Mange hundeejere oplever at deres hunde på et eller andet tidspunkt spiser noget de ikke bør, og en gang imellem kan det medføre alvorlige forgiftninger. Heldigvis er der hjælp af hente hos dyrlægen, men det kræver at der handles hurtigt, hvis forgiftningerne skal undgås.
Undgå at giften bliver optaget
Når hunden har spist noget, der er giftigt, er det vigtigt at man hurtigt kontakter dyrlægen. Ved at handle hurtigt kan man i mange tilfælde forhindre giften i at blive optaget fra tarmen og ind i kroppen – og kan man det, kan man undgå de problemer forgiftningen ellers kan give. Når man skal undgå at en forgiftning udvikler sig, er der flere muligheder, dyrlægen kan benytte sig af.
Hvis det giftige, som hunden har indtaget, stadig ligger i mavesækken kan dyrlægen give hunden et brækmiddel, der får den til at kaste op. Når hunden kaster op, tømmes mavesækken for indhold, og alt det giftige bliver på den måde forhindret i at komme ned i tarmen, hvor det ellers ville kunne optages. For at sikre at alt giften kommer op med opkastet, er det vigtigt at brækmidlet gives så hurtigt som muligt – og altid indenfor de første to timer efter indtagelse. I enkelte tilfælde kan det også give mening at lave en udpumpning af mavesækken. Dyrlægen kan også vælge at give hunden aktivt kul, der hæmmer optagelsen af giftstofferne over tarmen.
Hvad kan dyrlægen ellers gøre?
Ved nogle forgiftninger findes der en behandling eller modgifte, der kan bremse de skadelige effekter af forgiftningen. I andre tilfælde kan dyrlægen ikke gøre andet end at hjælpe hunden med at klare sig igennem forgiftningen, eksempelvis ved at give den væskebehandling og anden støttende behandling. I alvorlige tilfælde, kan en forgiftning være livsfarlig på trods af dyrlægehjælpen eller hunden kan overleve, men få alvorlige, vedvarende organskader.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund har indtaget noget giftigt, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme.
Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Når Mette i årets udgave af DR’s Gift ved første blik græder over tabet af sin elskede hund, Gunnar, så er hun ikke alene. En ny, dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske hundeejere oplevede sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som hvis de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.