I et nyt studie fra Budapest i Ungarn har forskere sammenlignet grise og hundes adfærd. De har fundet frem til, at grise måske i virkeligheden er mere selvstændige end hunde, når det kommer til uløselige problemer.
Adfærden blandt grise og hunde blev undersøgt i forskellige situationer. Forskerne kiggede på adfærden ved henholdsvis ingen opgave, løselig opgave og uløselig opgave.
I del et af eksperimentet skulle dyrene observere genstandene, som blev brugt i eksperimentet: En gennemsigtig plastikkasse og en plade, der var lidt højere end gulvet.
Del to var det løselige problem: En godbid blev vist frem af den ansvarlige for eksperimentet. Den blev placeret på pladen med den gennemsigtige kasse ovenpå. Når dyrene skubbede kassen væk, fik de fat i godbidden.
I eksperimentets 3. fase blev godbidden på samme måde placeret under den gennemsigtige plastikkasse, men denne gang var kassen fastgjort til underlaget, så det var umuligt for dyrene at få fat i godbidden.
Første fase reagerede hunde og grise ret ens i deres adfærd. Anden fase klarede grisene faktisk hurtigere end hundene, men det var først i den tredje og uløselige opgave, forskerne for alvor så en forskel.
I den uløselige opgave gav hundene hurtigt op og søgte hjælp hos deres ejere. Grisene derimod fortsatte selvstændigt med at forsøge at løse opgaven og henvendte sig kun en smule til ejerne.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.