I Sverige har der siden 2016 været tradition for, at hundeejere samles med deres firbenede venner i foråret for at deltage i den populære gåtur, “Agria hundpromenad”, arrangeret af Agria Dyreforsikring. Gåturen fik debut i Danmark i 2018, og i år har den igen fået vokseværk, da hele seks forskellige lande afholder gåturen. Der bliver dermed tusindvis af bjæf og logrende haler, når startskuddet lyder den 25. maj kl. 11.00 i alle landene.
Gåturen er ikke kun for motionens skyld. Det er en herlig folkefest for alle typer af hunde og hundeelskere. Det er en dag med hyggeligt samvær, hvor hunde og deres ejere er fælles om at hjælpe hunde, der har det svært. Det er gratis at deltage, og hvert år donerer Agria Dyreforsikring penge til et godt formål, og i Danmark er det Dyreværnet, som i år modtager 50 kr. for hvert par - ekvipage - som deltager. Sidste år blev 200.000 kroner doneret til hundevelfærd i Danmark, Norge, Finland og Sverige. I år er Frankrig og England også med i gåturen, og derfor er forventningerne til indsamlingsresultatet høje, forklarer direktør i Agria Dyreforsikring Danmark, Tine Antvorskov, og fortsætter:
- Det er vigtigt, at vi samler rigeligt med penge ind til Dyreværnets gode formål. Der er stadig mange hunde i Danmark, der har brug for at finde nye familier, der kan give dem kærlighed og nye trygge hjem. Dyreværnet gør et flot og vigtigt arbejde for at hjælpe hunde i nød og finde det helt rigtige hjem til dem.”
Tæt på 300 mennesker deltog på gåturen i Danmark sidste år, og de fleste havde taget en firbenet følgesvend med. Tine Antvorskov opfordrer hundeejere over hele landet til at pakke en picnic-kurv og tage hunden med til gåtur. Agria sørger for hygge og god underholdning i de grønne omgivelser på Amager Fælled. Hun forventer, at gåturen får over 500 deltagere denne gang, der er i hvert fald lavet goodiebags med gaver og godbidder til de første 400.
Der vil være stande, aktiviteter og opvisninger med deltagelse fra bl.a. racespecialklubber, Dyreværnet, Dansk Kennel Klub og Danmarks civile Hundeførerforening. Udrykningsleder og adfærdsbehandler Nina Amdi fra Dyreværnet giver gode og brugbare råd om adfærd og problemløsning. Der vil være også mulighed for at stille spørgsmål og få taget billeder sammen med Nina.
Vil du vide mere om Agrias hundegåtur, eller har du allerede besluttet dig for at deltage, så kan du finde information om rute, tilmelding og aktiviteter på Agrias hjemmeside.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen
Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser.
Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove
En afstemning på Hunden.dk viste, at størstedelen af læserne tror på, at flere skraldespande vil kunne få flere til at samle hundelort op. Projektleder fra Hold Danmark Rent er ikke enig
Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen
Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.