Dyreforsikringsselskabet Agria har i løbet af forsommeren gennemført en undersøgelse blandt danske dyreejere om, hvilken betydning deres kæledyr har haft for dem i forbindelse med nedlukningen af Danmark pga. Covid-19.
Samtidig blev der afholdt en konkurrence for at finde de bedste historier om, hvordan kæledyr havde hjulpet danskerne igennem et meget anderledes forår.
Tæt på 900 danskere har svaret
I alt har 882 danskere svaret på spørgeskemaet. Heraf fortæller hele 98,1%, at deres dyr har hjulpet dem med at komme igennem nedlukningsperioden. Ikke overraskende er der flest med hund (56%) og kat (49%), som har svaret, at deres dyr har hjulpet dem igennem den svære tid, men også mange hesteejere har haft stor glæde af deres venner i stalden. Endelig har hhv. 8 og 6% haft ekstra glæde af deres kaniner og fugle under corona.
Og hvordan har dyrene så hjulpet deres ejere? Her har Agria givet deltagerne mulighed for at vælge flere svar. Det dominerende svar (85%) er, at dyret har holdt dem med selskab.
Det er sundt at have et kæledyr
Mange af svarene viser, hvorfor det er godt for både det fysiske og det mentale helbred at have et kæledyr: 61% svarer, at deres kæledyr har hjulpet dem med at få deres daglige motion, 56% at deres dyr har en positiv indvirkning på deres mentale helbred, og 57% fortæller, at kæledyret medvirker til at opretholde daglige rutiner.
62% har følt sig opmuntret, og 48% har følt, at deres kæledyr gav dem tryghed. Hele 64% svarer, at deres kæledyr har fået dem til at grine, mens 42% svarer, at de har fået fokus i hverdagen af at skulle tage sig af deres kæledyr.
Mange nye kæledyr i de danske hjem
Undersøgelsen tyder på, at kæledyr er vigtige for mennesker, når de skal tackle kriser og ensomhed. Måske er det også netop det, der er skyld i den øgede efterspørgsel på dyreinternaterne efter hunde og katte her i coronatiden. De mange efterladte dyr har fået nye hjem hos mennesker, der havde brug for selskab. Formentlig og forhåbentlig fører det til mange gode nye venskaber mellem mennesker og dyr.
Et utal af rørende historier
Agria efterlyste beretninger fra dyreejerne om, hvordan deres dyr havde hjulpet dem igennem nedlukningsperioden, og der kom virkelig mange gode og rørende historier. Med stort besvær udvalgte Agria fire, der vandt ugepræmier, og vinderen af hele konkurrencen er nu fundet. Det blev den 1 ½-år gamle Golden Retriever Lucky og hans ejer Susanne:
– Jeg er i risikogruppen og må derfor holde mig væk fra de steder, hvor der er mange mennesker. Det har været og er stadigvæk svært at skulle sige nej til familiefødselsdage, fest hos vennerne og udflugter. Man kan godt være ensom, selvom man har familie - ensom i fællesskabet. Lucky har også været med mig i sommerhuset, da jeg blev nødt til at forlade hjemmet for ikke at blive udsat for smitte. Uden Lucky var det ikke gået! Coronaen har styrket mit forhold til min hund endnu mere, selvom man ikke skulle tro, det var muligt.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Man skal være opfindsom i disse dage, når både børn, hunde og voksne skal aktiveres. Østjysk tyv gik dog et skridt for langt
Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder
Grundet diverse stramninger fra myndighederne har Dansk Kennel Klub set sig nødsaget til at aflyse resten af årets udstillinger
Med afgørelsen af juniorhandling søndag er sæsonen nu slut for juniorhandlerne. En sæson, der ligesom så meget andet er blevet forstyrret af Corona
Post-corona influenza-sæsonen er ved at gå i gang, og vi mennesker lader os vaccinere i rekordstort tal. Alligevel bliver nogle af os jo syge – og hvad så med hunden, der kommer til sengekanten og trøster, kan vi smitte den? Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring kommer her med svaret
Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.