Kæledyrs betydning under Covid-19

11-08-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Dyreforsikringsselskabet Agria har i løbet af forsommeren gennemført en undersøgelse blandt danske dyreejere om, hvilken betydning deres kæledyr har haft for dem i forbindelse med nedlukningen af Danmark pga. Covid-19.

Samtidig blev der afholdt en konkurrence for at finde de bedste historier om, hvordan kæledyr havde hjulpet danskerne igennem et meget anderledes forår.

 

Tæt på 900 danskere har svaret
I alt har 882 danskere svaret på spørgeskemaet. Heraf fortæller hele 98,1%, at deres dyr har hjulpet dem med at komme igennem nedlukningsperioden. Ikke overraskende er der flest med hund (56%) og kat (49%), som har svaret, at deres dyr har hjulpet dem igennem den svære tid, men også mange hesteejere har haft stor glæde af deres venner i stalden. Endelig har hhv. 8 og 6% haft ekstra glæde af deres kaniner og fugle under corona.

Og hvordan har dyrene så hjulpet deres ejere? Her har Agria givet deltagerne mulighed for at vælge flere svar. Det dominerende svar (85%) er, at dyret har holdt dem med selskab.

 

Det er sundt at have et kæledyr
Mange af svarene viser, hvorfor det er godt for både det fysiske og det mentale helbred at have et kæledyr: 61% svarer, at deres kæledyr har hjulpet dem med at få deres daglige motion, 56% at deres dyr har en positiv indvirkning på deres mentale helbred, og 57% fortæller, at kæledyret medvirker til at opretholde daglige rutiner.

62% har følt sig opmuntret, og 48% har følt, at deres kæledyr gav dem tryghed. Hele 64% svarer, at deres kæledyr har fået dem til at grine, mens 42% svarer, at de har fået fokus i hverdagen af at skulle tage sig af deres kæledyr.

 

Mange nye kæledyr i de danske hjem
Undersøgelsen tyder på, at kæledyr er vigtige for mennesker, når de skal tackle kriser og ensomhed. Måske er det også netop det, der er skyld i den øgede efterspørgsel på dyreinternaterne efter hunde og katte her i coronatiden. De mange efterladte dyr har fået nye hjem hos mennesker, der havde brug for selskab. Formentlig og forhåbentlig fører det til mange gode nye venskaber mellem mennesker og dyr.

 

Et utal af rørende historier
Agria efterlyste beretninger fra dyreejerne om, hvordan deres dyr havde hjulpet dem igennem nedlukningsperioden, og der kom virkelig mange gode og rørende historier. Med stort besvær udvalgte Agria fire, der vandt ugepræmier, og vinderen af hele konkurrencen er nu fundet. Det blev den 1 ½-år gamle Golden Retriever Lucky og hans ejer Susanne:

– Jeg er i risikogruppen og må derfor holde mig væk fra de steder, hvor der er mange mennesker. Det har været og er stadigvæk svært at skulle sige nej til familiefødselsdage, fest hos vennerne og udflugter. Man kan godt være ensom, selvom man har familie - ensom i fællesskabet. Lucky har også været med mig i sommerhuset, da jeg blev nødt til at forlade hjemmet for ikke at blive udsat for smitte. Uden Lucky var det ikke gået! Coronaen har styrket mit forhold til min hund endnu mere, selvom man ikke skulle tro, det var muligt.

 

Læs også

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Fejrer du hundens fødselsdag?

28-01-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Det spørgsmål stillede Agria Dyreforsikring i en undersøgelse om hunde- og katteejeres vaner og skikke i otte europæiske lande, og tendensen er klar: I langt overvejende grad fejrer kæledyrsejerne deres dyrs fødselsdage - danskerne er blandt de mest fødselsdagsfejrende dyreejere i Europa, og den yngre generation fører an i fejringen.

Millioner til forskning i hunde og andre dyr

25-01-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.

Vietnam: Ægtepar fik corona, så blev hundene aflivet

15-10-2021 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et vietnamesisk ægtepar oplevede deres værste mareridt, da de var indlagt med corona

 

Kom med til virtuelt halloween K9

23-09-2020 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona begrænser og corona gør os kreative. Nu byder Lilleskov Slot op til Danmarks første virtuelle K9 løb for alle

Skal man vaske hænder, når man har klappet sin hund

13-10-2020 12:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag udtalte to professorer til tv2.dk, at man skal vaske sine hænder, når man har klappet sin hund. Men har de egentlig ret? Få DKK’s holdning til dette her

Glædelig jul

24-12-2020 14:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet juleaften, og vi vil gerne ønske alle vores læsere glædelig jul

Franske hunde imponerer i coronatest

25-05-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens vi stadig venter på, at hunde bliver sat ind i coronaopsporingen herhjemme, er man allerede langt i andre lande. I Frankrig har man netop færdiggjort et stort studie, der afslører, at hunde er fantastiske til at finde corona

Corona: Hvad gør jeg som opdrætter

20-03-2020 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid

Særordning vedrørende opnåelse af titlen Dansk Juniorchampion – DKJUCH

17-04-2020 11:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub hjælper nu de mange hundeejere, der har problemer med at opnå titlen Dansk Juniorchampion grundet coronakrisen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund