Et enkelt nik med hovedet og hunden farer hen mod en kegle, standser op og venter spændt på næste kommando. Sådan et imponerende syn kan man se mange steder, hvor der trænes med hunde. Nu viser ny forskning dog, at selv utrænede hunde forstår meget mere, end vi aner.
I Indien har Anindita Bhadra fra Institute of Science Education and Research i Kolkata sammen med sine kollegaer nærmet sig 160 indiske gadehunde. Opgaven var så at stille to madskåle et godt stykke fra hundene. Den ene madskål skulle der være mad i, og den anden skulle bare lugte af mad. Herefter kom en anden fra Bhadras hold og pegede mod en af madskålene uden at kende indholdet. Hunden skulle så vise, at den forstod, at den skulle løbe til den skål, forskeren pegede mod.
Halvdelen af gadehundene turde nærme sig, men hele 80 procent af disse hunde, valgte at gå hen til den madskål, forskeren pegede på. Hvis hundene opdagede, at skålen var tom, var de mindre tilbøjelige til at adlyde den pegende kommando igen, skriver National Geographic.
På baggrund af eksperimenterne foreslår Anindita Bhadra og hendes kollegaer, at hundes evne til at forstå mennesker i høj grad er medfødt.
Hun håber desuden på, at hendes studie kan være med til at give en større forståelse for de omkring 300 millioner gadehunde, der findes på verdensplan.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Nyt studie peger på, at neutralisering inden for det første leveår kan have en sammenhæng med udvikling af cancer og gigt og ledsmerter hos nogle racer
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Som forudset i går har vi to danskere i VM finalen i lydighed. Hjælp lige med at krydse fingre
Johanna Allanach har endnu engang hevet en god ide op af posen. Hun har skabt en lille sensommerkonkurrence, hvor alle hundeejere kan være med
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.