FARLIG SKØNHED: Julestjerner, juleroser, tulipan og amaryllis! Især julestjernen er på alles læber i denne tid, hvor DR’s julekalender ruller over skærmen og gør den rødbladede skønhed populær. Men vær forsigtig, hvis du har en glad hund springende omkring, for julestjerner og andre af julens potteplanter er giftige for hund og kat. Alt sjovt er lækkert - Man kunne tro, at dyr bør vide, hvad de skal holde sig væk fra, men sådan er det ikke, fortæller Lene K. Jørgensen, dyrlæge hos Agria Dyrlægeforsikring. - Det er tilstrækkeligt, at en plante dufter godt eller ser spændende ud, for at hunden sætter tænderne i den, fortsætter hun. Stressende at være hundesyg Mange af julens potteplanter har imidlertid den bagside, at de kan påvirke hunden eller katten, så de får ondt i maven, kaster op og får irritabel tyktarm med diarré til følge. - Det er stressende for dyret at føle sig dårlig og have smerter, og som kæledyrsejer kan det betyde mange ture med gulvklud og sæbevand, også om natten. Så har man en legesyg hund, er det måske en overvejelse værd helt at give afkald på de værste af julens farlige potteplanter, foreslår Lene K. Jørgensen.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?