Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Copyright Ridehesten.com
Det lover godt nyt for både hunde og katte med en ny EU-lov, der skal sikre registrering af kæledyrene så ulovlig handel mindskes. Foto: AdobeStock

Der har længe været et behov for ordentlig sporbarhed, i forbindelse med handel af hunde og katte, men det vil EU-kommissionen nu gøre til fortid. Det betyder, at et lovforslag skal sikre, at alle katte og hunde bliver mærket og registreret i nationale databaser, som skal være tilgængelige på EU-plan. Dyrene skal registreres af en dyrlæge eller anden kvalificeret person.

Alene i Danmark lever omkring 810.000 hunde og 730.000 katte, og på EU-plan er tallet oppe på 155 millioner hunde og katte. Der er brug for lovgivning, der gør det muligt, at følge dyrene, fra de bliver født hos opdrætter, til de dør ved deres endelige ejer. Forslaget har til formål at minimere ulovlig handel med hunde og katte.

— Forslaget er et afgørende skridt i den rigtige retning for at sikre hunde og kattes velfærd. Ved at lovgive om, at alle hunde og katte skal registreres, før de sælges, er det muligt at kontrollere ulovligt salg og holde eventuelle bagmænd ansvarlige for både sundhed og vanrøgt, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

EU-kommissionens forslag lægger op til, at den lovpligtige registrering på sigt kobles sammen med onlinesalg. I praksis betyder det, at hunde og katte kun kan sælges af den registrerede ejer, i den nationale database. Salgsannoncer kan derfor kun oprettes af ejer og derved er ejeroplysningerne 100% sporbare.    

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde