Dyreforsikringsselskabet Agria har i løbet af forsommeren gennemført en undersøgelse blandt danske dyreejere om, hvilken betydning deres kæledyr har haft for dem i forbindelse med nedlukningen af Danmark pga. Covid-19.
Samtidig blev der afholdt en konkurrence for at finde de bedste historier om, hvordan kæledyr havde hjulpet danskerne igennem et meget anderledes forår.
Tæt på 900 danskere har svaret
I alt har 882 danskere svaret på spørgeskemaet. Heraf fortæller hele 98,1%, at deres dyr har hjulpet dem med at komme igennem nedlukningsperioden. Ikke overraskende er der flest med hund (56%) og kat (49%), som har svaret, at deres dyr har hjulpet dem igennem den svære tid, men også mange hesteejere har haft stor glæde af deres venner i stalden. Endelig har hhv. 8 og 6% haft ekstra glæde af deres kaniner og fugle under corona.
Og hvordan har dyrene så hjulpet deres ejere? Her har Agria givet deltagerne mulighed for at vælge flere svar. Det dominerende svar (85%) er, at dyret har holdt dem med selskab.
Det er sundt at have et kæledyr
Mange af svarene viser, hvorfor det er godt for både det fysiske og det mentale helbred at have et kæledyr: 61% svarer, at deres kæledyr har hjulpet dem med at få deres daglige motion, 56% at deres dyr har en positiv indvirkning på deres mentale helbred, og 57% fortæller, at kæledyret medvirker til at opretholde daglige rutiner.
62% har følt sig opmuntret, og 48% har følt, at deres kæledyr gav dem tryghed. Hele 64% svarer, at deres kæledyr har fået dem til at grine, mens 42% svarer, at de har fået fokus i hverdagen af at skulle tage sig af deres kæledyr.
Mange nye kæledyr i de danske hjem
Undersøgelsen tyder på, at kæledyr er vigtige for mennesker, når de skal tackle kriser og ensomhed. Måske er det også netop det, der er skyld i den øgede efterspørgsel på dyreinternaterne efter hunde og katte her i coronatiden. De mange efterladte dyr har fået nye hjem hos mennesker, der havde brug for selskab. Formentlig og forhåbentlig fører det til mange gode nye venskaber mellem mennesker og dyr.
Et utal af rørende historier
Agria efterlyste beretninger fra dyreejerne om, hvordan deres dyr havde hjulpet dem igennem nedlukningsperioden, og der kom virkelig mange gode og rørende historier. Med stort besvær udvalgte Agria fire, der vandt ugepræmier, og vinderen af hele konkurrencen er nu fundet. Det blev den 1 ½-år gamle Golden Retriever Lucky og hans ejer Susanne:
– Jeg er i risikogruppen og må derfor holde mig væk fra de steder, hvor der er mange mennesker. Det har været og er stadigvæk svært at skulle sige nej til familiefødselsdage, fest hos vennerne og udflugter. Man kan godt være ensom, selvom man har familie - ensom i fællesskabet. Lucky har også været med mig i sommerhuset, da jeg blev nødt til at forlade hjemmet for ikke at blive udsat for smitte. Uden Lucky var det ikke gået! Coronaen har styrket mit forhold til min hund endnu mere, selvom man ikke skulle tro, det var muligt.
Dyreforsikringsselskabet Agria har på et år registreret dobbelt så mange tilfælde af nikotinforgiftning blandt hunde sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig advarer selskabets direktør om ”et nok ikke ubetydeligt mørketal: Der er formentlig endnu flere hunde, der reelt er blevet forgiftede, uden at nikotin- eller snusforgiftning blev identificeret eller anmeldt som årsag”.
Allerede fra den 1. december 2024 er Agria Dyreforsikring en del af sponsorteamet bag Skandinaviens største terrænløb med hund, K9 Biathlon for alle. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.
Med stigningen i antallet af brugte mundbind er det meget vigtigt, at man husker at lægge dem i skraldespanden. I Norge var et brugt mundbind ved at koste en hund livet
Coronahjemsendelser og sommerferie har vænnet hundene til, at vi er hjemme hos dem. Nu skal vi arbejde igen, og så skal hunden være alene hjemme
I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde
Mens der er godt gang i hvalpesalget over hele landet, så kniber det med at komme af med dyrene for Dyreværnet i Kolding
Drømmen om et almindeligt udstillingsår i 2021 er allerede brast. Udstillingen i Fredericia er aflyst
Hundesnuden er fantastisk. Netop nu er man i England ved at træne hunde til at kunne opsnuse Covid-19
I nogle dele af hundedanmark har nyheden om den covidsmittede hund skabt ængstelse. Det er dog unødvendigt, fastslår Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med 165 tilmeldte satte årets adventsløb ny standard for Canicross i Danmark. Udfordrende ruter, stærkt fællesskab og en debuterende stafet sikrede en dag fyldt med action, glæde og ros fra deltagere og tilskuere.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund