Harley fik grøn stær på begge øjne i en alder af 5 år og blev – lidt usædvanligt – blind næsten fra den ene dag til den anden.
Derefter var den ingen vej udenom, og begge hendes øjne blev bortopereret.
Til at starte med havde hendes ejer ellers ikke lyst til, at Harley skulle have øjne fjernet, da det virkede for voldsomt, men hun måtte til sidst indse, at det var det bedste til Harley.
– Da hun fik sine øjne fjernet, var det næsten som at få en ny hund. Hun blev som en hvalp igen, fortæller Harleys ejer.
Derfor besluttede Harlyes ejer at også andre skulle have glæde af hendes hund. Efter at have set en udsendelse om terapihunde, besluttede hun derfor, at Harley skulle uddannes til det.
– Harley ville være perfekt til dette job, husker Harleys ejer. – Hun er ikke bange for noget, for hun kan ikke se.
Så efter flere måneders træning blev Harley udnævnt til terapihund, og den gule labrador begyndte at besøge hospitaler og plejehjem for at trøste patienterne.
Harley har nu arbejdet som terapihund i tre år, og hun elsker hvert minut.
– Når vi gør os klar til at gå, siger jeg “Nu skal vi på arbejde”, og så løber hun ud til bilen og venter.
Det sted, som Harley bedst kan lide at komme, er på børnehospitalet. Når Harley ankommer, stiller sygeplejersken en stol ved siden af patientens seng, og Harley hopper op og lægger sit hoved på sengen. Så er hun klar til at blive klappet.
Kilde: cbsnews.com
_______
Om grøn stær
Grøn stær opstår primært hos midaldrende hunde på begge øjne. Hunden får smerte i øjnene og vil derfor knibe øjnene sammen, og den vil også undgå at ryste på hovedet på grund af smerterne. Smerterne skyldes, at trykket inde i øjeæblet stiger, da overflødig væske ikke kan løbe væk. Afhængig af hvornår i forløbet hunden tages til dyrlægen, vil dyrlægen enten behandle med øjendråber eller ved operation fjerne øjet. Lidelsen er arvelig.
Kilde: Netdyredoktor.dk
Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi.
Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!
Ved siden af DKK’s udstillingskontor står et lille telt, hvor der reklameres for kraniosakralterapi til hunde. Vi besøgte teltetVed siden af DKK’s udstillingskontor står et lille telt, hvor der reklameres for kraniosakralterapi til hunde. Vi besøgte teltet
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund