Selvom den er 18.000 år gammel, kan den vise sig at være en helt ny race. Sådan lyder forskernes konklusion efter at have undersøgt et særdeles velbevaret lig af en hvalp fundet i Sibirien.
Det har nemlig ikke været muligt gennem DNA-tests at fastslå om dyret er en ulv eller en hund, og derfor kan det være en hidtil ukendt evolutionær forbindelse mellem de to dyr. Det skyldes både, at dyret er svær at identificere som enten det ene eller det andet, men det skyldes også, at det stammer fra en periode, hvor man mener hunde og ulve er blevet to adskilte racer.
Ifølge Siberian Times blev fundet gjort i sommeren 2018 i et stykke frossen jord i nærheden af Indigirka-floden nordøst for Jakutsk. Forskerne kunne ret hurtigt datere dyret, der både har intakt pels, næse og tænder, til at være cirka 18.000 år gammelt.
Men det var først, da det velbevarede dyr blev sendt til Sverige for at blive DNA-testet, at forskerne fik den største overraskelse.
– Centret har Europas største bank med DNA-prøver på hunde og ulve fra hele verden, men de kunne ikke identificere den, siger Sergey Fedorov fra Institut for Anvendt Økologi i Norden, som er en del af det Nordøstlige Føderale Universitet i Jakutsk til Siberian Times.
Herunder kan du se et indslag om dyret
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
En vaskeægte hundepioner sagde 18. oktober farvel til denne verden 100 år gammel
I en fem år gammel video viser amerikansk fodboldspiller, hvad der sker, hvis man bliver lukket inde i en bil i varmt vejr
Hund nummer 25.000 registreret i DKK i 2021 er en Alpenländische Dachsbracke - en i Danmark stort set ukendt hunderace. Racen stammer fra Østrig og er allerede siden 1932 i Østrig anerkendt som schweisshund(eftersøgningshund til opsporing af anskudt eller påkørt vildt).
Vi har modtaget en lille reportage fra Marianne Haagen, der var i Amsterdam med andre ejere af gammel dansk hønsehund. Reportagen fortæller både om flotte resultater og et noget forvirrende arrangement
En lille hvalp er løbet hjemmefra på Fyn. Hjælp den triste ejer
Den portugisiske hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, afgik sidste år ved døden hele 31 år og 165 dage gammel. Men nu viser det sig at alderen måske ikke stemmer.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.