Dag efter dag sidder vi klar til at høre de seneste nye smittetal, der heldigvis er begyndt at gå den rigtige vej. Mærker vi en smule kriller i halsen, skynder vi os at bestille en tid, så vi kan få stukket en vatpind i halsen eller i næsen i håb om, at vi ikke pludselig er med til at vende den positive udvikling og i håb om, at vi ikke skal se frem mod et længere sygdomsforløb.
I denne så underlige tid kan man sagtens få ideen om, at ens hund da også bør testes for corona. For hvad nu hvis den render rundt som en potentiel smittebærer, da den jo hverken går med mundbind eller hoster i albuen.
I Sydkoreas hovedstad Seoul kan nervøse kæledyrsejere nu få testet deres kæledyr, såfremt det viser symptomer på smitte. Men det er slet ikke nødvendigt, mener dansk forsker. Det skriver bt.dk.
– Med den viden, vi har nu - både i Danmark og i udlandet - er der intet, der tyder på, at vores kæledyr smitter eller bliver syge i en grad, der gør, at det giver mening at teste dem, siger Anne Sofie Hammer, der er lektor ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet og fortsætter:
– Corona bør ikke give ekstra overvejelser. Der er i forvejen andre sygdomme, der smitter fra dyr. Salmonella blandt andet. Så man skal bare holde den hygiejne, man altid har ved håndteringen af husdyr.
Har man et kæledyr, som har corona, skal man følge Fødevarestyrelsens anbefalinger, som lyder, at kæledyret skal behandles på samme måde som mennesker, og at man skal lufte den på sin egen matrikel.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet