Den heltemodige hund, der kommer sin ejer til undsætning, er velkendt fra film og bøger, men vil vores helt almindelige familiehunde hjælpe os, hvis vi kommer i nød? Det forsøger et studieudgivet i det videnskabelige tidsskrift Animal Cognition, at finde ud af.
At hjælpe andre kræver forståelse
At hjælpe et andet individ, der befinder sig i en ubehagelig eller farlig situation, anses for at være en særlig social egenskab, som kræver at man evner at sætte sig i andre sted, og forstå deres behov. Det er en egenskab vi især forbinder med mennesker, men evner vores hunde også at forstå vores følelser og hjælpe, når det er nødvendigt? En forskergruppe fra Argentina har sammensat et forsøg, der forsøger at klarlægge netop dette spørgsmål.
Ejeren blev låst inde i en kasse
I forsøget opstillede forskerne to scenarier, hvor en hund oplevede at dens ejer blev lukket inde i en kasse. I det ene scenarie blev ejeren instrueret i at udvise klare signaler på stress og ubehag. I det andet scenarie sad ejeren roligt og afslappet i kassen. I begge scenarier blev hundens reaktion registreret og analyseret.
Hundene hjalp de fortvivlede ejere
Resultaterne fra forsøget viste, at de hunde, hvis ejer viste tegn på stress og ubehag, oftere forsøgte at åbne kassen, end de hunde, hvis ejer forholdt sig i ro. For at udelukke at det var et spørgsmål om træning, sammenlignede man også de almindelige familiehunde og de specialtrænede redningshundes reaktion, og man fandt ingen forskel i tendens til at forsøge at hjælpe ejeren. Familiehunden forsøgte lige så ofte at hjælpe, som redningshundene gjorde.
Forskerne mener at deres forsøg viser, at hunde evner at udvise den komplekse adfærd det er, at hjælpe andre, og at deres villighed til at hjælpe er uafhængig af tidligere erfaringer.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg
I et amerikansk studie har man undersøgt, hvilke faktorer der får helt små børn til at hjælpe hunde i konkrete situationer
Torsdag var der officiel åbning af EM i Lure Coursing i Nørresundby. Vi har modtaget en lille reportage derfra
Med efteråret kommer også agern – men egetræernes nødder er desværre giftige for vores firbenede venner. Spiser de for mange, kan det ende med livstruende lever- eller nyreskader. Vi ser lidt nærmere på hvad der sker, hvis hunden spiser agern
Ny svensk forskning viser, at hunde, der oprindeligt er avlet til kamp, står bag de fleste angreb på andre hunde
Psykolog Clive Wynne gør i bog rede for, hvorfor hunde er så kærlige over for mennesker. Hans konklusion vil måske overraske nogen
Til en artikel i HUNDEN søger vi en kilde, måske kan du hjælpe
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.