Opdateret 2025 - dommen er stadfæstet
Tirsdag den 8. april 2025 i Retten i Aalborg blev dommen fra sidste år stadfæstet og ejeren af hundene er blevet frakendt retten til at holde hund i 5 år og idømt 40 dages betinget fængsel.
Tilstede i retten og indkaldt i vidneskrænken var Dyreværnets dyrlæge, Josefine Bruhn-Andersen, og Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.
– Taget i betragtning af at det har været en lang kamp, er jeg så glad for udfaldet. Det er sørgeligt, når det ender sådan her, men nu er der sket retfærdighed for hundene. Og det skaber en god fremtid for den retfærdige rettergang for dyrene i forhold til dyrevelfærdsloven, udtaler Josefine Bruhn-Andersen.
Også Nina Amdi, Dyreværnets udrykningschef, som tilbage i 2021 i egen person mødte synet af de misrøgtede hunde på adressen, er tilfreds med dagens endelige punktum: – Jeg er glad for, at dommen blev stadfæstet, og ejer fik frakendt retten til at holde hund - det er en meget vigtig afgørelse!
Retssagens udfald i 2024
Tirsdag den 28. maj 2024 blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejer fik frakendt retten til at holde hund i 5 år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejer har anket dommen.
I maj 2021 blev Dyreværnets udrykningschef Nina Amdi ringet op af foreningen 'Alle dyrs ret' (som ikke eksisterer mere) om en sag i Nordjylland.
Det drejede sig om et betydeligt antal colliehunde. Da Nina ankom, var Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub (DKK) også til stede, da ejer var medlem af DKK.
Dyrene var i så dårlig stand, at Dyreværnet i samarbejde med DKK den 5. maj 2021 fik overdraget seks voksne hunde og seks hvalpe. Den 12. maj fik Dyreværnet yderligere overdraget fire hunde og den 14. maj tre voksne hunde og fem hvalpe – altså 24 hunde i alt. Sagen omhandlende dog kun 11 af hundene.
Hundenes dårligdomme var ikke til at tage fejl af
Hundene var tynde og muskelfattige, havde ikke fået pelspleje og havde afføring i pelsen. Nogle havde svært ved at bevæge sig, fordi pelsen var så knudret. Nogle havde skader på øjne og dybe sår på hornhinden. De havde stort set alle sammen skadede og knækkede tænder. Ydermere havde de blærebetændelse og pletter på lungerne, som kan skyldes ophold i meget støvet og beskidt miljø.
– Det var nogle meget bange hunde, vi fik ind. Vi bar dem rundt, fordi de simpelthen var så bange og understimulerede. De havde været underlagt et kæmpe stressniveau hos ejer, hvilket er dybt uacceptabelt, udtaler Nina Amdi Dyreværnets udrykningschef.
Desværre måtte Dyreværnet aflive to af hundene, da deres sundhedsmæssige tilstand var alt for dårlig, men resten af hundene blev adopteret ud i nye familier.
Retfærdig og vigtig domsafsigelse
– Vi er glade for, at den dømmende magt endelig tager vores elskede kæledyr seriøst og slår hårdt ned på dyrevelfærdsovertrædelser. Alle kæledyr i Danmark fortjener at have det godt og det her er et skridt i den rigtige retning, slutter Nina Amdi.
Kender du et kæledyr, som ikke har det godt - så anmeld sagen til Dyreværnets udrykningstjeneste.
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Flere danske medier, herunder Videnskab.dk og Ekstra Bladet, har for nyligt omtalt en forskningsartikel med overskriften: ”Racen spiller meget lille rolle for en hunds adfærd”.
Det er selvfølgelig en god ”click-bait”-overskrift, men den er ikke helt dækkende for studiets konklusioner, mener Dansk Kennel Klub
Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem
Så er det tid til fredagsquiz igen. Denne gang med en meget behåret race
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Omkring hver femte danske familie har en hund i husstanden, hvilket gør de firbenede væsener til danskernes foretrukne kæledyr. Ifølge opgørelser fra Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub er det forsat labrador retrieveren, der topper listen som den mest populære hunderace i 2023, men der er også nye racer, der har sneget sig ind blandt favoritterne.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.