I et nyt studie fra Budapest i Ungarn har forskere sammenlignet grise og hundes adfærd. De har fundet frem til, at grise måske i virkeligheden er mere selvstændige end hunde, når det kommer til uløselige problemer.
Adfærden blandt grise og hunde blev undersøgt i forskellige situationer. Forskerne kiggede på adfærden ved henholdsvis ingen opgave, løselig opgave og uløselig opgave.
I del et af eksperimentet skulle dyrene observere genstandene, som blev brugt i eksperimentet: En gennemsigtig plastikkasse og en plade, der var lidt højere end gulvet.
Del to var det løselige problem: En godbid blev vist frem af den ansvarlige for eksperimentet. Den blev placeret på pladen med den gennemsigtige kasse ovenpå. Når dyrene skubbede kassen væk, fik de fat i godbidden.
I eksperimentets 3. fase blev godbidden på samme måde placeret under den gennemsigtige plastikkasse, men denne gang var kassen fastgjort til underlaget, så det var umuligt for dyrene at få fat i godbidden.
Første fase reagerede hunde og grise ret ens i deres adfærd. Anden fase klarede grisene faktisk hurtigere end hundene, men det var først i den tredje og uløselige opgave, forskerne for alvor så en forskel.
I den uløselige opgave gav hundene hurtigt op og søgte hjælp hos deres ejere. Grisene derimod fortsatte selvstændigt med at forsøge at løse opgaven og henvendte sig kun en smule til ejerne.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet