Den heltemodige hund, der kommer sin ejer til undsætning, er velkendt fra film og bøger, men vil vores helt almindelige familiehunde hjælpe os, hvis vi kommer i nød? Det forsøger et studieudgivet i det videnskabelige tidsskrift Animal Cognition, at finde ud af.
At hjælpe andre kræver forståelse
At hjælpe et andet individ, der befinder sig i en ubehagelig eller farlig situation, anses for at være en særlig social egenskab, som kræver at man evner at sætte sig i andre sted, og forstå deres behov. Det er en egenskab vi især forbinder med mennesker, men evner vores hunde også at forstå vores følelser og hjælpe, når det er nødvendigt? En forskergruppe fra Argentina har sammensat et forsøg, der forsøger at klarlægge netop dette spørgsmål.
Ejeren blev låst inde i en kasse
I forsøget opstillede forskerne to scenarier, hvor en hund oplevede at dens ejer blev lukket inde i en kasse. I det ene scenarie blev ejeren instrueret i at udvise klare signaler på stress og ubehag. I det andet scenarie sad ejeren roligt og afslappet i kassen. I begge scenarier blev hundens reaktion registreret og analyseret.
Hundene hjalp de fortvivlede ejere
Resultaterne fra forsøget viste, at de hunde, hvis ejer viste tegn på stress og ubehag, oftere forsøgte at åbne kassen, end de hunde, hvis ejer forholdt sig i ro. For at udelukke at det var et spørgsmål om træning, sammenlignede man også de almindelige familiehunde og de specialtrænede redningshundes reaktion, og man fandt ingen forskel i tendens til at forsøge at hjælpe ejeren. Familiehunden forsøgte lige så ofte at hjælpe, som redningshundene gjorde.
Forskerne mener at deres forsøg viser, at hunde evner at udvise den komplekse adfærd det er, at hjælpe andre, og at deres villighed til at hjælpe er uafhængig af tidligere erfaringer.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Ny forskning viser, at det populære bone and raw food til hunde kan give store problemer for dyrene. Foderet kan nemlig indeholde e. colibakterier, listeria og salmonella. Det skriver Jyllands Posten.
En voldsom bilulykke søndag medførte, at en 12 uger gammel alaskan malamute hvalp stak af, og den er stadig ikke fundet
Nyt finsk studie viser, at hunde, der bliver trænet, har mindre risiko for at blive præget af frygt senere i livet. Men andre ting spiller dog også ind
Zena forsvandt fra Humlebæk 5. december og er ikke set siden. Lad os håbe, hun er at finde derude
Det er overvældende, når man beder om billeder fra en solskinsdag med hunden, og der så kommer 168. Derfor er vi blevet nødt til at bide dem over i 7 dele. Her får I de første 25 billeder
Når årets sidste udstilling i DKK-regi åbner dørene i Herning lørdag, er HUNDEN naturligvis med, og vi har brug for din hjælp
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse