Da der i sidste uge blev konstateret parvovirus syd for Kalundborg, mente dyrlægerne på Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg, at det var for vigtigt til ikke at blive delt med omverdenen. Derfor slog de nyheden op på Facebook, selvom det ikke var hos dem, virusset var fundet.
– Nej det er ikke os, der har behandlet hunden, og det har vi heller ikke skrevet. Vi skrev netop, at hunden var fundet syd for Kalundborg. Vi mente, at folk burde vide, det var i området, så de kunne reagere på det, og på den måde kunne vi minimere risikoen for yderlige smitte, fortæller dyrlæge Anna Torkelund.
Hun kunne hurtigt konstatere, at det ikke kun er selve virusset, der har en tendens til at sprede sig. Opslaget gik nemlig viralt, og det er Anne Torkelund glad for.
– Det er jo klart, at vi synes, det er godt, at så mange mennesker som muligt ser det, siger hun.
Til opslaget er der stillet nogle spørgsmål fra bekymrede hundeejere. Blandt andet spørger flere, om en mere præcis geografisk placering end syd for Kalundborg.
Mandag skrev Gørlev Dyreklinik på deres facebookside, at det er i deres område, virusset er fundet, hvorfor dette spørgsmål hermed er besvaret.
Andre bekymrer sig om, hvordan man undgår, at ens hund bliver smittet, og er er svaret sådan set meget enkelt.
– Så længe hunden er vaccineret, skulle der ikke være nogen fare, lyder det fra Anne Torkelund, der dog uddyber:
– Hvis en hund bliver vaccineret, når den er 8 uger, skal den have en vaccination max fire uger senere. Det skal den, fordi hundens krop danner flere antistoffer anden gang, den møder virusset. Vi anbefaler, at man holder hunden væk fra smittefare, indtil 14 dage efter vaccine nummer to.
Når en hund har fået de to vaccinationer, er den, ifølge Anne Torkelund, dækket ind i tre år, før den igen skal vaccineres mod parvovirus.
Dyrlægegruppen Dania, Hinnerup og Hammel melder om to tilfælde af parvovirus i deres konsultation de sidste 24 timer
Der meldes netop nu om flere tilfælde af parvovirus i Blåvand
Valby Dyreklinik skriver på deres Facebook, at de har fået flere hunde ind med parvovirus på det sidste
Myndighederne i Norge kan nu udelukke flere årsager til sygdommene. Derudover har den norske kennel klub valgt at refundere 75 procent af tilmeldingsgebyret til weekendens aflyste udstilling
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
En hunds død i Munkebo skabte for et par uger siden overskrifter. Ejerne var sikre på, den blev forgiftet, men døden havde en helt anden årsag
I Greve tager politiet nu affære for at opklare sagen om de døde hunde i området
I starten af denne måned blev Dyrenes Beskyttelse kaldt ud til et hjem ved Juelsminde. De hunde, de fandt så umiddelbart raske ud, men der gemte sig flere ting i huset
Bugspytkirtelbetændelse er en smertefuld reaktion, der kan blive livsfarlig og som kræver hurtig behandling
Bjørnkær Dyrepension, som ligger nær den lille, hyggelige landsby Jeksen i Hørning kommune, har det sidste døgns tid været genstand for en ikke særlig behagelig omtale i forskellige medier. Årsagen er den, at enkelte naboer til pensionen har klaget over hundeglam. Men hvordan er reglerne for hundehold nu lige? Og hvad er Planklagenævnet? Hunden.dk har undersøgt sagen og talt med Lisbet Bang, som til daglig leder Bjørnkær Dyrepension.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet