Rekordmange hunde deltager i Solskins-udstilling

14-08-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeejere og -elskere fra nær og fjern sætter i weekenden den 17. og 18. august hinanden stævne på Rønne Stadion Nord til den hidtil største hundeudstilling på Bornholm. Kom og mød knap 4.000 hunde fordelt på 227 forskellige racer ved Dansk Kennel Klubs internationale dobbeltudstilling

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Med 3.986 tilmeldte hunde vil der være rig mulighed for at opleve alverdens hunderacers forskelligheder, både i temperament og i udseende, i alle størrelser og former, korthårede såvel som langhårede.

Blandt de 227 tilmeldte hunderacer er verdens mindste hunde som chihuahua, mens grand danois og skotsk hjortehund repræsenterer de allerstørste racer.

– Vi elsker at holde hundeudstilling på Solskinsøen. Der er en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller formand Wilfred Olsen fra Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.

 

Folkemøde for hunde
– Bornholm rummer hvert år Folkemødet, og man kan sige, at det her er hundenes topmøde i øen i søen, forklarer Wilfred Olsen.

Hundeudstillingen løber over to dage, hvor man har mulighed for at udstille begge dage.

– Der er tilmeldt mere end tusinde danske hunde hver dag på udstillingen, og lige så mange fra 15 forskellige andre lande, så bornholmere vil blande sig med folk lige fra Island til Italien og fra Irland til Rusland, fortæller Wilfred Olsen.

Og det er populært at vise sin hund frem - faktisk er udstillingen på Bornholm så populær, at Dansk Kennel Klub igen i år kan prale af et rekordstort tilmeldingstal.

– Ligesom Folkemødet bliver større år efter år, bliver DKK´s Solskinsudstilling det også. Det glæder os, at vi igen i år kan sætte rekord. Det viser, at udstillerne er lige så glade for vores Solskinsudstilling, som vi er.

 

Vi finder den allerbedste
Den internationale hundeudstilling kan sammenlignes med et dyrskue - en konkurrence, hvor hundene bedømmes i forhold til "det ideelle eksemplar af racen". Både lørdag og søndag eftermiddag kæmper de firbenede om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med kåringen af udstillingens allerbedste hund.

Begge dage begynder bedømmelserne klokken 9, og som tommelfingerregel bliver der bedømt cirka 20 hunde i timen.

Det er muligt at købe billet for både mennesker og hunde, hvis man husker at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under tre måneder må ikke medbringes på udstillingen.

Som publikum skal man ikke forvente siddepladser ved de mange ringe, hvor hundene udstilles og bedømmes. Dansk Kennel Klub har ikke mulighed for at etablere siddepladser, så vil man sidde ned, kan man selv medbringe en klapstol.

– For både deltagere og publikum gælder det, at man skal rydde op efter sig selv og sin hund. Vi må fra Dansk Kennel Klubs side pointere, at det er bydende nødvendigt, at alle gør en indsats for at stadion efterlades i samme stand som inden udstillingen. Det er forudsætningen for, at vi kan få lov at komme tilbage og afholde endnu en Solskinsudstilling næste år – og det vil vi rigtig gerne – uanset vejret, siger Wilfred Olsen.

Lørdag og søndag åbner dørene til udstillingerne klokken 7.45, og konkurrencerne starter kl. 9.00

Herunder kan du se et galleri fra sidste års udstilling på Bornholm

Læs også

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Så er der billeder fra Bornholm

28-06-2023 10:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Tak for en fantastisk weekend på Bornholm. Nu er billederne klar

Russeren der elsker sin familie

19-08-2018 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

En hund der lever for at elske sin familie. Sådan beskrives racen Russkaya tsvetnaya bolonka. Helle Sydendal har tre af slagsen. Hun udstiller på Bornholm i weekenden med den lille sorte russer Boris.  

Ulovlige hundehvalpe solgt på marked

24-01-2011 12:30, af Anne Kristine Tollestrup
På Bornholm nåede en hundeejer at sælge to ulovlige hundehvalpe, før politiet fik stoppet ham og fik resten af kuldet aflivet.

Folkemøde – nu med hund

13-08-2014 08:31, af Tine Luther
Bornholm er de sidste par år blevet kendt for det store Folkemøde. Men hundefolket har i årevis holdt sit eget ”folkemøde”, når de mødes til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. I den kommende weekend den 16. og 17. august går det løs igen. Her mødes knap 1.600 hunde og ejere fra hele 17 lande. Flest fra Danmark og Sverige, men også så langt væk fra som USA og Angola.

Bornholm går i hundene

14-08-2013 08:58, af Tine Luther
… når Dansk Kennel Klub den 17. – 18. august for første gang afholder dobbelt international hundeudstilling på Bornholm med flere end 3.400 tilmeldinger fordelt på 202 forskellige hunderacer.

Billeder fra DKK-udstillingen på Bornholm er online

21-08-2014 12:19, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Bornholm.

Bornholm: Nej det var ikke Morten, der vandt

12-08-2022 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt