Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Copyright Ridehesten.com
I weekenden den 4.-5. maj kan du som hundeejer være med til at støtte et godt formål, når du alligevel skal ud på tur med hunden. Foto: Agris Dyreforsikring

– Som dyreforsikringsselskab ved vi, at danskerne er villige til at gå langt for deres egne hunde – både bogstaveligt talt og i overført betydning, siger Tine Stabell, der er direktør hos Agria Dyreforsikring. Hun fortsætter:

– Men er der noget, vores arbejde med den årlige velgørenheds-gåtur har lært os, så er det, at danskerne også gerne går langt for hjemløse hunde i nød. Siden vi i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe kun vokset – og det samme er deltagerantallet.

Tine Stabell forklarer, at Agria med Hundegåturen ønsker at sætte fokus på de hunde, der mister deres hjem, og som må flytte ind på Dyreværnets internater, hvor de venter i håbet om at finde et nyt.

– Dyreværnet tager hvert år imod mange hunde fra mennesker, der af forskellige årsager ikke længere kan have deres dyr. Det koster penge at have hundene på kost og logi, og indimellem har nogle af hundene også brug for at få styr på nogle skavanker og kompetent dyrlægebehandling, inden de kan komme videre til et nyt hjem.

Del budskabet
Hverken antallet af skridt, du og din hund tager, eller distancen I tilbagelægger på gåturen, er afgørende for, hvor mange penge der bliver samlet ind til velgørenhed, forklarer Agrias direktør:

– Det handler om at skabe opmærksomhed om problemet. Uanset hvor gammel din hund er, om den har korte eller lange ben, eller hvor langt dens poter eller dine ben kan gå – fra køkkenet til kommoden, byen rundt, igennem skoven eller langs stranden; vi ønsker bare, at så mange som muligt går med.

Hun opfordrer til, at du som hundeejer ikke blot melder dig selv og din hund til, men også at du inviterer dine hundevenner med og fortæller på de sociale medier, at I deltager.

På den måde håber Tine Stabell på at sikre, at Hundegåturen - for syvende år i træk – sætter indsamlingsrekord:

– Danske hundeejere har store hundehjerter og en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært. Sammen kan vi give dem en ekstra chance for at finde nye hjem. Alle hunde fortjener en kærlig familie at gå tur med.

Hvem, hvor og hvornår:

Hundegåturen afholdes i weekenden den 4.-5. maj 2024.

For at sikre, at alle hunde og deres ejere kan deltage - uanset hundens alder, hvor langt poterne kan gå, eller hvor i landet I bor - afholdes arrangementet som en ”digital begivenhed”.

Derfor bestemmer I selv, hvor, hvor langt og hvornår I går i løbet af weekenden.

For dig og din hund er det gratis at deltage, men for hver hund og ejer, der tilmelder sig og husker at uploade og tagge et billede fra turen på enten Instagram eller Facebook med #agriahundegåtur, donerer Agria 10 kr. til Dyreværnet. Pengene går ubeskåret til Dyreværnets arbejde med at finde nye hjem til hunde, der lige nu leder efter nye familier.

Fakta
Sådan deltager du:

Du skal blot gøre 3 ting for at deltage og sikre, at du og din hund er med til at indsamle penge til hunde i nød:

1) Tilmeld dig på Agria: www.agria.dk

2) Gå en tur med din hund

3) Læg et billede fra gåturen på din Instagram- eller Facebook-profil med hashtagget #agriahundegåtur (husk, at det skal være offentligt tilgængeligt).

Velgørenhedsgåtur i mange lande

Hundegåturen afholdes i løbet af maj i alle de lande, Agria er repræsenteret i. I år bliver der således afholdt velgørende Hundegåtur i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Irland, Holland, Frankrig og Tyskland.

Læs også

Terrier-gåtur ved Moesgård

06-06-2024 11:08, af Anne Cecilie Sohl

Efter nogle år uden aktiviteter i Dansk Terrierklubs Kreds 5 i Midtjylland, skulle der ske noget for den ”almindelige” terrier ejer - og hvad var mere aktuel end at lægge ud med en gåtur på HUNDENS DAG?

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Det er jo bare en hund…

10-02-2016 13:46, af Tine Luther
Eller er det? Vi danskere elsker vores hunde, der i højere grad end nogensinde opfattes som ligeværdige familiemedlemmer, og vi er stolte af at vise ”vores afkom” frem. Går du med overvejelser om at anskaffe dig en hund, er Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Fredericia i den kommende weekend det helt rigtige udgangspunkt.

Forrygende dansk start ved VM i lydighed

24-06-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu afholdes der VM i lydighed i Spanien. Efter førstedagen ligger to danskere til at komme med i søndagens finale

Pas på din hund i sommervarmen

08-07-2022 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler

KLUMME: HUNDEN er for hundemennesker

27-04-2020 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får I klummen fra det seneste nummer af HUNDEN. En klumme, som handler om, hvad Magasinet HUNDEN egentlig er for noget. Opfordringen er klar: Hjælp os til at lave verdens bedste hundeblad

Politiet efterlyser såret hund

15-03-2018 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag blev en hund skudt af en politibetjent. Hunden flygtede ind i en skov i Lisbjerg ved Aarhus og er ikke set siden. Derfor beder Østjyllands Politi om offentlighedens hjælp

Kæledyr gør danske børn trygge og lykkelige

03-10-2022 11:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En undersøgelse viser, at danskere er det folkefærd, som har haft størst glæde af at vokse op med et kæledyr sammenlignet med befolkninger i seks andre lande. Her giver Agria Dyreforsikring forældre fem gode grunde til at lade deres børn vokse op med et firbenet familiemedlem

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.