Da der i sidste uge blev konstateret parvovirus syd for Kalundborg, mente dyrlægerne på Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg, at det var for vigtigt til ikke at blive delt med omverdenen. Derfor slog de nyheden op på Facebook, selvom det ikke var hos dem, virusset var fundet.
– Nej det er ikke os, der har behandlet hunden, og det har vi heller ikke skrevet. Vi skrev netop, at hunden var fundet syd for Kalundborg. Vi mente, at folk burde vide, det var i området, så de kunne reagere på det, og på den måde kunne vi minimere risikoen for yderlige smitte, fortæller dyrlæge Anna Torkelund.
Hun kunne hurtigt konstatere, at det ikke kun er selve virusset, der har en tendens til at sprede sig. Opslaget gik nemlig viralt, og det er Anne Torkelund glad for.
– Det er jo klart, at vi synes, det er godt, at så mange mennesker som muligt ser det, siger hun.
Til opslaget er der stillet nogle spørgsmål fra bekymrede hundeejere. Blandt andet spørger flere, om en mere præcis geografisk placering end syd for Kalundborg.
Mandag skrev Gørlev Dyreklinik på deres facebookside, at det er i deres område, virusset er fundet, hvorfor dette spørgsmål hermed er besvaret.
Andre bekymrer sig om, hvordan man undgår, at ens hund bliver smittet, og er er svaret sådan set meget enkelt.
– Så længe hunden er vaccineret, skulle der ikke være nogen fare, lyder det fra Anne Torkelund, der dog uddyber:
– Hvis en hund bliver vaccineret, når den er 8 uger, skal den have en vaccination max fire uger senere. Det skal den, fordi hundens krop danner flere antistoffer anden gang, den møder virusset. Vi anbefaler, at man holder hunden væk fra smittefare, indtil 14 dage efter vaccine nummer to.
Når en hund har fået de to vaccinationer, er den, ifølge Anne Torkelund, dækket ind i tre år, før den igen skal vaccineres mod parvovirus.
Dyrlægegruppen Dania, Hinnerup og Hammel melder om to tilfælde af parvovirus i deres konsultation de sidste 24 timer
Der meldes netop nu om flere tilfælde af parvovirus i Blåvand
Valby Dyreklinik skriver på deres Facebook, at de har fået flere hunde ind med parvovirus på det sidste
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Skybrud er ikke ualmindelige på denne tid af året – og når regnen vælter ned, sker det engang i mellem at kloakkerne bliver fyldte og løber over deres kanter. Når kloakvandet vælter op til overfladen, kommer kloakkens beboer også med, og med rotterne følger risikoen for især én sygdom, nemlig leptospirose
Hvad der skulle have været en ganske almindelig langfredag i sommerhus, endte tragisk for jack russell terrieren Tulle og hendes ejer Brian Søby Jensen
Foråret er lige om hjørnet og med foråret følger fine farverige blomster, men mange af blomsterne er giftige og kan være dødelige for hunde – én af de blomster, som hundeejere skal være særligt opmærksomme på, er anemonen
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
Verdens ældste hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, er afgået ved døden. Han nåede den bemærkelsesværdige alder af 31 år og 165 dage.
Borrelia Burgdorferi. Ligesom ved mennesker kan skovflåten overfører sygdommen borreliose. Sygdommen kaldes helt korrekt Borrelia Burgdorferi. Skovflåter, som er inficeret med denne bakterie, findes overalt i landet, men der er meget stor geografisk variation
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse