Aber, hunde, katte og sågar en lang række vilde dyr. De sociale medier flyder over med dyrevideoer, der får folk til at græde af grin, mens de deler videoerne med deres venner.
I videoerne vises der for eksempel aber, der iklædes tøj som spændetrøjer, hvor de ikke kan bevæge armene og derfor tvinges til at ligge ned og spise chilier med fødderne. Der findes også videoer af hunde, der får en baby-abe fastspændt til sit ben, så begge dyr er skræmt for livet, og hunden bider ud efter aben, der forsøger at flygte.
Eksemplerne er talrige og triste. Derfor kritiserer World Animal Protection nu YouTube, Tik Tok og andre sociale medier for at vende det blinde øje til, fordi kliks og likes er mere værd end de dyreliv, der udsættes for mishandlingen. Det skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse.
– De store sociale medie-udbydere forsøger at dække sig ind under politikker, hvor de bandlyser videoer, der viser fysisk dyremishandling. Men når man ikke ser hverken blod eller fysisk lidelse, er der åbenbart intet problem med at vise indholdet, til trods for at der er tale om grov udnyttelse og mishandling af dyr, siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.
Social Media Animal Cruelty Coalition har sammen med en lang række dyrebeskyttelsesorganisationer undersøgt videoer fra TikTok, YouTube og andre sociale medier i en ny rapport. Konklusionen var rystende.
– Rapporten afslører en grusom tendens, hvor man 'driller' dyrene for at få en reaktion fra dem. Man ser for eksempel en abe eller elefant, der forskrækkes af en mand iført gorillakostume eller masker. Dyrene bliver skræmt fra vid og sans. Det udløser måske grin hos seerne af videoen, men dyrene udsættes altså for en voldsom psykisk mishandling, der medfører stress og angst og i nogle tilfælde også en lang række fysiske skader, når de optræder i de her videoer, siger Stephanie Kruuse Klausen.
Abevideoer er tortur
I den mildere ende af underholdningen på sociale medier finder man aber iklædt dukketøj, kørende rundt i legebiler, mens de udfører huslige pligter i deres legetøjshjem. Videoer som har en ’nuttetheds’-faktor, og som særligt børn er vilde med.
Aberne er dog knap så vilde med deres rolle som filmstjerner for de yngste. For selvom det kan virke sjovt og naturligt, så er det langt fra abens natur at gå på to ben iført mennesketøj. Faktisk kræver det træning, hvor dyrene får fastspændt armene på ryggen for at de lærer at holde balancen oprejst på to ben, så de kan udføre menneskelege.
– Aber og andre dyr er ikke rekvisitter, som man kan bruge til underholdning. Der er tale om sansende væsner, og i det her tilfælde ret intelligente dyr, der bliver udsat for mishandling på internettet udelukkende for, at der er nogen, der kan tjene penge på det. Det er vigtigt, at vi får sat fokus på det ansvar, som de sociale medier har, for at få stoppet det her misbrug af dyr, siger Stephanie Kruuse Klausen.
Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes.
I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
De gode hundenyheder fra Kina står nærmest i kø i disse dage. Denne nyhed kan blive meget vigtig for landets hunde
En ny dille har spredt sig i Kina. En dille, hvor folk bestiller en kasse med et dyr, som herefter bliver sendt til modtageren. Dillen har kostet flere dyr livet
Byen Laixi City i Kina stiller sig nu i køen af asiatiske byer, der vil mindste brugen af hundekød
Endnu engang er der grund til at glæde sig over at bo i lille Danmark. Denne gang er det kineserne, som foranstalter denne glæde. Først havde Kineserne etbarnspolitikken, men da man opdagede, at der ville mangle plejepersonale til de aldrende generationerne, ændrede man det. Nu gælder det så hundene.
I Cambodja har en dyrevelfærdsorganisation reddet 61 hunde, der var på vej til et slagtehus. Hundene blev fundet i propfyldte bure
Ny forskning viser, at hunde oprindeligt stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.