Et enkelt nik med hovedet og hunden farer hen mod en kegle, standser op og venter spændt på næste kommando. Sådan et imponerende syn kan man se mange steder, hvor der trænes med hunde. Nu viser ny forskning dog, at selv utrænede hunde forstår meget mere, end vi aner.
I Indien har Anindita Bhadra fra Institute of Science Education and Research i Kolkata sammen med sine kollegaer nærmet sig 160 indiske gadehunde. Opgaven var så at stille to madskåle et godt stykke fra hundene. Den ene madskål skulle der være mad i, og den anden skulle bare lugte af mad. Herefter kom en anden fra Bhadras hold og pegede mod en af madskålene uden at kende indholdet. Hunden skulle så vise, at den forstod, at den skulle løbe til den skål, forskeren pegede mod.
Halvdelen af gadehundene turde nærme sig, men hele 80 procent af disse hunde, valgte at gå hen til den madskål, forskeren pegede på. Hvis hundene opdagede, at skålen var tom, var de mindre tilbøjelige til at adlyde den pegende kommando igen, skriver National Geographic.
På baggrund af eksperimenterne foreslår Anindita Bhadra og hendes kollegaer, at hundes evne til at forstå mennesker i høj grad er medfødt.
Hun håber desuden på, at hendes studie kan være med til at give en større forståelse for de omkring 300 millioner gadehunde, der findes på verdensplan.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Forskning peger på, hvad hunden bruger den kolde snude til. For den er ikke kun til at genere ejeren med om morgenen
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Husker du Maryna Nemchenko, som var en af de to ukrainere, der deltog i VM i lydighed på Vilhelmsborg? I denne uge er hun tilbage i Ukraine for første gang siden krigen startede
Rally er en hyggelig og sjov hundesport for stort set alle typer hunde og mennesker. Det er en form for orienteringsløb for hunde, hvor hund og ejer/fører går rundt på en bane opbygget af skilte, der hver symboliserer en øvelse
Det vrimler med store hundebegivenheder i Danmark. Nu kan vi afsløre, at næste års VM i lydighed bliver afholdt i Danmark
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.