lære alt fra begyndelsen, og hvis der ikke er forståelse for denne proces, så bliver det hurtigt udfordrende at være hundeejer.
Karina Fisker ser hellere, at nye hundeejere kaster håndklædet i ringen og giver hunden videre til nogen der ved noget om adfærd, frem for at de krampagtigt fastholder en situation, der ikke har udsigt til at blive bedre eller sælge hunden til den første og den bedste på nettet.
- Vi er glade, når folk indser, at en hund er for stor en opgave, som de ikke magter. Vi får hunde ind, der har levet med kun at blive lukket ud i haven, og det er alt for lidt. Det er stort at kunne erkende, at man ikke magter det. Det er ikke noget, som nogen synes er sjovt, siger Karina Fisker.
Søg professionel hjælp
På Dyrenes Beskyttelses internater er der et helt hundeteam af trænere og adfærdsterapeuter som kortlægger de problemerne, hunden har, og finder et nyt hjem, der kan magte opgaven og sørge for at den får et godt liv.
- Selvom det lige nu er nemt at komme af med sin hund, så håber vi alligevel at folk vil kontakte os og få en snak om de muligheder, vi kan give hunden, så den får den bedste nye start. Selvom man sagtens kan få flere tusinde kroner for sin hund lige nu, så burde det ikke handle om penge men om hundens mentale helbred, når den skal have et nyt hjem, afslutter Karina Fisker.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten
Forleden skrev vi en nyhed om, at mange mennesker havde fundet trøst i deres kæledyr under coronaen. I den forbindelse spurgte vi, om nogen af jer, havde gjort det samme. Friða Matras Brekku fra Færøerne skrev, at hun havde brugt sine hunde som trøst. Her får du hendes historie
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
I Finlands hovedstad har man nu også sat coronahunde ind i lufthavnen
I dag er det et år siden, Danmark for alvor blev lukket ned, og verden har i den grad forandret sig. Også på hundefronten er meget forandret, og i Sverige melder de sig nu i køen af lande, der uddanner hunde til at opsnuse corona
Coronaen har gjort det svært for de spanske arrangører at planlægge årets World Dog Show. Nu er der en ny dato, og mon ikke showet får et juletema
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.