Pas på din hund: Nu starter sæsonen for pollenallergi

12-04-2023 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

Foråret har meldt sin ankomst, og allerede nu har Astma-Allergi Danmark udsendt de første pollental for elletræer og hasselbuske. Sæsonen for løbende næser, kløende øjne og hud er derfor begyndt for de mange danskere, som hvert år plages af pollenallergi. Men det er ikke kun mennesker, som mærker de stigende pollental - det samme gør sig gældende for allergiske hunde, lyder det fra AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler:

- I det tidlige forår som vi befinder os i lige nu, øges den samlede mængde af allergifremkaldende stoffer. Det skyldes blandt andet, at pollentallene begynder at stige samtidig med, at hunde i højere grad eksponeres for disse, da de befinder sig mere udenfor end i vinterhalvåret. Helt konkret sker der det, at hundens immunforsvar går ind og overreagerer, når det kommer i kontakt med noget, der i princippet er ufarligt som eksempelvis pollen, siger chefdyrlæge hos AniCura Danmark Hanne Friis.

Hos mennesker vil symptomerne på pollenallergi ofte ligne en forkølelse, men hos hunde viser symptomerne sig noget anderledes, og det kan ifølge Hanne Friis ofte få hundeejere til at fejltolke disse:

- Generende kløe og problemer med øregangs- eller hudbetændelse er de typiske symptomer for pollenallergi hos hunde. Det kan blandt andet komme til udtryk ved, at hunden kløer sig i hovedet, armhulerne eller lysken. Nogle gange så voldsomt, at pelsen kan blive kradset helt af. Derudover oplever vi, at tilbagevendende problemer med øregangsbetændelse ofte viser sig at skyldes allergi, hvilket en blodprøve hurtigt kan give svar på.

Fakta
Forskellige typer allergi blandt hunde
  • Fødevareallergi: Hunden kan have en allergisk reaktion på en bestemt fødevareingrediens eller hundefoder.
  • Miljømæssig allergi: Hunden kan have allergiske reaktioner på forskellige miljømæssige faktorer såsom pollen, støv, skimmelsvamp, græs, træer, og støvmider.
  • Loppeallergi: Hunde kan også udvikle en allergisk reaktion på loppebid, som kan føre til kløe, irritation og hudinfektioner.
  • Kontaktsensitivitet: Nogle hunde kan have en allergisk reaktion på visse kemikalier eller materialer, de kommer i kontakt med.

 

Hvis din hund lider af pollenallergi

I tilfælde af at din hund er ramt af pollenallergi, handler det om at finde et niveau, hvor symptomerne bliver holdt mest muligt nede. I den forbindelse er der ifølge Hanne Friis flere forholdsregler, som hundeejere bør følge:

-  Det er en god idé, hvis man sørger for at holde ørene så rene som mulig, så der for eksempel ikke danner sig ørevoks, som kan resultere i øregangsbetændelse. I den forbindelse skal hundeejere være meget opmærksomme på, at det kræver et ørerensemiddel til hunde, da det kan være farligt at rense hundes øre med en vatpind. Derudover kan det være en fordel at lufte sin hund tidlig morgen og sent aften, hvor der er mindre pollen i luften – ligesom man bør sørge for at tørre poterne efter en gåtur, siger Hanne Friis og fortsætter:

- Nogle hunde er meget voldsomt påvirket af pollenallergi, og her kan det være svært at holde symptomerne nede på et tåleligt niveau. Derfor er vores klare anbefaling, at man tager en snak med sin egen dyrlæge i forhold til, hvad det er, hunden reagerer på, samt hvilken behandlingsmulighed der er den rette for den enkelte hund, hvilket ofte kan være meget individuelt.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Forskning: Hunde er bevidste om egen krop

12-04-2021 15:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag fortalte vi, hvordan hunde kan reagere med jalousi, men det er ikke det eneste punkt, hvor hunde viser selvbevidsthed. Det gør de også, når det handler om deres krop

Verdens grimmeste hund er blevet smuk

26-02-2018 15:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste år blev hunden Frodo fundet på gaden i Kroatien. Han blev hurtigt kendt som verdens grimmeste hund, men efter et lille år med ren kærlighed, behandlinger og godt foder er Frodo blevet en virkelig sød og smuk hund

DIY – byg et hunde-wc

15-07-2017 12:04, af Anne Ekenberg

Hvis du har have, kender du det sikkert. Man er i færd med at slå græs, og pludselig breder duften af hundeprut sig. Sekunder efter har du trådt i den selv samme prut. Øv også! Heldigvis har mange jo ferie i netop disse dage, så hvorfor ikke bruge noget af den på at bygge et fint WC til hunden i et passende hjørne af haven?

Pas igen på hugorme

13-04-2020 10:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste år var der et stort problem med hunde og hugorme. Nu er tiden ved at være inde igen til at man skal passe ekstra på sin hund

Hjælp - min hund vil ikke spise!

09-12-2017 10:21, af Astrid Gerd Holtet

Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?

Vind professionelt fotoshoot samt gavekort i Herning til DKK´s internationale udstilling

25-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ved årets sidste udstilling i Herning er vores fotostudie fyldt med glade hunde. Lørdag formiddag har vi lidt ekstra plads i studiet, og derfor kan du nu vinde et gratis fotoshoot, hvor du får billederne med hjem på et usb-stik, der er også et gavekort på 500 kroner til Tholo i præmien

DKK arver over 100.000 kroner

23-02-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et medlem, der desværre er afgået ved døden, har været så tilfreds med DKK, at hun har overladt en stor del af sin arv til kennelklubben

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.