Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Copyright Ridehesten.com
Jimmy og Sara Wilki (t.v.) og Cecilie og Rasmus Friis Amstrup (t.h.) er to sæt ægtepar, som har valgt at starte sammen på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse for at blive hundeinstruktører.

Dansk Kennel Klubs grunduddannelse for hundeinstruktører har altid tiltrukket hundeejere med en passion for træning og hundevelfærd. Denne gang er ingen undtagelse, men dette års hold skiller sig ud – to ægtepar har nemlig valgt at tage rejsen sammen. Sara og Jimmy Wilki fra Middelfart, samt Cecilie og Rasmus Friis Amstrup fra Bryrup, har besluttet at kombinere deres kærlighed til hinanden og deres hunde ved at tage skridtet mod at blive hundeinstruktører i Dansk Kennel Klub. 

Fra hvalpetræning til instruktøruddannelse 

For Sara og Jimmy begyndte rejsen med deres welsh corgi pembroke, Marley. Sara fortæller: - Det er Marleys skyld, at vi er her – han skabte interessen. 

Parret havde tidligere haft dansk-svenske gårdhunde, men det var først med Marley, at de for alvor begyndte at gå til træning. Jimmy supplerer: - Da vi fik Marley, startede vi til hvalpetræning hos Pia og Trine i Allesø og unghundetræning hos Lene i Middelfart, og vi synes, det var rigtig interessant. Vi synes også, det kunne være fedt at have en spændende hobby sammen. 

Copyright Ridehesten.com
Jimmy Wilki forklarer, hvordan den praktise øvelse skal udføres, mens underviser Mette Aunsberg holder hans corgi, Marley, der følger nøje med.

Den fælles interesse har udviklet sig til en større vision for parret. - Vores drøm er at købe en gård med plads, hektar og lader til at skabe et hundecentrum i Middelfart," fortæller Jimmy med et glimt i øjet. De ser muligheder i at udvide de eksisterende træningstilbud i deres lokalområde, der i øjeblikket stopper ved unghundetræning. Sara tilføjer: - Vi vil gerne være med til at udvide tilbuddet med fx familiehundetræning og DKK's Sirius-program. Jeg er også hundefrisør, så vi kunne måske afholde mini-kurser i pelspleje. 

Fordele og ulemper ved at være to 

At tage uddannelsen som par har sine fordele. Parrene har mulighed for at sparre med hinanden, både under og efter undervisningen. - Når der er noget, vi bliver forvirrede over, kan vi finde svarene sammen og snakke om det, siger Jimmy, og Sara nikker samtykkende: - Vi kan også teste det af derhjemme. 

Men det er ikke uden udfordringer. - Det kan dog også være en ulempe, hvis vi begge er forvirrede på samme tid, griner Jimmy, og Sara forklarer: - Vi tænker ikke ens, men Jimmy er god til at dele tingene op og tage ét skridt ad gangen, hvilket er en fordel, når vi står på træningspladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Der er fuld fokus på Sara Wilki fra hendes corgi Maggie, når kontaktøvelserne skal indlæres.

En weekend fyldt med læring og refleksion 

For både Sara og Jimmy samt Cecilie og Rasmus har weekendens uddannelsesmodul været en øjenåbner. - Det er et godt forløb, og det er rigtig rart at få formålet med de praktiske øvelser med, fortæller Sara. 

Jimmy supplerer: - Vi har stiftet bekendtskab med nogle af øvelserne før, når vi går 'føl' ude på træningspladsen, men det er rart at få dem opdelt og penslet ud. 

Rasmus Friis Amstrup, der er på uddannelsen sammen med sin kone Cecilie og deres to golden retrievere, Odin og Ronja, er enig: - Det har været fedt at få teorien bag træningsøvelserne. Det giver en helt anden forståelse af, hvorfor vi gør, som vi gør, og hvad der ligger bag. For Cecilie og Rasmus handler det om at forstå deres hunde bedre og kunne videregive denne viden til andre hundeejere. 

Copyright Ridehesten.com
Golden retrieveren Odin er i fuld firspring rundt om Rasmus Friis Amstrup.

En spændende fremtid som instruktører 

Begge par har store planer for fremtiden, når de er færdige som DKK-instruktører. For Sara og Jimmy handler det om at skabe et aktivt træningsmiljø i deres lokalområde. - Vi vil gerne bidrage til hundevelfærden og hjælpe hundeejere med at få det bedste frem i deres hunde, fortæller Sara. 

Med det engagement og de visioner, som både Sara og Jimmy samt Cecilie og Rasmus udviser, tegner det til, at Dansk Kennel Klub får endnu en generation af dygtige instruktører, som er klar til at videreformidle viden og passion til hundeejere over hele landet. 

Læs også

Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. 

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Roskilde: Campingliv i hundehøjde

24-09-2024 14:20, af Cecilie Friis Amstrup

Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.

DKK’s efteruddannelse for instruktører gav pote

03-10-2017 12:23, af Marie Helene Rigård Rohleder

I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmarks bedste sporhunde indtager Skørping

10-10-2024 07:36, af Cecilie Friis Amstrup

Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 13:32, af Anne Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund