Et enkelt nik med hovedet og hunden farer hen mod en kegle, standser op og venter spændt på næste kommando. Sådan et imponerende syn kan man se mange steder, hvor der trænes med hunde. Nu viser ny forskning dog, at selv utrænede hunde forstår meget mere, end vi aner.
I Indien har Anindita Bhadra fra Institute of Science Education and Research i Kolkata sammen med sine kollegaer nærmet sig 160 indiske gadehunde. Opgaven var så at stille to madskåle et godt stykke fra hundene. Den ene madskål skulle der være mad i, og den anden skulle bare lugte af mad. Herefter kom en anden fra Bhadras hold og pegede mod en af madskålene uden at kende indholdet. Hunden skulle så vise, at den forstod, at den skulle løbe til den skål, forskeren pegede mod.
Halvdelen af gadehundene turde nærme sig, men hele 80 procent af disse hunde, valgte at gå hen til den madskål, forskeren pegede på. Hvis hundene opdagede, at skålen var tom, var de mindre tilbøjelige til at adlyde den pegende kommando igen, skriver National Geographic.
På baggrund af eksperimenterne foreslår Anindita Bhadra og hendes kollegaer, at hundes evne til at forstå mennesker i høj grad er medfødt.
Hun håber desuden på, at hendes studie kan være med til at give en større forståelse for de omkring 300 millioner gadehunde, der findes på verdensplan.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
I disse dage er nogle af verdens allerbedste undervisere og udøvere samlet i Indog Elite Center i Viborg for at undervise i lydighed ved årets internationale lydighedscamp
Nogle gange har hjertet det med at galoppere afsted fyldt med gode hensigter. Men det er vigtigt at have hovedet med sig. Det har den engelske tv-vært Paul O’Grady lært
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
Vi starter dagen i det triste hjørne med et dødsfald. Her får I Jørgen Hindses mindeord
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?