Dyreforsikringsselskabet Agria har i løbet af forsommeren gennemført en undersøgelse blandt danske dyreejere om, hvilken betydning deres kæledyr har haft for dem i forbindelse med nedlukningen af Danmark pga. Covid-19.
Samtidig blev der afholdt en konkurrence for at finde de bedste historier om, hvordan kæledyr havde hjulpet danskerne igennem et meget anderledes forår.
Tæt på 900 danskere har svaret
I alt har 882 danskere svaret på spørgeskemaet. Heraf fortæller hele 98,1%, at deres dyr har hjulpet dem med at komme igennem nedlukningsperioden. Ikke overraskende er der flest med hund (56%) og kat (49%), som har svaret, at deres dyr har hjulpet dem igennem den svære tid, men også mange hesteejere har haft stor glæde af deres venner i stalden. Endelig har hhv. 8 og 6% haft ekstra glæde af deres kaniner og fugle under corona.
Og hvordan har dyrene så hjulpet deres ejere? Her har Agria givet deltagerne mulighed for at vælge flere svar. Det dominerende svar (85%) er, at dyret har holdt dem med selskab.
Det er sundt at have et kæledyr
Mange af svarene viser, hvorfor det er godt for både det fysiske og det mentale helbred at have et kæledyr: 61% svarer, at deres kæledyr har hjulpet dem med at få deres daglige motion, 56% at deres dyr har en positiv indvirkning på deres mentale helbred, og 57% fortæller, at kæledyret medvirker til at opretholde daglige rutiner.
62% har følt sig opmuntret, og 48% har følt, at deres kæledyr gav dem tryghed. Hele 64% svarer, at deres kæledyr har fået dem til at grine, mens 42% svarer, at de har fået fokus i hverdagen af at skulle tage sig af deres kæledyr.
Mange nye kæledyr i de danske hjem
Undersøgelsen tyder på, at kæledyr er vigtige for mennesker, når de skal tackle kriser og ensomhed. Måske er det også netop det, der er skyld i den øgede efterspørgsel på dyreinternaterne efter hunde og katte her i coronatiden. De mange efterladte dyr har fået nye hjem hos mennesker, der havde brug for selskab. Formentlig og forhåbentlig fører det til mange gode nye venskaber mellem mennesker og dyr.
Et utal af rørende historier
Agria efterlyste beretninger fra dyreejerne om, hvordan deres dyr havde hjulpet dem igennem nedlukningsperioden, og der kom virkelig mange gode og rørende historier. Med stort besvær udvalgte Agria fire, der vandt ugepræmier, og vinderen af hele konkurrencen er nu fundet. Det blev den 1 ½-år gamle Golden Retriever Lucky og hans ejer Susanne:
– Jeg er i risikogruppen og må derfor holde mig væk fra de steder, hvor der er mange mennesker. Det har været og er stadigvæk svært at skulle sige nej til familiefødselsdage, fest hos vennerne og udflugter. Man kan godt være ensom, selvom man har familie - ensom i fællesskabet. Lucky har også været med mig i sommerhuset, da jeg blev nødt til at forlade hjemmet for ikke at blive udsat for smitte. Uden Lucky var det ikke gået! Coronaen har styrket mit forhold til min hund endnu mere, selvom man ikke skulle tro, det var muligt.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Mens Danmark er lukket ned, frygter man hos Dyreværnet, at flere vil isolere sig med deres dyr
Nu kan politiet forbyde folk at opholde sig på visse offentlige områder, hvis der flere gange har været for mange samlet pågældende sted. Det er dog stadig lovligt at lufte hund på disse områder
Den store stigning i antallet af køb af hundehvalpe her i coronatiden kan få katastrofale konsekvenser, advarer Fødevarestyrelsen
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Pandemien har haft en vis effekt på de britiske hunde, der i gennemsnit har taget 3,3 kilo på under coronaen
Det skulle have været et af årets hundehøjdepunkter. Men nu er det aflyst på grund af corona. Arrangør lover at vende tilbage i 2021 med et endnu større arrangement
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?