Pollensæsonen er for alvor skudt i gang, og ifølge Astma-Allergi Danmark bliver den både længere og mere intens i år. Det skyldes blandt andet, at sæsonen for græspollen er startet flere uger tidligere end normalt, hvilket falder sammen med birkepollensæsonen, som derved udgør en ubehagelig pollenbombe for de mange allergigere.
Foruden at sæsonen for pollen er blevet længere de seneste år, er mængden af eksempelvis græspollen steget med 19 procent, hvis man sammenligner med for 40 år siden. Men det er ikke kun mennesker, som oplever, at det bliver værre og værre at være allergiker. Den samme udfordring gør sig gældende for allergiske hunde, lyder det fra AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler:
– Den seneste tids varmere temperaturer har skabt gode betingelser for græs, som nu udskiller pollen. Men da birkepollensæsonen ikke er slut endnu, kigger vi altså ind i en periode, som kan være yderst ubehagelig for allergiske hunde. Det er samtidig også en årstid, hvor hunde netop befinder sig mere udenfor og i højere grad eksponeres for pollen, og derfor kan det være en god idé at søge hjælp og sparring hos sin dyrlæge for at komme bedst muligt igennem perioden, lyder det fra chefdyrlæge hos AniCura, Hanne Friis.
Anderledes symptomer hos hunde
Hos mennesker vil pollenallergi ofte vise sig ved hyppige nys og kløende øjne, men det er ikke tilfældet hos hunde. Ifølge Hanne Friis skal hundeejere i stedet holde øje med irritation af huden og problemer med øregangs- eller hudbetændelse, som er de typiske symptomer på pollenallergi hos hunde:
– Symptomerne på pollenallergi kan blandt andet komme til udtryk ved rødme omkring poterne, ørene, hovedet, armhulen og lysken. Ofte vil hunden klø sig så voldsomt, at pelsen kan blive kradset helt eller delvist af, hvilket kan resultere i større og mindre sår på huden. Derudover oplever vi, at tilbagevendende problemer med øregangsbetændelse ofte viser sig at skyldes allergi, hvilket en blodprøve hurtigt kan give svar på.
Heldigvis er der flere forholdsregler, som hundeejere kan tage for at sikre, at symptomerne på pollenallergi bliver holdt mest muligt nede:
– Det er en god idé, hvis man sørger for at holde ørene så rene som mulig, så der ikke danner sig ørevoks, som netop kan resultere i øregangsbetændelse. I den forbindelse skal hundeejere være meget opmærksomme på, at det kræver et ørerensemiddel til hunde, da det kan være farligt at rense hundes øre med en vatpind. Derudover kan det være en fordel at lufte sin hund tidlig morgen og sen aften, hvor der er mindre pollen i luften – ligesom man bør sørge for at tørre poterne efter en gåtur, afslutter Hanne Friis.
Fødevareallergi: Hunden kan have en allergisk reaktion på en bestemt fødevareingrediens eller hundefoder.
Miljømæssig allergi: Hunden kan have allergiske reaktioner på forskellige miljømæssige faktorer såsom pollen, støv, skimmelsvamp, græs, træer og støvmider.
Loppeallergi: Hunde kan også udvikle en allergisk reaktion på loppebid, som kan føre til kløe, irritation og hudinfektioner.
Kontaktsensitivitet: Nogle hunde kan have en allergisk reaktion på visse kemikalier eller materialer, de kommer i kontakt med.
Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge
Hos Agria Dyreforsikring hører man om mange allergiramte hunde. De bliver testet hos dyrlægen, og en del af dem er “kun” allergiske over for pollen – præcis som mennesker
Allerede nu er der sat gang i pollensæsonen, og det kan allergiske hunde måske også mærke
På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet
Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven
Dyrlæge Lise Rovsing har på Facebook ytret sig negativt om hundeloven efter et besøg af en hund, der var blevet bidt
Hunde skal bruge deres tænder for at fjerne plak og undgå tandsten, men hvor meget betyder det hvilken slags foder vi lægger i madskålen? Det var emnet, da den engelske dyrlæge og specialist i ernæring, Marjorie L. Chandler, gæstede Bella Centeret i København, i forbindelse med den internationale kongres for smådyrsdyrlæger
Hos Nordre Dyrehospital i Lystrup har man oplevet flere tilfælde af hunde, der er alvorligt syge med blodig diarre
Da dyrlægerne hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik fredag skrev på Facebook, at der var parvovirus i området, spredte opslaget sig hurtigt. Det glæder dyrlæge Anne Torkelund at så mange hundeejere som muligt får informationen
Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job. Der stod både navlebrok, vaccination og knopper på maven på dagsordenen
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet