Rekordmange hunde deltager i Solskins-udstilling

14-08-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeejere og -elskere fra nær og fjern sætter i weekenden den 17. og 18. august hinanden stævne på Rønne Stadion Nord til den hidtil største hundeudstilling på Bornholm. Kom og mød knap 4.000 hunde fordelt på 227 forskellige racer ved Dansk Kennel Klubs internationale dobbeltudstilling

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Med 3.986 tilmeldte hunde vil der være rig mulighed for at opleve alverdens hunderacers forskelligheder, både i temperament og i udseende, i alle størrelser og former, korthårede såvel som langhårede.

Blandt de 227 tilmeldte hunderacer er verdens mindste hunde som chihuahua, mens grand danois og skotsk hjortehund repræsenterer de allerstørste racer.

– Vi elsker at holde hundeudstilling på Solskinsøen. Der er en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller formand Wilfred Olsen fra Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.

 

Folkemøde for hunde
– Bornholm rummer hvert år Folkemødet, og man kan sige, at det her er hundenes topmøde i øen i søen, forklarer Wilfred Olsen.

Hundeudstillingen løber over to dage, hvor man har mulighed for at udstille begge dage.

– Der er tilmeldt mere end tusinde danske hunde hver dag på udstillingen, og lige så mange fra 15 forskellige andre lande, så bornholmere vil blande sig med folk lige fra Island til Italien og fra Irland til Rusland, fortæller Wilfred Olsen.

Og det er populært at vise sin hund frem - faktisk er udstillingen på Bornholm så populær, at Dansk Kennel Klub igen i år kan prale af et rekordstort tilmeldingstal.

– Ligesom Folkemødet bliver større år efter år, bliver DKK´s Solskinsudstilling det også. Det glæder os, at vi igen i år kan sætte rekord. Det viser, at udstillerne er lige så glade for vores Solskinsudstilling, som vi er.

 

Vi finder den allerbedste
Den internationale hundeudstilling kan sammenlignes med et dyrskue - en konkurrence, hvor hundene bedømmes i forhold til "det ideelle eksemplar af racen". Både lørdag og søndag eftermiddag kæmper de firbenede om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med kåringen af udstillingens allerbedste hund.

Begge dage begynder bedømmelserne klokken 9, og som tommelfingerregel bliver der bedømt cirka 20 hunde i timen.

Det er muligt at købe billet for både mennesker og hunde, hvis man husker at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under tre måneder må ikke medbringes på udstillingen.

Som publikum skal man ikke forvente siddepladser ved de mange ringe, hvor hundene udstilles og bedømmes. Dansk Kennel Klub har ikke mulighed for at etablere siddepladser, så vil man sidde ned, kan man selv medbringe en klapstol.

– For både deltagere og publikum gælder det, at man skal rydde op efter sig selv og sin hund. Vi må fra Dansk Kennel Klubs side pointere, at det er bydende nødvendigt, at alle gør en indsats for at stadion efterlades i samme stand som inden udstillingen. Det er forudsætningen for, at vi kan få lov at komme tilbage og afholde endnu en Solskinsudstilling næste år – og det vil vi rigtig gerne – uanset vejret, siger Wilfred Olsen.

Lørdag og søndag åbner dørene til udstillingerne klokken 7.45, og konkurrencerne starter kl. 9.00

Herunder kan du se et galleri fra sidste års udstilling på Bornholm

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Miles BIS igen

02-07-2012 12:01, af Maja Golles
Storpudlen Abica’s Miles Ahead blev Best in Show ved DKK’s internationale hundeudstilling i weekenden på Bornholm

Bornholm: En plads i skyggen

14-08-2022 10:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er hedebølge i Danmark og derfor er der også rigtig varmt på DKK's udstilling i Rønne. Heldigvis er folk gode til at finde skygge til deres hunde

Vigtigt at huske som udstiller på Bornholm

24-06-2023 10:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle vil måske kalde det forbudsbornholm, men der er rigtig gode grunde til denne udstillings lidt skrappere regler

Cecilie Krarup: Hemmeligheder og store planer

17-08-2018 15:00, af Cecilie Krarup

Cecilie Krarup er vores fast blogger her på hunden. Hun er selvfølgelig også afsted til udstillingen på Bornholm i denne weekend. Her er hendes seneste blogindlæg

Bornholm: Her finder du racerne i dag

14-08-2022 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet sidste udstillingsdag på Bornholm. Her får du dagens oversigt over racer og ringe

BIS-vinder: Det er helt vanvittigt!

19-08-2018 18:42, af Marie Helene Rigård Rohleder

Det blev en dansk irsk setter, som vandt BIS på Bornholm denne søndag. En helt fantastisk oplevelse for ejerne Camilla og Nana Strüwing, som vinder BIS for første gang.

Bornholm: Her finder du racerne lørdag

24-06-2023 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi kommet til Bornholm. To udstillinger på to dage. Her er en oversigt over, hvor du finder racerne i dag lørdag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.