Nogle hunde kan godt lide agern, selvom de er bitre. Det er dog en meget dårlig idé at lade din hund guffe agern, for de indeholder stoffet tannin – eller garvesyre – som hunde ikke kan tåle. I værste fald kan de dø af det. Tannin er ætsende og kan forårsage betændelse i hundens mave– og tarmkanalvægge, ligesom de kan skade nyrer og lever. Skader på nyrer og lever kan være livstruende, hvis hunden har spist store mængder agern. De første symptomer på agernforgiftning er at hunden bliver træt og holder op med at spise, hvorefter den kan få forstoppelse, som inden for 2-10 døgn overgår i en tjærelignende diarré. Fiber kan også indtræffe. Jo mindre hunden er, desto mindre mængde agern skal der til for at skabe forgiftning, der ikke standser med mavesmerter men bliver mere alvorlige. Der findes ingen kur for agernforgiftning – hunden kan blot behandles mod mavesmerter, forstoppelse og diarré. Kontakt dyrlægen, hvis du har mistanke om, at din hund har spist agern. Kilde: dognews.se
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.