17. maj fik hunden Asta et kuld hvalpe på fem. Hvalpene kom til verden i en meget hård fødsel, og efterfølgende krævede det, at ejeren Mette Ewers var hos hvalpene hele tiden.
Derfor var det også med utallige stik i hjertet, at Mette Ewers skulle finde nye familier til hvalpene, da de rundede otte uger. Som det er i disse tider, var der utallige ansøgere til de fem hvalpe, og efter et grundigt arbejde fandt Mette de mennesker, som skulle overtage hver en hvalp.
Selvom det naturligvis var hårdt, som det altid er med den slags, var Mette ikke i tvivl om, at hun havde fundet gode familier til sine hvalpe, og hun havde det godt med sine beslutninger.
14 dage efter hvalpene var kommet ud i deres nye familier, ringede telefonen. Ejerne af en af hvalpene, Alvin, havde fundet ud af, at de alligevel ikke kunne have hunden.
Mette talte i telefon med dem, og de blev enige om, at hun skulle hjælpe med at finde en ny familie til Alvin.
Parret havde underskrevet en købsaftale, som Mette havde lavet i samarbejde med DKK. I købsaftalen stod der blandt andet, at Mette Ewers havde forkøbsret på hvalpen, hvis de nye ejere skulle ændre deres mening.
24 timer efter telefonsamtalen tikkede en sms ind på Mettes telefon. De nye ejere havde nu fundet et nyt hjem til Alvin, og at de allerede har afleveret ham til familien.
– Jeg blev meget ked af det og meget uforstående overfor hvorfor det skulle gå så stærkt, med at komme af med ham. Og at min forkøbsret bare blev ignoreret. Grunden til jeg lavede købsaftalen, var så jeg kunne være sikker på hvalpene fik de bedste hjem og ikke bare blev solgt videre, som var de bare en genstand, skriver Mette Ewers i et facebookopslag.
Hun ringer til parret og får fat i manden, som er advokat. Han hævder, at de ikke har brudt købsaftalen, og han nægter desuden at lade Mette vide, hvor Alvin er kommet hen. Senere tilbyder de Mette en økonomisk dispensation, men det ønsker hun ikke at tage imod, idet det for hende ikke handler om penge.
Mette har stadig ikke fået at vide, hvor Alvin er, og hun forsøger nu at dele historien vidt og bredt, så hun kan finde ud af, hvor Alvin er endt henne.
– Vores system med købsaftaler omkring dyr, gør det simpelthen for nemt for dem der vil bryde købsaftalerne, at slippe godt fra det uden konsekvenser. Medmindre man går rettens vej og med dyr er det bare ikke en optimal løsning, det mener jeg i hvert fald ikke. Da der går alt for lang tid med sådan en proces, skriver hun og fortsætter:
– jeg håber nu på at få skabt opmærksomhed omkring dette. Jeg ved også, at der lige i denne tid blive købt rigtig mange hundehvalpe. Jeg synes personligt, at det er blevet alt for nemt i dag bare at købe en hvalp fordi man lige har lyst. Uden folk tænker over hvad de går ind til og mange har for det meste slet ikke hundens ve og vel i tankerne. De skal bare have en hund.
Vi har været i kontakt med Mette Ewers, som stadig er meget ulykkelig over situationen, og hun håber meget på offentlighedens hjælp.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Ny svindelsag med hundehvalp har set dagens lys. DKK kalder svindlen kynisk og opfordrer til, at man støtter organiserede opdrættere
Selvom du måske vil påstå det modsatte, så betyder udseendet noget, både når du dater, og når du vælger hund
Øv øv øv. Den internationale udstilling på Bornholm i august er nu også aflyst
Mens der deles hjælpepakker ud til store dele af det danske erhvervsliv, må hundepensioner se langt efter hjælpen. De er nemlig faldet ned mellem to stole og kan derfor ikke få hjælp til at dække deres udgifter for efteråret 2020
For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown
Så er det blevet juleaften, og vi vil gerne ønske alle vores læsere glædelig jul
Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker
Det er ikke altid nemt at arbejde hjemmefra. Det kan en amerikansk meteorolog skrive under på
I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet