Engelske hunde har taget på under pandemien

07-04-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pandemien har haft en vis effekt på de britiske hunde, der i gennemsnit har taget 3,3 kilo på under coronaen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I en britisk undersøgelse er 1500 hundeejere blevet interviewet om deres hundes ve og vel under coronaen. Det skriver Mirror.co.uk.

Resultatet blev, at der var store udslag på vægten for de britiske hunde. Faktisk viste undersøgelsen, at hundene i gennemsnit havde taget 3,3 kilo på, og det må siges at være noget, når man regner med, at der findes 10,1 millioner hunde i Storbritannien.

Faktisk betyder det, at hundene alene har gjort vægten på de britiske øer hele 33,3 millioner kilo tungere. Det svarer til cirka 5550 fuldvoksne elefanter.

Testdeltagerne blev også spurgt til årsagerne til den øgede vægt, og her svarede 33 procent, at de nok kom til at give hunden lidt ekstra godbidder i denne mørke periode.

25 procent fortalte, at de gik færre ture med hundene, og af dem svarede 25 procent, at det skyldtes, at de var bange for, at hunden skulle blive stjålet.

Undersøgelsen viste også nogle ret bekymrende tal, da hele 24 procent fortalte, at de var usikre på, hvor meget motion, deres hund har brug for. Hele 18 procent vidste ikke, at mangel på motion kunne påvirke hundens adfærd negativt.

 

Men hvad gør man egentlig, når hunden er blevet lidt for rund? Her får du et par slankeråd.

  1. Vitaminer og mineraler
    Når hunden skal tabe sig, er det fristende bare at give den mindre foder i skålen, men det kan give problemer. Skærer man meget i hundens foderration risikerer man, at den ikke får de vitaminer og mineraler den har brug for. Det er derfor vigtigt at give den et foder med færre kalorier, men hvor der er nok vitaminer og mineraler til at dække dens daglige behov.
     
  2. Mere fyldstof
    Mange oplever at deres hund kan virke konstant sulten, når den skal tabe sig, og sulten kan give uro og stress. Hundens mæthedsfornemmelse påvirkes blandt andet af hvor meget mavesækken fyldes, når den spiser. Derfor kan et foder med ekstra fyldstof, eksempelvis ufordøjelige plantefibre, være med til at give den en følelse af mæthed uden at give overflødige kalorier.
     
  3. Lavt glykæmisk indeks
    Det glykæmiske indeks, er et udtryk for hvor hurtigt kulhydrater bliver omdannet og optaget i blodet. Kulhydrater med et højt glykæmisk indeks giver hurtigere blodsukkerstigning, end kulhydrater med en lavt glykæmisk indeks. Når hunden skal tabe sig, er det bedst at dens blodsukkerniveau holdes så stabilt som muligt. Et stabilt blodsukker hjælper blandt andet til at mindske hundens sultfornemmelse. Det er derfor en fordel at vælge et foder, der indeholder kulhydrater med et lavt glykæmisk indeks, når hunde skal tabe sig.  
     
  4. Hav styr på godbidderne
    Får hunden mange godbidder, kan det have stor betydning for hvor mange kalorier den indtager i løbet af en dag. Er hunden glad for sit foder, kan man med fordel bruge foderet i stedet for fede godbidder – og så huske at trække det fra det, der kommer i skåle, så den ikke får for meget. Bruger man ikke foderet som godbidder, er det vigtigt at forsøge af vælge så fedtfattige godbidder som muligt, når man skal træne med hunden.

 

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Når isbilen ringer så logrer halerne

06-05-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ja, din hund må godt spise mælkebøtter, men...

03-05-2025 07:40, af Cecilie Friis Amstrup

Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.

Besøgshund er et erhverv i Sverige

04-05-2025 07:32, af John Frank Ahm

Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.