Aber, hunde, katte og sågar en lang række vilde dyr. De sociale medier flyder over med dyrevideoer, der får folk til at græde af grin, mens de deler videoerne med deres venner.
I videoerne vises der for eksempel aber, der iklædes tøj som spændetrøjer, hvor de ikke kan bevæge armene og derfor tvinges til at ligge ned og spise chilier med fødderne. Der findes også videoer af hunde, der får en baby-abe fastspændt til sit ben, så begge dyr er skræmt for livet, og hunden bider ud efter aben, der forsøger at flygte.
Eksemplerne er talrige og triste. Derfor kritiserer World Animal Protection nu YouTube, Tik Tok og andre sociale medier for at vende det blinde øje til, fordi kliks og likes er mere værd end de dyreliv, der udsættes for mishandlingen. Det skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse.
– De store sociale medie-udbydere forsøger at dække sig ind under politikker, hvor de bandlyser videoer, der viser fysisk dyremishandling. Men når man ikke ser hverken blod eller fysisk lidelse, er der åbenbart intet problem med at vise indholdet, til trods for at der er tale om grov udnyttelse og mishandling af dyr, siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.
Social Media Animal Cruelty Coalition har sammen med en lang række dyrebeskyttelsesorganisationer undersøgt videoer fra TikTok, YouTube og andre sociale medier i en ny rapport. Konklusionen var rystende.
– Rapporten afslører en grusom tendens, hvor man 'driller' dyrene for at få en reaktion fra dem. Man ser for eksempel en abe eller elefant, der forskrækkes af en mand iført gorillakostume eller masker. Dyrene bliver skræmt fra vid og sans. Det udløser måske grin hos seerne af videoen, men dyrene udsættes altså for en voldsom psykisk mishandling, der medfører stress og angst og i nogle tilfælde også en lang række fysiske skader, når de optræder i de her videoer, siger Stephanie Kruuse Klausen.
Abevideoer er tortur
I den mildere ende af underholdningen på sociale medier finder man aber iklædt dukketøj, kørende rundt i legebiler, mens de udfører huslige pligter i deres legetøjshjem. Videoer som har en ’nuttetheds’-faktor, og som særligt børn er vilde med.
Aberne er dog knap så vilde med deres rolle som filmstjerner for de yngste. For selvom det kan virke sjovt og naturligt, så er det langt fra abens natur at gå på to ben iført mennesketøj. Faktisk kræver det træning, hvor dyrene får fastspændt armene på ryggen for at de lærer at holde balancen oprejst på to ben, så de kan udføre menneskelege.
– Aber og andre dyr er ikke rekvisitter, som man kan bruge til underholdning. Der er tale om sansende væsner, og i det her tilfælde ret intelligente dyr, der bliver udsat for mishandling på internettet udelukkende for, at der er nogen, der kan tjene penge på det. Det er vigtigt, at vi får sat fokus på det ansvar, som de sociale medier har, for at få stoppet det her misbrug af dyr, siger Stephanie Kruuse Klausen.
Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes.
I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Som den første by på Kinas fastland vil millionbyen Shenzhen forbyde at spise hunde og katte. Det skriver The Guardian
I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde
Ny forskning viser, at hunde oprindeligt stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk
Den frygtede Coronavirus kan risikere at betyde aflivning af op imod 50.000 kæledyr heriblandt mange hunde. Det skriver Sky News.
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Lykkeligvis breder forbuddene mod hundespisning sig rundt i de områder af Asien, hvor den slags ellers har været opfattet som delikatesser
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.