På trods af de angivelige forskelle mellem hunde- og katteejere, viser Agria Forsikrings statistikker, at fem navne er favoritter hos begge, når danskerne skal vælge navn til en ny hundehvalp eller kattekilling. Det rejser naturligvis spørgsmålet: Er forskellene mellem hunde- og katteejere virkelig så store, som vi går og tror?
Fælles navnevalg trodser stereotyper
Hvert år undersøger Agria, hvilke navne der trender i navngivningen af de hvalpe og killinger, der blev forsikret hos selskabet, og i 2023 stak specielt fem navne ud:
– Historisk set er hundeejere blevet opfattet som mere udadvendte og aktive på grund af hundenes behov for motion og socialisering, mens katteejere ofte beskrives som introspektive og uafhængige, ligesom deres katte. Men når det kommer til at navngive deres kæledyr, ser det ud til, at hunde- og katteejere har meget mere til fælles, end vi går og tror, fortæller Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:
– Luna, Molly, Bella, Charlie og Milo sprang os i øjnene, fordi de ligger øverst som Top10-favoritter hos både hunde- og katteejerne. Det er interessant at se, hvordan navnene afspejler fælles værdier og præferencer blandt kæledyrsejere, og det modsiger den klassiske, stereotype opfattelse af ejernes forskelligheder.
1. Luna
2. Molly
3. Bella
4. Charlie
5. Milo
Mere end blot navne
Sammenfaldene i navngivningen kan måske pege på en bredere tendens til, at hunde- og katteejere deler flere ligheder end tidligere antaget, vurderer Lotte Evers:
– Det kunne tyde på, at valg af kæledyrsnavne er mere påvirket af kulturelle trends og populære referencer end af ejernes personlighedstræk. Det kan indikere, at kærligheden til vores kæledyr overskrider de traditionelle opfattelser af vores forskelligheder og viser, at uanset om du er hunde- eller katteelsker, er der en universel glæde ved at finde det perfekte navn til dit nye familiemedlem.
1. Luna
2. Molly
3. Eddie
4. Bella
5. Carlo
6. Charlie
7. Wilma
8. Maggie
9. Milo
10. Alba
1. Luna
2. Simba
3. Nala
4. Milo
5. Molly
6. Bella
7. Charlie
8. Coco
9. Lulu
10. Mille
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Onsdag vedtog et stort flertal af medlemmerne af Europa-Parlamentet en opfordring til en EU-handlingsplan imod ulovlig handel med hunde og katte
Firmaet Budget Direct Pet Insurance har lavet et kort over verden, hvor de har delt landene ind i, om de er hundelande eller kattelande. Kattene vandt
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.