Opdateret 2025 - dommen er stadfæstet
Tirsdag den 8. april 2025 i Retten i Aalborg blev dommen fra sidste år stadfæstet og ejeren af hundene er blevet frakendt retten til at holde hund i 5 år og idømt 40 dages betinget fængsel.
Tilstede i retten og indkaldt i vidneskrænken var Dyreværnets dyrlæge, Josefine Bruhn-Andersen, og Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.
– Taget i betragtning af at det har været en lang kamp, er jeg så glad for udfaldet. Det er sørgeligt, når det ender sådan her, men nu er der sket retfærdighed for hundene. Og det skaber en god fremtid for den retfærdige rettergang for dyrene i forhold til dyrevelfærdsloven, udtaler Josefine Bruhn-Andersen.
Også Nina Amdi, Dyreværnets udrykningschef, som tilbage i 2021 i egen person mødte synet af de misrøgtede hunde på adressen, er tilfreds med dagens endelige punktum: – Jeg er glad for, at dommen blev stadfæstet, og ejer fik frakendt retten til at holde hund - det er en meget vigtig afgørelse!
Retssagens udfald i 2024
Tirsdag den 28. maj 2024 blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejer fik frakendt retten til at holde hund i 5 år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejer har anket dommen.
I maj 2021 blev Dyreværnets udrykningschef Nina Amdi ringet op af foreningen 'Alle dyrs ret' (som ikke eksisterer mere) om en sag i Nordjylland.
Det drejede sig om et betydeligt antal colliehunde. Da Nina ankom, var Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub (DKK) også til stede, da ejer var medlem af DKK.
Dyrene var i så dårlig stand, at Dyreværnet i samarbejde med DKK den 5. maj 2021 fik overdraget seks voksne hunde og seks hvalpe. Den 12. maj fik Dyreværnet yderligere overdraget fire hunde og den 14. maj tre voksne hunde og fem hvalpe – altså 24 hunde i alt. Sagen omhandlende dog kun 11 af hundene.
Hundenes dårligdomme var ikke til at tage fejl af
Hundene var tynde og muskelfattige, havde ikke fået pelspleje og havde afføring i pelsen. Nogle havde svært ved at bevæge sig, fordi pelsen var så knudret. Nogle havde skader på øjne og dybe sår på hornhinden. De havde stort set alle sammen skadede og knækkede tænder. Ydermere havde de blærebetændelse og pletter på lungerne, som kan skyldes ophold i meget støvet og beskidt miljø.
– Det var nogle meget bange hunde, vi fik ind. Vi bar dem rundt, fordi de simpelthen var så bange og understimulerede. De havde været underlagt et kæmpe stressniveau hos ejer, hvilket er dybt uacceptabelt, udtaler Nina Amdi Dyreværnets udrykningschef.
Desværre måtte Dyreværnet aflive to af hundene, da deres sundhedsmæssige tilstand var alt for dårlig, men resten af hundene blev adopteret ud i nye familier.
Retfærdig og vigtig domsafsigelse
– Vi er glade for, at den dømmende magt endelig tager vores elskede kæledyr seriøst og slår hårdt ned på dyrevelfærdsovertrædelser. Alle kæledyr i Danmark fortjener at have det godt og det her er et skridt i den rigtige retning, slutter Nina Amdi.
Kender du et kæledyr, som ikke har det godt - så anmeld sagen til Dyreværnets udrykningstjeneste.
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm.
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
I disse dage modtager alle medlemmer af Dansk Kennel Klub årets sidste udgave af HUNDEN. Her kan du se, hvad du kan læse om i bladet
Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark.
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.