Da danskerne blev sendt hjem sidste år, blev der pludselig frigivet en masse tid og overskud. Det resulterede i at interessen for hunde steg og det kunne mærkes på Dyrenes Beskyttelses Internater. Der kom færre hunde ind på internaterne, og dem, som kom, fik hurtigt nye hjem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
- I 2020 havde vi halvt så mange hunde på vores internater som året før. Vi ved, at hundene er derude, men noget tyder på at folk sagtens kan komme af med deres hund af andre veje end ved hjælp af internatet. Vores bekymring er, om hundene ender med at have mange forskellige hjem på meget kort tid, og derfor bliver så stressede, at de ikke kan fungere i et hjem igen, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.
Og netop denne problematik har vist sig at bliver højaktuel de seneste måneder. Flere gange om måneden bliver der indleveret helt unge hunde, som har haft op mod 4 hjem, allerede inden de er fyldt 1 år. Det kan i værste tilfælde resultere i aflivninger, simpelthen fordi hundene er så mentalt ødelagte af alt for mange omvæltninger i de forskellige hjem, de allerede har oplevet.
Sæt hundens behov først, også når den skal have et nyt hjem
En hundehvalp er vidunderlig og sød, men den er også en stor mundfuld, som kræver tid og overskud. En hvalp skal ligesom et barn lære alt fra begyndelsen, og hvis der ikke er forståelse for denne proces, så bliver det hurtigt udfordrende at være hundeejer.
Karina Fisker ser hellere, at nye hundeejere kaster håndklædet i ringen og giver hunden videre til nogen der ved noget om adfærd, frem for at de krampagtigt fastholder en situation, der ikke har udsigt til at blive bedre eller sælge hunden til den første og den bedste på nettet.
- Vi er glade, når folk indser, at en hund er for stor en opgave, som de ikke magter. Vi får hunde ind, der har levet med kun at blive lukket ud i haven, og det er alt for lidt. Det er stort at kunne erkende, at man ikke magter det. Det er ikke noget, som nogen synes er sjovt, siger Karina Fisker.
Søg professionel hjælp
På Dyrenes Beskyttelses internater er der et helt hundeteam af trænere og adfærdsterapeuter som kortlægger de problemerne, hunden har, og finder et nyt hjem, der kan magte opgaven og sørge for at den får et godt liv.
- Selvom det lige nu er nemt at komme af med sin hund, så håber vi alligevel at folk vil kontakte os og få en snak om de muligheder, vi kan give hunden, så den får den bedste nye start. Selvom man sagtens kan få flere tusinde kroner for sin hund lige nu, så burde det ikke handle om penge men om hundens mentale helbred, når den skal have et nyt hjem, afslutter Karina Fisker.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Netdyredoktor har samlet en række informationer og gode råd om kæledyr og coronavirus. Dem kan du læse her
Mange hunde har haft meget mere selskab de seneste måneder, end de har været vant til. Nu, hvor samfundet gradvist åbner igen, og hundeejerne skal tilbage på arbejde, er det vigtigt, at hunden igen vænner sig til at være alene hjemme
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
Mens Danmark er lukket ned, frygter man hos Dyreværnet, at flere vil isolere sig med deres dyr
Karantæne og hjemsendelse har betydet, at flere danskere end før har anskaffet sig en ny følgesvend. Særligt mange små hunde har fundet nye hjem. Ekspert rådgiver om de små hundes særlige behov og adfærd
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Simone Riisgaard Kristiansen tog sejren i lørdagens juniorhandlingfinale ved Winter Wonder Show i Herning og sikrer sig samtidig titlen som Årets Juniorhandler.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
I denne weekend den 9.-10. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka for alle hundeelskere og hundeinteresserede.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid!
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde