I 2020 lød det fra Kinas landbrugsministerium, at hunde var kæledyr og ikke husdyr, som kunne spises. Samme år forbød storbyerne Zhuhai og Shenzhen at spise hunde og katte.
Alligevel er der netop i disse dage fuld gang i den frygtelige festival i Yulin, hvor der slagtes og spises hunde til den store guldmedalje.
Normalt spises der 10.000 hunde på de 10 dage, festivalen varer.
I torsdags kunne Nordjyske Stiftstidende fortælle, at 386 dyr var sluppet for at blive en del af festivalen, da lastbilen, der transporterede dem, blev stoppet af politiet.
I lastbilen fandt politiet 386 hunde i små bure. Hundene var dehydrerede, sultne og mange havde synlige tegn på skader og sygdomme. Dog var det ikke transportformen, der fældede lastbilchaufføren. Det er nemlig ikke ulovligt i Kina at transportere hunde på den måde. Transporten blev til gengæld stoppet, fordi chaufføren ikke havde de nødvendige tilladelser.
Men 386 hunde ud af 10.000 er som en dråbe i havet, og når man ved, hvilke forhold de hunde lever deres sidste tid under, og at hundene ender som mad på en tallerken, så forstår man ikke, at en festival som den i Yulin stadig finder sted.
Den gode nyhed er, at flere og flere unge kinesere støtter et forbud mod at spise hunde og katte. Faktisk skulle hele 75 procent af den kinesiske befolkning bakke op om en forbud.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
En ny dille har spredt sig i Kina. En dille, hvor folk bestiller en kasse med et dyr, som herefter bliver sendt til modtageren. Dillen har kostet flere dyr livet
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet