I Sydkorea vil de ikke længere spise hunde

23-11-2023 08:30, af Anne Cecilie Sohl

Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: AdobeStock

Vedtages loven, vil den gøre det ulovligt at avle hunde for deres kød på de tusindvis af organiserede farme, der findes lige nu. Regeringen har lovet at introducere lovforslaget inden udgangen af 2023. 

Dyreværnsorganisationen Anima har længe arbejdet for at stoppe mishandlingen af hunde i Sydkorea, og ser det kommende lovforslag som en milepæl på vejen mod et endeligt punktum for hundekød i Asien. 

Direktør, Joh Vinding, udtaler: “Et forbud mod hundekød er en drøm, der går i opfyldelse for alle os, der har arbejdet så hårdt for at afslutte denne grusomhed. Det sender en klar besked om, at dyremishandling ikke vil blive tolereret, og er samtidig et fantastisk eksempel på, hvordan et land kan vælge at sætte dyrene og deres velfærd først til trods for gamle traditioner”. 

Stigende modstand mod hundekød
I Sydkorea har der længe været en stigende modstand mod at spise hunde, og seneste meningsmålinger viser, at 86% af sydkoreanerne ikke vil spise hundekød i fremtiden, og 57% støtter et forbud. Derudover er der over 6 millioner hunde, som lever som kæledyr i familier i Korea, og det har ført til en voksende bekymring for dyrevelfærd, som har fået efterspørgslen efter hundekød til at falde. 

Når lovgivningen er vedtaget, vil hundekødsfarme blive udfaset over 3 år og få kompensation til at omstille eller lukke deres aktiviteter. En nødvendighed understreger direktør i Anima, Joh Vinding: 

“Vi har selv været i Sydkorea og talt med flere, som arbejder i industrien. Mange vil gerne stoppe, men de mangler alternativer. Derfor er det vigtigt, at regeringen i Sydkorea giver støtte til at omstille industrien”. 

Anima vil bruge det forestående forbud i Sydkorea til at lægge yderligere pres på de lande i Asien, som fortsat tillader produktionen af hundekød - bl.a. Kina, hvor den brutale hunde- og kattekødindustri årligt koster tusindvis af stjålne kæledyr deres liv. 

Fakta
FAKTA OM HUNDEKØD

Sydkorea er det eneste land i verden, hvor man opdrætter hunde på store dyrefabrikker. Det er især under Bok Nal-dagene i juli og august, hvor nogle mener, at hundekødssuppen ‘boshintang’ vil nedkøle dem og give ekstra energi og virilitet i de varme sommermåneder. 

Hundekød er forbudt  i Hong Kong, Taiwan, Filippinerne, Indien, Thailand og Singapore, samt byerne Shenzhen og Zhuhai på det kinesiske fastland, Siem Reap-provinsen i Cambodja og 32 byer og regenter samt provinsen DKI Jakarta i Indonesien.  

Til trods for disse forbud er det estimeret, at omkring 30 millioner hunde årligt bliver slået ihjel for deres kød i Asien. 

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde