Mange hundeejere oplever at deres hunde på et eller andet tidspunkt spiser noget de ikke bør, og en gang imellem kan det medføre alvorlige forgiftninger. Heldigvis er der hjælp af hente hos dyrlægen, men det kræver at der handles hurtigt, hvis forgiftningerne skal undgås.
Undgå at giften bliver optaget
Når hunden har spist noget, der er giftigt, er det vigtigt at man hurtigt kontakter dyrlægen. Ved at handle hurtigt kan man i mange tilfælde forhindre giften i at blive optaget fra tarmen og ind i kroppen – og kan man det, kan man undgå de problemer forgiftningen ellers kan give. Når man skal undgå at en forgiftning udvikler sig, er der flere muligheder, dyrlægen kan benytte sig af.
Hvis det giftige, som hunden har indtaget, stadig ligger i mavesækken kan dyrlægen give hunden et brækmiddel, der får den til at kaste op. Når hunden kaster op, tømmes mavesækken for indhold, og alt det giftige bliver på den måde forhindret i at komme ned i tarmen, hvor det ellers ville kunne optages. For at sikre at alt giften kommer op med opkastet, er det vigtigt at brækmidlet gives så hurtigt som muligt – og altid indenfor de første to timer efter indtagelse. I enkelte tilfælde kan det også give mening at lave en udpumpning af mavesækken. Dyrlægen kan også vælge at give hunden aktivt kul, der hæmmer optagelsen af giftstofferne over tarmen.
Hvad kan dyrlægen ellers gøre?
Ved nogle forgiftninger findes der en behandling eller modgifte, der kan bremse de skadelige effekter af forgiftningen. I andre tilfælde kan dyrlægen ikke gøre andet end at hjælpe hunden med at klare sig igennem forgiftningen, eksempelvis ved at give den væskebehandling og anden støttende behandling. I alvorlige tilfælde, kan en forgiftning være livsfarlig på trods af dyrlægehjælpen eller hunden kan overleve, men få alvorlige, vedvarende organskader.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund har indtaget noget giftigt, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme.
Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Når Mette i årets udgave af DR’s Gift ved første blik græder over tabet af sin elskede hund, Gunnar, så er hun ikke alene. En ny, dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske hundeejere oplevede sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som hvis de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?