Vedtages loven, vil den gøre det ulovligt at avle hunde for deres kød på de tusindvis af organiserede farme, der findes lige nu. Regeringen har lovet at introducere lovforslaget inden udgangen af 2023.
Dyreværnsorganisationen Anima har længe arbejdet for at stoppe mishandlingen af hunde i Sydkorea, og ser det kommende lovforslag som en milepæl på vejen mod et endeligt punktum for hundekød i Asien.
Direktør, Joh Vinding, udtaler: “Et forbud mod hundekød er en drøm, der går i opfyldelse for alle os, der har arbejdet så hårdt for at afslutte denne grusomhed. Det sender en klar besked om, at dyremishandling ikke vil blive tolereret, og er samtidig et fantastisk eksempel på, hvordan et land kan vælge at sætte dyrene og deres velfærd først til trods for gamle traditioner”.
Stigende modstand mod hundekød
I Sydkorea har der længe været en stigende modstand mod at spise hunde, og seneste meningsmålinger viser, at 86% af sydkoreanerne ikke vil spise hundekød i fremtiden, og 57% støtter et forbud. Derudover er der over 6 millioner hunde, som lever som kæledyr i familier i Korea, og det har ført til en voksende bekymring for dyrevelfærd, som har fået efterspørgslen efter hundekød til at falde.
Når lovgivningen er vedtaget, vil hundekødsfarme blive udfaset over 3 år og få kompensation til at omstille eller lukke deres aktiviteter. En nødvendighed understreger direktør i Anima, Joh Vinding:
“Vi har selv været i Sydkorea og talt med flere, som arbejder i industrien. Mange vil gerne stoppe, men de mangler alternativer. Derfor er det vigtigt, at regeringen i Sydkorea giver støtte til at omstille industrien”.
Anima vil bruge det forestående forbud i Sydkorea til at lægge yderligere pres på de lande i Asien, som fortsat tillader produktionen af hundekød - bl.a. Kina, hvor den brutale hunde- og kattekødindustri årligt koster tusindvis af stjålne kæledyr deres liv.
Sydkorea er det eneste land i verden, hvor man opdrætter hunde på store dyrefabrikker. Det er især under Bok Nal-dagene i juli og august, hvor nogle mener, at hundekødssuppen ‘boshintang’ vil nedkøle dem og give ekstra energi og virilitet i de varme sommermåneder.
Hundekød er forbudt i Hong Kong, Taiwan, Filippinerne, Indien, Thailand og Singapore, samt byerne Shenzhen og Zhuhai på det kinesiske fastland, Siem Reap-provinsen i Cambodja og 32 byer og regenter samt provinsen DKI Jakarta i Indonesien.
Til trods for disse forbud er det estimeret, at omkring 30 millioner hunde årligt bliver slået ihjel for deres kød i Asien.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund