Et studie fra Arizona i USA viser, at hundehvalpe er genetisk programmerede til at følge menneskers anvisninger. Studiet, som undersøgte 375 hundehvalpe, der var udset til at skulle være servicehunde og 98 labradorhvalpe, 23 golden retrieverhvalpe samt 254 blandinger af labrador og golden, peger på, at mere end 40 procent af disse evner kan forklares genetisk.
Forskellen på hvalpene var, at de 375 hundehvalpe, der ikke var udset til at skulle være servicehunde, ikke havde haft den store en til en interaktion med mennesker, mens servicehvalpene havde masser af menneskelig interaktion.
Derfor kunne forskerne sammenligne hvalpe, der havde haft menneskelig interaktion med hvalpe, der ikke havde haft den store kontakt.
Hvalpene blev stillet fire opgaver, hvor de skulle hente en ting efter anvisning fra et menneske, og det viste sig, at samtlige hvalpe klarede mindst en af opgaverne.
Emily Bray, der er hovedforfatter på studiet fortæller:
– Der har været bevis for, at voksne hunde havde disse sociale evner, men med vores forskning kan vi nu vise, at evnerne allerede findes på hvalpestadiet, siger hun til Evening Standard.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Forskning peger på, hvad hunden bruger den kolde snude til. For den er ikke kun til at genere ejeren med om morgenen
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse