Det er altid imponerende at se en førerhund føre sit blinde menneske gennem storbyens utallige udfordringer.
Nu er en gruppe forskere fra Berkeley i Californien i gang med at udvikle en mekanisk pendant til den bløde og pelsede førerhund. Det skriver Tech Xplore.
Ideen med den mekaniske robothund er, at man undgår at skulle gennem en længere træningsfase med hundene, før de kan bruges. Hos den mekaniske hund er det bare algoritmer, der skal overføres og ikke adfærd, der skal læres.
Robothunden har med laser, der kan måle afstand, og som aflæser miljøet omkring den. Derudover har den et kamera, så den kan se sit menneske. På den måde kan robotførerhunden reagere på de ting, mennesket gør.
En af de ting, der er særlige ved robothunden, og som har været en udfordring er at forstå rykkene i hundesnoren.
Hunden skal nemlig både kunne måle og skelne mellem om det er mennesket eller robotten selv, der trækker i snoren. Den skal også vide, hvornår snoren skal være slap eller stram.
Indtil videre har robotten bestået indendørskurset, og nu vil forskerne lære den at begå sig udenfor, hvor der er flere forhindringer, blandt andet trafiklys, som den skal kunne forstå.
Lektor og ph.d. Ilyena Hirskyj-Douglas fra University of Glasgow har udviklet en telefon, som gør det muligt for hunden at ringe dens ejer op
Hundens lugtesans er noget helt særligt – og den har gjort hunden til en uundværlig samarbejdspartner for os mennesker igennem årtusinder. Selv i en moderne verden, fyldt med teknologi, er dens næse uovertruffen. Vi ser her nærmere på, hvad der gør den så speciel
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde