Foråret har meldt sin ankomst, og allerede nu har Astma-Allergi Danmark udsendt de første pollental for elletræer og hasselbuske. Sæsonen for løbende næser, kløende øjne og hud er derfor begyndt for de mange danskere, som hvert år plages af pollenallergi. Men det er ikke kun mennesker, som mærker de stigende pollental - det samme gør sig gældende for allergiske hunde, lyder det fra AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler:
- I det tidlige forår som vi befinder os i lige nu, øges den samlede mængde af allergifremkaldende stoffer. Det skyldes blandt andet, at pollentallene begynder at stige samtidig med, at hunde i højere grad eksponeres for disse, da de befinder sig mere udenfor end i vinterhalvåret. Helt konkret sker der det, at hundens immunforsvar går ind og overreagerer, når det kommer i kontakt med noget, der i princippet er ufarligt som eksempelvis pollen, siger chefdyrlæge hos AniCura Danmark Hanne Friis.
Hos mennesker vil symptomerne på pollenallergi ofte ligne en forkølelse, men hos hunde viser symptomerne sig noget anderledes, og det kan ifølge Hanne Friis ofte få hundeejere til at fejltolke disse:
- Generende kløe og problemer med øregangs- eller hudbetændelse er de typiske symptomer for pollenallergi hos hunde. Det kan blandt andet komme til udtryk ved, at hunden kløer sig i hovedet, armhulerne eller lysken. Nogle gange så voldsomt, at pelsen kan blive kradset helt af. Derudover oplever vi, at tilbagevendende problemer med øregangsbetændelse ofte viser sig at skyldes allergi, hvilket en blodprøve hurtigt kan give svar på.
Hvis din hund lider af pollenallergi
I tilfælde af at din hund er ramt af pollenallergi, handler det om at finde et niveau, hvor symptomerne bliver holdt mest muligt nede. I den forbindelse er der ifølge Hanne Friis flere forholdsregler, som hundeejere bør følge:
- Det er en god idé, hvis man sørger for at holde ørene så rene som mulig, så der for eksempel ikke danner sig ørevoks, som kan resultere i øregangsbetændelse. I den forbindelse skal hundeejere være meget opmærksomme på, at det kræver et ørerensemiddel til hunde, da det kan være farligt at rense hundes øre med en vatpind. Derudover kan det være en fordel at lufte sin hund tidlig morgen og sent aften, hvor der er mindre pollen i luften – ligesom man bør sørge for at tørre poterne efter en gåtur, siger Hanne Friis og fortsætter:
- Nogle hunde er meget voldsomt påvirket af pollenallergi, og her kan det være svært at holde symptomerne nede på et tåleligt niveau. Derfor er vores klare anbefaling, at man tager en snak med sin egen dyrlæge i forhold til, hvad det er, hunden reagerer på, samt hvilken behandlingsmulighed der er den rette for den enkelte hund, hvilket ofte kan være meget individuelt.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Sidste år aflyste man fyrværkerishowet i den svenske by Lidköping til fordel for et mere dyrevenligt lasershow. Det blev så stor en succes, at man gentager det i år
Tre teenagere fra Danmark og en 22-årig hollænder er blevet anholdt i Tyskland efter politiet har fundet ti pitbullhvalpe i bagagerummet på deres dansk indregistrerede bil
AniCura Dyrehospitaler i Danmark har indgået et samarbejde med den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland, Donnas Dyreklinik, i Nuuk. AniCuras vision om at skabe fremtidens dyrlægebehandling kommer nu også de grønlandske kæledyr til gode
Mike og Gina glemmer aldrig dette års hundeudstilling i Herning. Til søndagens racebedømmelse af boxer gik Mike på knæ til præmieoverrækkelsen, og Gina sagde ja
Mandag den 1. november og tirsdag d. 2. november kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, til Bornholm. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Det er tredje gang, Frynseklinikken besøger Bornholm og tilbyder hjælp til de kæledyr, hvis ejer ellers har svært ved at få deres pelsede ven til dyrlægen
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
En af årets mest læste historier på hunden.dk, var historien om hunden Diego, der passede på familien efter en datter var dødfødt. Nu er der nyt i historien
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.