Aber, hunde, katte og sågar en lang række vilde dyr. De sociale medier flyder over med dyrevideoer, der får folk til at græde af grin, mens de deler videoerne med deres venner.
I videoerne vises der for eksempel aber, der iklædes tøj som spændetrøjer, hvor de ikke kan bevæge armene og derfor tvinges til at ligge ned og spise chilier med fødderne. Der findes også videoer af hunde, der får en baby-abe fastspændt til sit ben, så begge dyr er skræmt for livet, og hunden bider ud efter aben, der forsøger at flygte.
Eksemplerne er talrige og triste. Derfor kritiserer World Animal Protection nu YouTube, Tik Tok og andre sociale medier for at vende det blinde øje til, fordi kliks og likes er mere værd end de dyreliv, der udsættes for mishandlingen. Det skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse.
– De store sociale medie-udbydere forsøger at dække sig ind under politikker, hvor de bandlyser videoer, der viser fysisk dyremishandling. Men når man ikke ser hverken blod eller fysisk lidelse, er der åbenbart intet problem med at vise indholdet, til trods for at der er tale om grov udnyttelse og mishandling af dyr, siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.
Social Media Animal Cruelty Coalition har sammen med en lang række dyrebeskyttelsesorganisationer undersøgt videoer fra TikTok, YouTube og andre sociale medier i en ny rapport. Konklusionen var rystende.
– Rapporten afslører en grusom tendens, hvor man 'driller' dyrene for at få en reaktion fra dem. Man ser for eksempel en abe eller elefant, der forskrækkes af en mand iført gorillakostume eller masker. Dyrene bliver skræmt fra vid og sans. Det udløser måske grin hos seerne af videoen, men dyrene udsættes altså for en voldsom psykisk mishandling, der medfører stress og angst og i nogle tilfælde også en lang række fysiske skader, når de optræder i de her videoer, siger Stephanie Kruuse Klausen.
Abevideoer er tortur
I den mildere ende af underholdningen på sociale medier finder man aber iklædt dukketøj, kørende rundt i legebiler, mens de udfører huslige pligter i deres legetøjshjem. Videoer som har en ’nuttetheds’-faktor, og som særligt børn er vilde med.
Aberne er dog knap så vilde med deres rolle som filmstjerner for de yngste. For selvom det kan virke sjovt og naturligt, så er det langt fra abens natur at gå på to ben iført mennesketøj. Faktisk kræver det træning, hvor dyrene får fastspændt armene på ryggen for at de lærer at holde balancen oprejst på to ben, så de kan udføre menneskelege.
– Aber og andre dyr er ikke rekvisitter, som man kan bruge til underholdning. Der er tale om sansende væsner, og i det her tilfælde ret intelligente dyr, der bliver udsat for mishandling på internettet udelukkende for, at der er nogen, der kan tjene penge på det. Det er vigtigt, at vi får sat fokus på det ansvar, som de sociale medier har, for at få stoppet det her misbrug af dyr, siger Stephanie Kruuse Klausen.
Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes.
I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Den frygtede Coronavirus kan risikere at betyde aflivning af op imod 50.000 kæledyr heriblandt mange hunde. Det skriver Sky News.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.