Crufts blev grundlagt i 1891 af Charles Cruft, der startede sin karriere som manager i en virksomhed, der producerede hundekiks. Hans passion for hunde og ønske om at skabe en platform for at fremvise forskellige racer førte til etableringen af dette prestigefyldte show. Siden da er Crufts, som er arrangeret af The Kennel Club, vokset betydeligt og er nu anerkendt som verdens største hundeshow.
Discipliner og aktiviteter
Under de fire dage byder Crufts på en række konkurrencer og opvisninger:
Et mekka for hundeelskere
Udover konkurrencerne tilbyder Crufts en omfattende handelsmesse med hunderelaterede produkter og tjenester samt "Discover Dogs"-sektionen, hvor besøgende kan møde og lære om forskellige hunderacer. Der er også opvisninger fra politihunde, redningshunde og andre specialiserede enheder, der fremviser hundenes alsidighed og træning.
Crufts live
I hele 75 år har Crufts været vist på tv til britterne, men heldigvis behøver du ikke bo i Storbritannien for at følge med i din favorit disciplin. Crufts viser nemlig en stor del af de forskellige konkurrencer på deres YouTube-kanal (find linket her).
Du finder en oversigt over de forskellige aktiviteter hver dag på Crufts' officielle hjemmeside her.
Del dine oplevelser
Hvis du planlægger at deltage i Crufts 2025 enten med eller uden hund, vil vi meget gerne høre om dine oplevelser. Del dine historier og billeder med os ved at sende dem til info@hunden.dk.
Simone Riisgaard Kristiansen fik en uforglemmelig debut ved Crufts og nød hvert sekund på verdens største hundeshow, hvor hun dystede mod nogle af de bedste juniorhandlere
Har du hørt om Flyball? En tempofyldt hundesport, hvor firbenede atleter konkurrerer i en hæsblæsende stafet over spring i et forsøg på at slå modstanderholdet
Du har nok hørt om agility og lydighed, men kender du Heelwork to Music? En enormt underholdende disciplin, hvor hund og fører danser sammen i en imponerende koreografi
DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes
For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi.
En stor familie. Sådan kan sammenholdet i tre telte ved Ring 25 bedst beskrives
Ligesom fredag var det en hund med adresse i Sverige, der tog Best in Show lørdag i Vejen
En fantastisk weekend i Roskilde sluttede med en lige så fantastisk finale
Nogle hunde har det bare i sig. Den danske spids ludvig må siges at være en af dem
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse