Dansk Kennel Klubs grunduddannelse for hundeinstruktører har altid tiltrukket hundeejere med en passion for træning og hundevelfærd. Denne gang er ingen undtagelse, men dette års hold skiller sig ud – to ægtepar har nemlig valgt at tage rejsen sammen. Sara og Jimmy Wilki fra Middelfart, samt Cecilie og Rasmus Friis Amstrup fra Bryrup, har besluttet at kombinere deres kærlighed til hinanden og deres hunde ved at tage skridtet mod at blive hundeinstruktører i Dansk Kennel Klub.
Fra hvalpetræning til instruktøruddannelse
For Sara og Jimmy begyndte rejsen med deres welsh corgi pembroke, Marley. Sara fortæller: - Det er Marleys skyld, at vi er her – han skabte interessen.
Parret havde tidligere haft dansk-svenske gårdhunde, men det var først med Marley, at de for alvor begyndte at gå til træning. Jimmy supplerer: - Da vi fik Marley, startede vi til hvalpetræning hos Pia og Trine i Allesø og unghundetræning hos Lene i Middelfart, og vi synes, det var rigtig interessant. Vi synes også, det kunne være fedt at have en spændende hobby sammen.
Den fælles interesse har udviklet sig til en større vision for parret. - Vores drøm er at købe en gård med plads, hektar og lader til at skabe et hundecentrum i Middelfart," fortæller Jimmy med et glimt i øjet. De ser muligheder i at udvide de eksisterende træningstilbud i deres lokalområde, der i øjeblikket stopper ved unghundetræning. Sara tilføjer: - Vi vil gerne være med til at udvide tilbuddet med fx familiehundetræning og DKK's Sirius-program. Jeg er også hundefrisør, så vi kunne måske afholde mini-kurser i pelspleje.
Fordele og ulemper ved at være to
At tage uddannelsen som par har sine fordele. Parrene har mulighed for at sparre med hinanden, både under og efter undervisningen. - Når der er noget, vi bliver forvirrede over, kan vi finde svarene sammen og snakke om det, siger Jimmy, og Sara nikker samtykkende: - Vi kan også teste det af derhjemme.
Men det er ikke uden udfordringer. - Det kan dog også være en ulempe, hvis vi begge er forvirrede på samme tid, griner Jimmy, og Sara forklarer: - Vi tænker ikke ens, men Jimmy er god til at dele tingene op og tage ét skridt ad gangen, hvilket er en fordel, når vi står på træningspladsen.
En weekend fyldt med læring og refleksion
For både Sara og Jimmy samt Cecilie og Rasmus har weekendens uddannelsesmodul været en øjenåbner. - Det er et godt forløb, og det er rigtig rart at få formålet med de praktiske øvelser med, fortæller Sara.
Jimmy supplerer: - Vi har stiftet bekendtskab med nogle af øvelserne før, når vi går 'føl' ude på træningspladsen, men det er rart at få dem opdelt og penslet ud.
Rasmus Friis Amstrup, der er på uddannelsen sammen med sin kone Cecilie og deres to golden retrievere, Odin og Ronja, er enig: - Det har været fedt at få teorien bag træningsøvelserne. Det giver en helt anden forståelse af, hvorfor vi gør, som vi gør, og hvad der ligger bag. For Cecilie og Rasmus handler det om at forstå deres hunde bedre og kunne videregive denne viden til andre hundeejere.
En spændende fremtid som instruktører
Begge par har store planer for fremtiden, når de er færdige som DKK-instruktører. For Sara og Jimmy handler det om at skabe et aktivt træningsmiljø i deres lokalområde. - Vi vil gerne bidrage til hundevelfærden og hjælpe hundeejere med at få det bedste frem i deres hunde, fortæller Sara.
Med det engagement og de visioner, som både Sara og Jimmy samt Cecilie og Rasmus udviser, tegner det til, at Dansk Kennel Klub får endnu en generation af dygtige instruktører, som er klar til at videreformidle viden og passion til hundeejere over hele landet.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?