Sæt hunden først, hvis den skal have nyt hjem

19-05-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Da danskerne blev sendt hjem sidste år, blev der pludselig frigivet en masse tid og overskud. Det resulterede i at interessen for hunde steg og det kunne mærkes på Dyrenes Beskyttelses Internater. Der kom færre hunde ind på internaterne, og dem, som kom, fik hurtigt nye hjem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- I 2020 havde vi halvt så mange hunde på vores internater som året før. Vi ved, at hundene er derude, men noget tyder på at folk sagtens kan komme af med deres hund af andre veje end ved hjælp af internatet. Vores bekymring er, om hundene ender med at have mange forskellige hjem på meget kort tid, og derfor bliver så stressede, at de ikke kan fungere i et hjem igen, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.

Og netop denne problematik har vist sig at bliver højaktuel de seneste måneder. Flere gange om måneden bliver der indleveret helt unge hunde, som har haft op mod 4 hjem, allerede inden de er fyldt 1 år. Det kan i værste tilfælde resultere i aflivninger, simpelthen fordi hundene er så mentalt ødelagte af alt for mange omvæltninger i de forskellige hjem, de allerede har oplevet.

 

Sæt hundens behov først, også når den skal have et nyt hjem

En hundehvalp er vidunderlig og sød, men den er også en stor mundfuld, som kræver tid og overskud. En hvalp skal ligesom et barn lære alt fra begyndelsen, og hvis der ikke er forståelse for denne proces, så bliver det hurtigt udfordrende at være hundeejer.

Karina Fisker ser hellere, at nye hundeejere kaster håndklædet i ringen og giver hunden videre til nogen der ved noget om adfærd, frem for at de krampagtigt fastholder en situation, der ikke har udsigt til at blive bedre eller sælge hunden til den første og den bedste på nettet.

- Vi er glade, når folk indser, at en hund er for stor en opgave, som de ikke magter. Vi får hunde ind, der har levet med kun at blive lukket ud i haven, og det er alt for lidt. Det er stort at kunne erkende, at man ikke magter det. Det er ikke noget, som nogen synes er sjovt, siger Karina Fisker.

 

Søg professionel hjælp

På Dyrenes Beskyttelses internater er der et helt hundeteam af trænere og adfærdsterapeuter som kortlægger de problemerne, hunden har, og finder et nyt hjem, der kan magte opgaven og sørge for at den får et godt liv.

- Selvom det lige nu er nemt at komme af med sin hund, så håber vi alligevel at folk vil kontakte os og få en snak om de muligheder, vi kan give hunden, så den får den bedste nye start. Selvom man sagtens kan få flere tusinde kroner for sin hund lige nu, så burde det ikke handle om penge men om hundens mentale helbred, når den skal have et nyt hjem, afslutter Karina Fisker.

Læs også

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Aktiviteterne pibler frem

10-06-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillinger, prøver og konkurrencer er blevet aflyst, generalforsamlinger udskudt og øvrige aktiviteter sat i bero. Frivillige kræfter er sat i venteposition– alt er vendt på hovedet. Skal vi gøre noget eller hvad kan vi gøre?

Kom med julestemningen

16-12-2020 18:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Puha sikke en melding fra Statsministeren. Lad os lige få genoplivet julestemningen. Vi vil gerne se dine flotteste julebilleder af din hund

Dyreværnet åbner hundebørnehave

10-05-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu hvor Danmark igen er ved at lukke op, skal flere tilbage til arbejdspladsen. Det betyder også, at mange hunde igen skal være alene hjemme, og det kan give problemer

DKK's registreringstal steg med 10 procent i 2020

26-01-2021 14:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona-pandemiens hjemmearbejde og isolation fik mange til at beslutte sig for at få hund i 2020. I DKK har det betydet en stigning i antallet af nyregistrerede hunde på ti procent - trods et fald i importer på ni procent. Sammenlagt er det den største stigning siden 2008

Corona-krisen har gjort førerhunde arbejdsløse

28-04-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt

Netdyredoktor: Kæledyr og Corona

23-03-2020 12:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netdyredoktor har samlet en række informationer og gode råd om kæledyr og coronavirus. Dem kan du læse her

Coronasikker hundeprøve på lørdag

23-03-2020 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag 28. marts kan man komme til en vaskeægte hundeprøve uden at risikere at blive smittet eller udsætte andre for smitte med corona

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.