På trods af de angivelige forskelle mellem hunde- og katteejere, viser Agria Forsikrings statistikker, at fem navne er favoritter hos begge, når danskerne skal vælge navn til en ny hundehvalp eller kattekilling. Det rejser naturligvis spørgsmålet: Er forskellene mellem hunde- og katteejere virkelig så store, som vi går og tror?
Fælles navnevalg trodser stereotyper
Hvert år undersøger Agria, hvilke navne der trender i navngivningen af de hvalpe og killinger, der blev forsikret hos selskabet, og i 2023 stak specielt fem navne ud:
– Historisk set er hundeejere blevet opfattet som mere udadvendte og aktive på grund af hundenes behov for motion og socialisering, mens katteejere ofte beskrives som introspektive og uafhængige, ligesom deres katte. Men når det kommer til at navngive deres kæledyr, ser det ud til, at hunde- og katteejere har meget mere til fælles, end vi går og tror, fortæller Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:
– Luna, Molly, Bella, Charlie og Milo sprang os i øjnene, fordi de ligger øverst som Top10-favoritter hos både hunde- og katteejerne. Det er interessant at se, hvordan navnene afspejler fælles værdier og præferencer blandt kæledyrsejere, og det modsiger den klassiske, stereotype opfattelse af ejernes forskelligheder.
1. Luna
2. Molly
3. Bella
4. Charlie
5. Milo
Mere end blot navne
Sammenfaldene i navngivningen kan måske pege på en bredere tendens til, at hunde- og katteejere deler flere ligheder end tidligere antaget, vurderer Lotte Evers:
– Det kunne tyde på, at valg af kæledyrsnavne er mere påvirket af kulturelle trends og populære referencer end af ejernes personlighedstræk. Det kan indikere, at kærligheden til vores kæledyr overskrider de traditionelle opfattelser af vores forskelligheder og viser, at uanset om du er hunde- eller katteelsker, er der en universel glæde ved at finde det perfekte navn til dit nye familiemedlem.
1. Luna
2. Molly
3. Eddie
4. Bella
5. Carlo
6. Charlie
7. Wilma
8. Maggie
9. Milo
10. Alba
1. Luna
2. Simba
3. Nala
4. Milo
5. Molly
6. Bella
7. Charlie
8. Coco
9. Lulu
10. Mille
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Forskning viser, at hunde og katte sagtens kan bo under samme tag. Samme forskning viser, at det faktisk ofte er katten, der er den aggressive, hvis der opstår problemer
Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.
Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr.
Overvægtige hunde og katte er ikke et særsyn i Danmark, og det hænger ofte sammen med, at dyrene indtager for meget mad og motionerer for lidt. Følgerne af fedme kan være kroniske sygdomme, som på sigt kan forkorte kæledyrenes levetid. Få gode råd til, hvordan du giver din hund eller kat et sundt og aktivt liv
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?