Fra 1. maj bliver det ulovligt at spise hund eller kat i byen Shenzhen i provinsen Guangdong i Kina. Forbuddet kommer i forlængelse af, at de kinesiske lovgivere tilbage i februar forbød indtagelse af og handel med vilde dyr.
Mens mange kinesiske byer har haft travlt med at leve op til den lovgivning, er man i Shenzhen altså gået skridtet videre og indført forbud mod at spise hunde og katte.
Det nationale forbud mod handel med og indtagelse af vilde dyr er en direkte konsekvens af den coronakrise, vi befinder os midt i, da mange mener, at sygdommen stammer fra et marked, hvor der netop blev solgt kød fra vilde dyr.
Hos World Animal Protection glæder direktør Gitte Buchhave sig over millionbyens beslutning.
– Det godt nyt for både de vilde dyr, at man stopper for handlen og indtagelsen af vilde dyr, og jeg er meget glad for at høre, at man i Shenzen også har inkluderet et forbud mod indtagelse af hunde og katte. Jeg håber, at resten af Kina vil lade sig inspirere af dette, siger hun til hunden.dk og fortsætter:
– Corona-pandemien har sat tyk streg under, at det er på høje tid, at vi får stoppet den brutale udnyttelse af dyr.Det nye forbud vil hjælpe med at sikre mennesker bedre mod smitsomme sygdomme og beskytte dyr mod fuldstændig unødvendige lidelser. Men hvis vi skal forhindre pandemier som COVID-19 i fremtiden, er det afgørende, at forbuddet spredes ud til hele Kina og resten af verden. Og ikke mindst at det også kommer til at gælde brugen af vilde dyr til underholdning, traditionel medicin og som eksotiske kæledyr.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.
Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader
De stigende forårstemperaturer får lige nu mange danskere til at tilbringe mere tid udendørs, men de lune forårsdage øger samtidig antallet af flåter i naturen. Kæledyrsejere skal derfor være ekstra opmærksomme på den blodsugende mide, da flåter i værste tilfælde kan overføre alvorlige sygdomme til både hunde og mennesker, lyder det fra chefdyrlæge
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt