Blind labrador er terapihund

26-07-2017 22:46, af Anne Ekenberg

Harley – en 10 år gammel gul Labrador, som bor Greenville, South Carolina, blev blind på begge øjne. Alligevel elsker hun sit arbejde som terapihund på det lokale hospital.

Copyright Ridehesten.com

Harley fik grøn stær på begge øjne i en alder af 5 år og blev – lidt usædvanligt – blind næsten fra den ene dag til den anden.

Derefter var den ingen vej udenom, og begge hendes øjne blev bortopereret.

Til at starte med havde hendes ejer ellers ikke lyst til, at Harley skulle have øjne fjernet, da det virkede for voldsomt, men hun måtte til sidst indse, at det var det bedste til Harley.

– Da hun fik sine øjne fjernet, var det næsten som at få en ny hund. Hun blev som en hvalp igen, fortæller Harleys ejer.

Derfor besluttede Harlyes ejer at også andre skulle have glæde af hendes hund. Efter at have set en udsendelse om terapihunde, besluttede hun derfor, at Harley skulle uddannes til det.

– Harley ville være perfekt til dette job, husker Harleys ejer. – Hun er ikke bange for noget, for hun kan ikke se.

Så efter flere måneders træning blev Harley udnævnt til terapihund, og den gule labrador begyndte at besøge hospitaler og plejehjem for at trøste patienterne.

Harley har nu arbejdet som terapihund i tre år, og hun elsker hvert minut.

– Når vi gør os klar til at gå, siger jeg “Nu skal vi på arbejde”, og så løber hun ud til bilen og venter.

Det sted, som Harley bedst kan lide at komme, er på børnehospitalet. Når Harley ankommer, stiller sygeplejersken en stol ved siden af patientens seng, og Harley hopper op og lægger sit hoved på sengen. Så er hun klar til at blive klappet.

Kilde: cbsnews.com

_______

Om grøn stær

Grøn stær opstår primært hos midaldrende hunde på begge øjne. Hunden får smerte i øjnene og vil derfor knibe øjnene sammen, og den vil også undgå at ryste på hovedet på grund af smerterne. Smerterne skyldes, at trykket inde i øjeæblet stiger, da overflødig væske ikke kan løbe væk. Afhængig af hvornår i forløbet hunden tages til dyrlægen, vil dyrlægen enten behandle med øjendråber eller ved operation fjerne øjet. Lidelsen er arvelig.

Kilde: Netdyredoktor.dk

Læs også

Healing af hunde

17-11-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi. 

BLOG: Skolehund, er det bare en hund som går i skole?

11-04-2023 08:33, af Yasmin Bøllehuus

Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!

 

Bornholm: Få løsnet op for hundespændinger

18-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ved siden af DKK’s udstillingskontor står et lille telt, hvor der reklameres for kraniosakralterapi til hunde. Vi besøgte teltetVed siden af DKK’s udstillingskontor står et lille telt, hvor der reklameres for kraniosakralterapi til hunde. Vi besøgte teltet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.