17. maj fik hunden Asta et kuld hvalpe på fem. Hvalpene kom til verden i en meget hård fødsel, og efterfølgende krævede det, at ejeren Mette Ewers var hos hvalpene hele tiden.
Derfor var det også med utallige stik i hjertet, at Mette Ewers skulle finde nye familier til hvalpene, da de rundede otte uger. Som det er i disse tider, var der utallige ansøgere til de fem hvalpe, og efter et grundigt arbejde fandt Mette de mennesker, som skulle overtage hver en hvalp.
Selvom det naturligvis var hårdt, som det altid er med den slags, var Mette ikke i tvivl om, at hun havde fundet gode familier til sine hvalpe, og hun havde det godt med sine beslutninger.
14 dage efter hvalpene var kommet ud i deres nye familier, ringede telefonen. Ejerne af en af hvalpene, Alvin, havde fundet ud af, at de alligevel ikke kunne have hunden.
Mette talte i telefon med dem, og de blev enige om, at hun skulle hjælpe med at finde en ny familie til Alvin.
Parret havde underskrevet en købsaftale, som Mette havde lavet i samarbejde med DKK. I købsaftalen stod der blandt andet, at Mette Ewers havde forkøbsret på hvalpen, hvis de nye ejere skulle ændre deres mening.
24 timer efter telefonsamtalen tikkede en sms ind på Mettes telefon. De nye ejere havde nu fundet et nyt hjem til Alvin, og at de allerede har afleveret ham til familien.
– Jeg blev meget ked af det og meget uforstående overfor hvorfor det skulle gå så stærkt, med at komme af med ham. Og at min forkøbsret bare blev ignoreret. Grunden til jeg lavede købsaftalen, var så jeg kunne være sikker på hvalpene fik de bedste hjem og ikke bare blev solgt videre, som var de bare en genstand, skriver Mette Ewers i et facebookopslag.
Hun ringer til parret og får fat i manden, som er advokat. Han hævder, at de ikke har brudt købsaftalen, og han nægter desuden at lade Mette vide, hvor Alvin er kommet hen. Senere tilbyder de Mette en økonomisk dispensation, men det ønsker hun ikke at tage imod, idet det for hende ikke handler om penge.
Mette har stadig ikke fået at vide, hvor Alvin er, og hun forsøger nu at dele historien vidt og bredt, så hun kan finde ud af, hvor Alvin er endt henne.
– Vores system med købsaftaler omkring dyr, gør det simpelthen for nemt for dem der vil bryde købsaftalerne, at slippe godt fra det uden konsekvenser. Medmindre man går rettens vej og med dyr er det bare ikke en optimal løsning, det mener jeg i hvert fald ikke. Da der går alt for lang tid med sådan en proces, skriver hun og fortsætter:
– jeg håber nu på at få skabt opmærksomhed omkring dette. Jeg ved også, at der lige i denne tid blive købt rigtig mange hundehvalpe. Jeg synes personligt, at det er blevet alt for nemt i dag bare at købe en hvalp fordi man lige har lyst. Uden folk tænker over hvad de går ind til og mange har for det meste slet ikke hundens ve og vel i tankerne. De skal bare have en hund.
Vi har været i kontakt med Mette Ewers, som stadig er meget ulykkelig over situationen, og hun håber meget på offentlighedens hjælp.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Ny svindelsag med hundehvalp har set dagens lys. DKK kalder svindlen kynisk og opfordrer til, at man støtter organiserede opdrættere
Det er ikke nogen hemmelighed, at hvalpe er i høj kurs for tiden. Alligevel blev Merethe og Jens Ole fra Kennel Gjedbo overraskede, da en person bød 50.000 kroner for en af deres hvalpe
BT har lavet en ganske glimrende video med spørgmål og svar om corona og hunde. Her har de sat formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, stævne, og bedt hende svare på spørgsmålene
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Mens Danmark er lukket ned, frygter man hos Dyreværnet, at flere vil isolere sig med deres dyr
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Som mange nok havde ventet, er udstillingen i Roskilde aflyst
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Så er billederne fra forårsudstillingen i Roskilde kommet på hjemmesiden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dorthe Madsen og hendes tollere, Diva og Ronja, tager ud og finder folks briller, høreapparater, nøgler og andre vigtige ejendele. Det frivillige arbejde i DcH’s Eftersøgningstjeneste handler både om næser med superkræfter og om glæden ved at hjælpe andre.