Sct. Jørgensbjerg: Stor respons på parvovirus

22-01-2019 14:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da dyrlægerne hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik fredag skrev på Facebook, at der var parvovirus i området, spredte opslaget sig hurtigt. Det glæder dyrlæge Anne Torkelund at så mange hundeejere som muligt får informationen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Da der i sidste uge blev konstateret parvovirus syd for Kalundborg, mente dyrlægerne på Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg, at det var for vigtigt til ikke at blive delt med omverdenen. Derfor slog de nyheden op på Facebook, selvom det ikke var hos dem, virusset var fundet.

– Nej det er ikke os, der har behandlet hunden, og det har vi heller ikke skrevet. Vi skrev netop, at hunden var fundet syd for Kalundborg. Vi mente, at folk burde vide, det var i området, så de kunne reagere på det, og på den måde kunne vi minimere risikoen for yderlige smitte, fortæller dyrlæge Anna Torkelund.

Hun kunne hurtigt konstatere, at det ikke kun er selve virusset, der har en tendens til at sprede sig. Opslaget gik nemlig viralt, og det er Anne Torkelund glad for.

– Det er jo klart, at vi synes, det er godt, at så mange mennesker som muligt ser det, siger hun.

Til opslaget er der stillet nogle spørgsmål fra bekymrede hundeejere. Blandt andet spørger flere, om en mere præcis geografisk placering end syd for Kalundborg.

Mandag skrev Gørlev Dyreklinik på deres facebookside, at det er i deres område, virusset er fundet, hvorfor dette spørgsmål hermed er besvaret.

Andre bekymrer sig om, hvordan man undgår, at ens hund bliver smittet, og er er svaret sådan set meget enkelt.

– Så længe hunden er vaccineret, skulle der ikke være nogen fare, lyder det fra Anne Torkelund, der dog uddyber:

– Hvis en hund bliver vaccineret, når den er 8 uger, skal den have en vaccination max fire uger senere. Det skal den, fordi hundens krop danner flere antistoffer anden gang, den møder virusset. Vi anbefaler, at man holder hunden væk fra smittefare, indtil 14 dage efter vaccine nummer to.

Når en hund har fået de to vaccinationer, er den, ifølge Anne Torkelund, dækket ind i tre år, før den igen skal vaccineres mod parvovirus.

 

Læs også

Parvovirus i Hammel / Hinnerup

27-10-2022 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrlægegruppen Dania, Hinnerup og Hammel melder om to tilfælde af parvovirus i deres konsultation de sidste 24 timer

Parvovirus i dansk turistområde

06-07-2021 12:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der meldes netop nu om flere tilfælde af parvovirus i Blåvand

Advarsel: Parvovirus i Valby

23-05-2020 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Valby Dyreklinik skriver på deres Facebook, at de har fået flere hunde ind med parvovirus på det sidste

Portosystemisk shunt

19-07-2019 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Portosystemisk shunt er en leversygdom, der oftest giver problemer hos helt unge hunde

Din hund har fået ny hjemmeside

28-05-2018 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som hundeejer har du sikkert tit surfet rundt på nettet for at få svar på spørgsmål om alt fra vacciner til pelspleje, motion, flåter og meget andet, der kan bekymre i hverdagen. Nu er en helt ny webside dukket op, hvor rigtig mange af disse spørgsmål bliver behandlet – oven i købet ret detaljeret. Siden hedder langthundeliv.dk.

Opdatering: Mindst 20 hunde døde i Norge

06-09-2019 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den farlige sygdom i Norge har nu kostet flere hunde livet. Både Dansk og Norsk Kennel Klub tager konsekvenserne af sygdommen

Hundesygdom i Norge - Det ved vi

08-09-2019 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Veterinærinstituttet i Norge opdaterede i går deres hjemmeside med en oversigt over, hvad vi ved om hundesygdommen. Her får du en oversigt

Fra bladet: Bob er en ganske særlig ønskehund

17-09-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Asbjørn var mellem fem og otte år, led han af leukæmi. Mens den lille dreng røg ind og ud af hospitalet, havde han en ganske særlig ven derhjemme. Ønskefonden havde nemlig sørget for, at han fik sit største ønske om en hund opfyldt

Rottesyge kan også smitte hunde

25-02-2018 08:10, af Astrid Gerd Holtet

Historier om rottesyge har fyldt meget i medierne de sidste par uger. I takt med at den danske rottebestand stiger, ses der flere tilfælde af denne potentielt dødelige sygdom – og det er ikke kun os mennesker, der skal være på vagt, for rottesyge kan også smitte til vores hunde. Vi ser lidt nærmere på sygdommen

Hjælp - min hund vil ikke spise!

09-12-2017 10:21, af Astrid Gerd Holtet

Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.