Theo er danskernes bedste ven

02-11-2017 07:02, af Dansk Kennel Klub

Theo er en helt særlig hund, der snart får papir på at være danskernes bedste ven og beskytter på fire poter. I denne weekend bliver han hædret for sin indsats og kåret som Årets Politihund på Dansk Kennel Klubs internationale dobbeltudstilling i Messecenter Herning. Men Theo bliver ikke den eneste på fire ben. Flere end 8.600 andre hunde fra hele Europa deltager ved årets sidste og største hundeudstilling 

Copyright Ridehesten.com
Ali Honey Dynasty og Imran Durrani ved sidste års udstilling i Herning.

Støt stigende interesse
Hunde, høj musik og højt humør er kodeordene lørdag den 4. og søndag den 5. november, når Dansk Kennel Klub afholder årets afsluttende udstilling i MCH Messecenter Herning.

”Årets sidste hundeudstilling er altid noget særligt, og traditionen tro bliver det lidt af en fest. Humøret er ekstra højt, og i år bliver festen endnu større, for vi bliver flere stadigt flere!” fortæller Wilfred Olsen, der er formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg. Som en af de eneste kennelklubber i verden har Dansk Kennel Klub igennem de seneste år formået at fastholde en støt stigende tilslutning til sine hundeudstillinger.

”Vi danskere er vilde med vores hunde, og det rekordstore antal tilmeldte hunde tyder på, at interessen for vores firbenede venner kun er stigende,” mener Wilfred Olsen.

Skal du have hund?
På en hundeudstilling kan du ikke købe hunde, men med 250 racer samlet i Herning er det et fantastisk sted at blive klogere, hvis du overvejer at købe hund. Det er nemlig altid sjovt at se flere hunde af samme race på en gang, du kan få en snak med ejerne om fordele og ulemper ved netop den race og bedre danne sig et billede af, om det er en hund, der passer ind i dit liv.

"Det er så vigtigt at få en race, som passer til det liv, man kan tilbyde en hund i hver enkelt husstand," siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, som er Danmarks største forening for hundeejere af både racehunde og blandingshunde. Ved at vælge en hund, der passer, sikrer man sig et positivt samvær og samliv de næste 10-14 år.

Titler, ære og silkebånd
En hundeudstilling kan bedst sammenlignes med et dyrskue. En autoriseret dommer giver en bedømmelse af din hund, og hvis den bliver bedste hund i sin race, går den videre i konkurrencen med hunde af andre racer, indtil udstillingens samlede vinder kåres, og som med et engelsk låneudtryk får titlen Best in Show. Det er æren, man kæmper om i hundesport, for der er ingen pengepræmier, men masser af ambitioner og konkurrencegejst. Ved denne årets sidste udstilling udkæmpes også en sidste dyst om den ærefulde titel som Årets Hund – altså den mest vindende hund igennem hele år 2017. Hundene bedømmes racevis om formiddagen, og fra kl. 15 begge dage går det løs med de afsluttende finaler i messecentrets runde Hal B.

Til finalen lørdag kan du både møde de godt 250 finalister – og desuden politihunden Theo, der kigger forbi for at lade sig hædre for sine evner. Theo er blevet indstillet som modtager af prisen for Årets Politihund, fordi han snusede sig frem til en 89-årig dement plejehjemsbeboer, der var forsvundet fra sit hjem.

Søndag kåres alle de mest vindende hunde på DKK´s udstillinger inden for alle hunderacer i Danmark, og i år har vi desuden verdenspremiere på ny konkurrence, som kun afvikles på årets sidste udstilling: Bedste Hund af Dansk Race, dvs. Dansk spids, grønlandshund, gammel dansk hønsehund, broholmer og dansk-svensk gårdhund. Sidst men ikke mindst hædres den hund, der har vist sig fra sin allerbedste side og vundet allermest i 2017.

Info

Udstillingens adresse:
MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, DK-7400 Herning

Adgang og billetpriser:
Indgangen åbner kl. 07.30, og bedømmelserne starter kl. 9.00.
Voksne: kr. 60,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 10,- pr. dag.
Børn under 6 år: gratis
Familiebillet: kr. 120,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn)
Entré for gæstehund: kr. 90,- (Hvalpe under 3 måneder må ikke medbringes. Husk vaccinationsattest).

Læs også

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Spændingen stiger i Fredericia

11-02-2024 16:11, af Anne Cecilie Sohl

Årets anden udstillingsdag er i gang, og før vi kan udråbe årets første BIS, har flere tusinde hunde konkurreret om at komme med i Store Ring dagen igennem. 

Resultat for valg i Dansk Kennel Klub

17-01-2011 15:17, af Anne Kristine Tollestrup
Dansk Kennel Klub har netop afholdt valg til bestyrelsen. Der skulle vælges et medlem repræsenterende ”øvrige racer”. På valg var Marie Petersen og Wilfred Olsen.

Se billederne: Dejlig lørdag i Herning

03-11-2019 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her får du et galleri fra lørdagens mange oplevelser i Herning

Nap en Woof´ie!

07-05-2014 09:20, af Tine Luther
Der vil ose af festivalstemning på Dyrskuepladsen i Roskilde, når Dansk Kennel Klub introducerer begrebet ”Woof´ies” for danskerne under forårets største Festival For Hunde, den internationale hundeudstilling den 10. – 11. maj.

En alsidig dommer

09-02-2019 15:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde- og hestedommer, det er en sjældenhed, men Helle Juul Pedersen er en af dem, der dømmer i begge verdner

Rekordstort hundemøde i Fredericia

07-02-2018 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend danner Messe C i Fredericia rammer for årets første hundeudstilling organiseret af Dansk Kennel Klub. Med denne udstilling skydes hundeåret i gang med manér med et rekordhøjt antal tilmeldinger for årets første udstilling. I alt når udstillingen op på næsten 3.500 tilmeldinger fordelt over to dage

Se billederne: Fredag i Vejen

19-06-2021 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her kan du se lidt billeder fra fredagen i Vejen. Vi har taget rigtig mange billeder, og engang i næste uge kan de ses og købes på hunden.dk

DKK i P1 Morgen

28-12-2016 11:13, af Kasper Larsson
Med hele tre hunde indtog DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen DR P1 Morgens studie for at snakke om danskerne, deres hunde og den verden, Dansk Kennel Klub i dag opererer i

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.